Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας από τον Χρίστο Δήμα.



 

Ερώτηση στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με την οποία ζητάει την καλύτερη αξιοποιήση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, μέσω της παραχώρησης της Λέσχης Αξιωματικών της Κορίνθου στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ή στο Δήμο Κορινθίων, για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
Πιο συγκεκριμένα η ερώτηση αναφέρει:


«Το κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών αποτελεί ένα από τα πιο παλιά σημαντικά κτήρια στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου (1955), το οποίο δεν έχει αξιοποιηθεί πλήρως εδώ και χρόνια. Η παραχώρηση του κτηρίου της Λέσχης Αξιωματικών-το οποίο είναι ένα αίτημα του συνόλου της τοπικής κοινωνίας, ειδικά μετά την απενεργοποίηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού- για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου θα βοηθήσει σημαντικά το Πανεπιστήμιο να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες εκπαιδευτικές του υποχρεώσεις.
Η στέγαση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποτελεί ορθή απόφαση αξιοποίησης καθώς θα αναβαθμίσει περαιτέρω το  κύρος του Πανεπιστημίου και των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων με φορείς του εσωτερικού και του εξωτερικού. Το κτήριο της Λέσχης Αξιωματικών καλύπτει ικανοποιητικά τις ανάγκες στέγασης των  εκπαιδευτικών προγραμμάτων που στεγάζονται στην Κόρινθο ενώ παράλληλα θα δημιουργηθεί ένας διακριτός χώρος του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης, γύρω από τον άξονα του λιμανιού. Συνεπώς, τόσο η εικόνα του Πανεπιστημίου θα γίνει πιο ελκυστική για τους φοιτητές αλλά και τους κατοίκους της. Πέραν τούτου, η αξιοποίηση του κτηρίου από το Πανεπιστήμιο δίνει τη δυνατότητα φοίτησης μεγαλύτερου αριθμού φοιτητών, γεγονός που θα συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομική και εμπορική ανάπτυξη της περιοχής. Ακόμη, η δυνατότητα στέγασης σε ιδιόκτητο κτήριο του Πανεπιστημίου συμβάλλει στη σημαντική εξοικονόμηση πόρων και στην αξιοποίησή τους προς όφελος της έρευνας και άλλων ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων.
Επιπρόσθετα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορινθίων με πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του έθεσε το ζήτημα της αξιοποίησής της Λέσχης Αξιωματικών και ζήτησε  την παραχώρηση του κτηρίου στο Δήμο ώστε να το παραχωρήσει με τη σειρά του στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του αναγκών.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1.     Πρόκειται να προβεί στην παραχώρησή της Λέσχης Αξιωματικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ή  στο Δήμο Κορινθίων ; Αν ναι, με τι χρονοδιάγραμμα;»
Ο ερωτών βουλευτής

    Χρίστος Δήμας


Δεν υπάρχουν σχόλια: