Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕ € 1.353.000 ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΣΕ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ ΜΗΝΕΣ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ΒΛΑΧΟ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ





Μια εξωφρενική αποκάλυψη ήλθε χθες να αποδείξει πόσο επικίνδυνος είναι ο Κώστας Λογοθέτης μαζί με τους συμβούλους του -φανερούς και μυστικούς- όσο και για τον τόπο, αποδεικνύοντας ότι επιδιώκουν να επιφέρουν την καταστροφή όχι μόνον σ’ αυτήν καθ’ εαυτήν την εταιρεία, αλλά γενικότερα και το δήμο Λουτρακίου.
 Η χθεσινή πρωινή επιστολή της «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» δια του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Γιώργου Βλάχου προς το δήμαρχο Λουτρακίου και πρόεδρο της Λουτράκι Α.Ε. Κώστα Λογοθέτη, είναι η πλέον αποκαλυπτική, δεδομένου ότι αποδεικνύει ο διαρκής εμπαιγμός του Κώστα Λογοθέτη προς την ανάδοχο εταιρεία, πόσο έχει επιβαρύνει την οφειλή και πόσο διευρύνει το αδιέξοδο της εταιρείας, προκειμένου να στραγγαλισθεί και να μην υπάρχει ελπίδα να σωθεί.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή για να γίνει αντιληπτό, πώς έχουμε φθάσει στις κατασχέσεις, λαμβανομένου υπόψη ότι στο χορό μπαίνουν κι άλλες τράπεζες.

Οι προτεραιότητες που είχαν χαραχθεί στη Λουτράκι Α.Ε.
Με το που εξελέγη η δημοτική αρχή Λογοθέτη, ένα από τα πρώτα μελήματα ήταν να αντιμετωπισθεί το δάνειο προς την Εθνική Τράπεζα και ο διακανονισμός με τον εργολάβο λόγω της αρκετά υψηλής σ’ αυτόν οφειλής.
Το δύσκολο έργο προς τα δύο μέτωπα, ανέλαβε κι έφερε σε πέρας ο τότε αντιπρόεδρος της εταιρείας Δημήτρης Κοντός. Με την μεν Εθνική Τράπεζα τα πάντα ξεπεράσθηκαν άμεσα, λαμβανομένου υπόψη ότι και η δόση καταβλήθηκε στην ώρα της, με τη δε «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» οι διαπραγματεύσεις και η συμφωνία ενός προγράμματος εξόφλησης είχαν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Μαΐου. Εποχή που ο πρώην αντιπρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. Δημήτρης Κοντός πήγε τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» Γιώργο Βλάχο στο δήμαρχο Κώστα Λογοθέτη όπου συμφωνήθηκε μεταξύ κυρίων ένας διακανονισμός τμηματικής εξόφλησης. Το απαιτούμενο ποσό από την εργολήπτρια εταιρεία ανερχόταν στα € 4.098.000.

Ακυρώθηκαν σκόπιμα 2+1 πηγές εισροών κεφαλαίων!
Ο κάθε ανυποψίαστος αναγνώστης θα διερωτάτο και που θα βρισκόντουσαν τόσα πολλά χρήματα;
Δημήτρης Κοντός, Γιώργος Κακαβάς, Χαράλαμπος Δοσσαράς, είχαν καταλήξει να κινηθούν σε δύο άξονες:
Ο πρώτος άξονας ήταν να προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, προοπτική που αντιδρούσε σθεναρά τότε το μέλος του Δ.Σ. και αναπληρωτής του δημάρχου Γιώργος Γλυκοφρύδης.
Ο δεύτερος άξονας ήταν να συζητηθεί η αγωγή € 1.650.000 πλέον τόκων € 650.000 τον προσεχή Οκτώβριο, ευελπιστώντας ότι θα ακολουθηθεί η ίδια πρακτική μεταξύ των δύο κοινοπρακτούντων μελών, θα επέλθει συμβιβασμός και στο ταμείο της εταιρείας θα εισρεύσουν ποσά της τάξεως περίπου € 2.300.000, που θα έδιναν την απαιτούμενη ανάσα να πορευθεί η εταιρεία και να έχει τη ρευστότητα να προχωρήσει σε αναπτυξιακούς σχεδιασμούς του Loutraki Thermal Spa, του «Αλεξάνδρειου» Συνεδριακού Κέντρου κ.λπ. Φυσικά, όταν ήλθε και η Γνωμοδότηση Τσοβόλα, διαγράφονταν οι πιο άριστες προοπτικές για το μέλλον της εταιρείας.
Κανείς, όμως, από τους τρεις προαναφερόμενους δεν μπήκε στον κόπο να ρωτήσει όχι μόνον τη θέση του Κώστα Λογοθέτη -έκαναν το λάθος να τη θεωρούν αυτονόητη- αλλά κυρίαρχα των συμβούλων του που εξυπηρετούσαν και λειτουργούσαν προς όφελος ξένων προς τη Λουτράκι Α.Ε. συμφερόντων.
Έτσι φθάσαμε στον εξαναγκασμό να παραιτηθεί ο Γιώργος Κακαβάς και να ακολουθήσει η «πραξικοπηματική» εκπαραθύρωση των Δημήτρη Κοντού και Χαράλαμπου Δοσσαρά, ενώ ο Γιώργος Γλυκοφρύδης ήταν επιθυμία του να απεμπλακεί από αυτή την ιστορία.

Οικονομική ασφυξία και σπρώξιμο στο γκρεμό…
Μετά τις απομακρύνσεις και την είσοδο των νέων πιστών μελών, άρχισε να εκτυλίσσεται το μεθοδευμένο σχέδιο να ρίξουν την εταιρεία στο γκρεμό. Κυρίαρχος και πιο ουσιαστικός τρόπος ήταν να στραγγαλισθεί οικονομικά. Με δόλο και σκοπιμότητα ματαίωσαν την προγραμματισμένη αγωγή για την 11η Οκτωβρίου 2011 κατά της Club Hotel Loutraki S.A. και όλος ο τραγέλαφος που ακολούθησε, με συνέπεια να εξευτελισθούν όλοι ανεξαιρέτως στο Πρωτοδικείο Κορίνθου.
Τα ίδια άτομα, μεθοδευμένα απαξίωναν τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, προκειμένου να από πουθενά να μην υπάρχει οξυγόνο για τη Λουτράκι Α.Ε.
Επίσης, είχε ματαιωθεί και οποιαδήποτε πρωτοβουλία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κοροϊδεύοντας τον κόσμο.
Μόνη ανάσα που εισέρρευσε στην εταιρεία ήταν η χρηματοδότηση έργων από το ΕΣΠΑ.

Η εξέλιξη της οφειλής με τον Γιώργο Βλάχο
Μετά τη συμφωνία, Λουτράκι Α.Ε. με «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.», εντελώς ανεξήγητα ο Κώστας Λογοθέτης ήταν ανακόλουθος και δεν τηρούσε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει έναντι του Γιώργου Βλάχου. Κρυβόταν από το τηλέφωνο, με τον επιχειρηματία να ζητάει από τον αντιπρόεδρο της Λουτράκι Α.Ε. να του εξηγήσει τι συμβαίνει και ο Δημήτρης Κοντός να σηκώνει τα χέρια, καθ’ ότι ο Κώστας Λογοθέτης τον διαβεβαίωνε ότι θα τακτοποιήσει την εκκρεμότητα.
Η κατάσταση αυτή συνεχίσθηκε μέχρι το τέλος του 2011, οπότε ο Γιώργος Βλάχος αναγκάσθηκε να προσφύγει στην Δικαιοσύνη για την έκδοση προσωρινής διαταγής η οποία τότε είχε απορριφθεί. Τότε ο Κώστας Λογοθέτης είχε εκδώσει διθύραμβο για το πόσο καλά διοικείτο από τους ανθρώπους του η εταιρεία!!!
Όταν την άνοιξη του 2012 (αν ενθυμούμαι καλώς) εισέρρευσε το ποσό της ευρωπαϊκής επιδότησης, κατεβλήθη μέρος στον Γιώργο Βλάχο και στη συνέχεια συμφωνήθηκε να τηρηθεί η ρύθμιση, η οποία και πάλι συμφωνία ήταν «πέτσινη».
Έτσι, ο Κώστας Λογοθέτης το καλοκαίρι του 2012, δεδομένου ότι ο Γιώργος Βλάχος είχε ξεκαθαρίσει ότι είναι αποφασισμένος να ενεργοποιήσει τις διαταγές πληρωμής, μη έχοντας άλλη επιλογή, σύρθηκε σε νέα συμφωνία η οποία επιβάρυνε την οφειλή προς την εργολήπτρια εταιρεία κατά € 645.231 λόγω τόκων υπερημερίας και δικαστικών δαπανών που είχε υποστεί για έναν ολόκληρο χρόνο.
Επειδή Κώστας Λογοθέτης είναι αυτός, μαζί με τους συμβούλους του δεν τήρησαν και τις νέες δεσμεύσεις, εκτός από κάποια συγκεντρωμένα χρήματα που κατέβαλαν περίπου στα τέλη Οκτωβρίου του 2012, όταν μπήκαν στα ταμείο της εταιρείας οφειλές της πρώην ΔΕΚΕΛΠ.

Το χθεσινό έγγραφο της «Αλέξανδρος ΑΤΕ»
Στη χθεσινή της επιστολή η «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» προς τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε., την οποία υπογράφει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Βλάχος, αναγάγει το ποσόν επιβαρυμένο με τους νέους τόκους και τις νέες δικαστικές δαπάνες στα € 5.451.000. Δηλαδή από την πρώτη συμφωνία, πριν περίπου είκοσι ένα μήνες, από τον εμπαιγμό του Κώστα Λογοθέτη και των συμβούλων του προς την εργολήπτρια εταιρεία, έχουν χαθεί αφενός ποσά που έχουν καταβληθεί, αφετέρου η οφειλή αντί να έχει μειωθεί έχει αυξηθεί κατά € 1.353.000, σφίγγοντας έτι περαιτέρω την αγχόνη στη Λουτράκι Α.Ε.
Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τη χθεσινή ανάρτηση του loutraki-press, στην οποία επισημαινόταν ότι όσο παραμένει αυτή η δημοτική αρχή, τόσο βουλιάζει σε κινούμενη άμμο τον τόπο!
Πέραν από τα μέλη του Δ.Σ. της Λουτράκι Α.Ε. που λογικά πρέπει να έχουν ενημερωθεί, σημασία έχει να ενημερωθεί και η κοινή γνώμη για τη μεθοδευμένη καταστροφή που επιφέρει στο δήμο Λουτρακίου η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη με τους συμβούλους του.

Τι αναφέρεται για τα επόμενα βήματα
Στην επιστολή της η «Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.» μετά την ανάλυση της συνολικής οφειλής, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα στα € 5.451.000, αναφέρει τα ακόλουθα:
«Είναι προφανές ότι εάν δεν υπάρξει λύση που να διασφαλίζει τα συμφέροντά μας και οδηγηθούμε σε μακροχρόνια αντιδικία με πλειστηριασμούς, κατασχέσεις κ.λπ., κ.λπ. η εξέλιξη της παραπάνω οφειλής για τα επόμενα πέντε χρόνια:
είτε θα οδηγήσει στην κατάσχεση και απώλεια για σας ακινήτων της εταιρείας σας,
είτε θα είναι αυτή που θα φαίνεται στον ακόλουθο πίνακα:
ΕΤΟΣ              ΟΦΕΙΛΗ
2013                € 5.451.649,00
2014.               € 5.887.780,92
2015.               € 6.359.863,38
2016                € 6.887.507,67
2017                € 7.410.808,20
2018                € 8.010.260,97
(Σημειώνουμε ότι έχουν ληφθεί υπόψη ευνοϊκοί για σας παράμετροι στο επιτόκιο κάτω του 8%, χαμηλωμένα έξοδα πλειστηριασμών κ.λπ.)
Όσον αφορά τη δική μας στάση, επισημαίνουμε τα εξής:
Είναι σαφές ότι εξαντλήσαμε κάθε όριο καλής πίστης και υπομονής και αποδεχθήκαμε σοβαρές μειώσεις τόκων και μακροχρόνια εξόφληση, σύμφωνα με τις δικές σας προτάσεις. Μέχρι σήμερα δείξαμε έμπρακτα ότι με ενέργειές μας είτε με αποφυγή ενεργειών, ότι ενδιαφερόμαστε για την ομαλή λειτουργία της εταιρείας σας και για τη μη απαξίωση του έργου.
Το γεγονός ότι τα συμφωνηθέντα δεν τηρήθηκαν από μέρους σας, μας δημιούργησε πρόσθετα προβλήματα στον οικονομικό σχεδιασμό της εταιρείας και κυρίως στη διευθέτηση των υποχρεώσεών μας προς τις τράπεζες, που έχουν χρηματοδοτήσει το έργο. (Λέτε να μπουν κι άλλες τράπεζες στο χορό των απαιτήσεων;) Όπως προφανώς γνωρίζετε, οι απαιτήσεις αυτές έχουν γίνει άμεσα απαιτητές.
Με βάση τα προηγούμενα είναι αυτονόητο ότι οι ενέργειες στις οποίες προβήκαμε, είτε πρόκειται να προβούμε, ενέργειες απαραίτητες για τη διασφάλισή μας, προκύπτουν αποκλειστικά και μόνον από δική σας υπαιτιότητα κι ευθύνη.»
Όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, ο Κώστας Λογοθέτης με τους συμβούλους του οι οποίοι υπηρετούν και εξυπηρετούν ξένα προς τη Λουτράκι Α.Ε. συμφέροντα, πέραν της καταστροφής που δημιουργούν στον τόπο, καταστρέφουν κι εταιρείες που είχαν την ατυχία να τους ξημερώσει στην επαγγελματική τους δραστηριότητα ο Κώστας Λογοθέτης με τους συμβούλους του.

Υ.Γ.: Το ταξιδάκι - ταξιδάκι κι ας καταστρέφεται ο τόπος…

Πάνος Ηλιακόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια: