Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΗΤΤΑ 29-23… ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.


Η ομάδα μας βρέθηκε να κυνηγάει, για ένα ακόμη παιχνίδι το σκόρ, και το πλήρωσε με μια ακόμη ήττα. Μπήκε στον αγώνα απροετοίμαστη ψυχολογικά και εντελώς νωχελικά. Η ΑΕΚ δεν έχασε την ευκαιρία ξεκινώντας πιο δυναμικά το παιχνίδι της και με ένα 8 -2 κατάφερε να έχει τον απόλυτο έλεγχο. Με την κακή ροή του αγώνα ο προπονητής του Ποσειδώνα πήρε ταιμ άουτ να ξυπνήσει τους κοιμισμένους παίκτες του. Στο εκ νέου ξεκίνημα του παιχνιδιού, μετά το τάιμ άουτ, οι φωνές του μάλλον έπιασαν τόπο και η κακή εμφάνιση στην αρχή της περιόδου μετατράπηκε σε αγωνιστικότητα και πάθος. Αυτό συμπεραίνεται και από την διακύμανση του σκόρ που στο υπόλοιπο 20λεπτο η ΑΕΚ έβαλε 8 γκολ και η ομάδα μας ανέκαμψε με 8 γκολ. Δηλαδή υπήρχε μια ισορροπία στα γκόλ.  



Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα έδειξε από την αρχή να είναι πιο έτοιμη και πιο σίγουρη στις επιλογές της σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, ενώ και ο προπονητής επέλεξε να παίξει με άλλες άμυνες και άλλες τακτικές. Έτσι η ισορροπία του παιχνιδιού συνεχίστηκε με τις ομάδες να παίζουν πολύ δυνατά και σκληρά. Ειδικά λίγο πριν το τελευταίο 10λεπτο η ομάδα μας είχε πλησιάσει στο σκορ την ΑΕΚ με 24-21. Η εμπειρία των παικτών της ΑΕΚ δεν άφησαν την ομάδα μας να ελπίζει σε κάτι. Διατήρησε την κυριαρχία της και ταυτόχρονα αύξησε ξανά την διαφορά στα 6 γκολ, στο τελικό σκορ 29-23. Η ισορροπία και στο δεύτερο ημίχρονο φαίνεται από τα γκολ που πέτυχαν οι δύο ομάδες. 13 για την ΑΕΚ και 13 γκολ για την ομάδα μας. Άρα πληρώσαμε το κάκιστο ξεκίνημα μας.
Πιστεύουμε ότι αυτό που κέρδισαν οι παίκτες μας με την ΑΕΚ, ήταν η αυτοεκτίμηση τους και η αυτοπεποίθησή τους, που είχε πέσει σε ένα μικρό λήθαργο. Στον αγώνα αυτό κερδίσαμε τον Βλαχογεώργο που με εκπληκτικές επεμβάσεις του έσωσε την ομάδα μας από πανωλεθρία γιατι τα 6 γκολ με την ΑΕΚ κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν 12. Αυτό πρέπει να το δουν οι συμπαίκτες του, που άφηναν κενά στην άμυνα. Ήταν ο Βλαχογεώργος πίσω αυτή τη φορά. Την επόμενη;
Πρέπει να δουλέψει αμυντικά η ομάδα και να γίνει πιο μαχητική και να κλείνει τους χώρους στους αντιπάλους παίκτες. Χρειαζόμαστε πάθος και δύναμη στην άμυνα κάτι που έχει χαθεί τον τελευταίο καιρό και μας έχει λείψει. Ο δυναμισμός.

Ειδικά στο επόμενο παιχνίδι μας με τον Φοίβο Συκεών στο Λουτράκι το Σάββατο στις 23 Φεβρουαρίου, ο στόχος είναι πολύ δύσκολος. Όχι μόνο ότι πρέπει να νικήσουμε μια εξαιρετικά επικίνδυνη ομάδα όπως ο Φοίβος, αλλά επιβάλλεται να καλύψουμε και την διαφορά του 1 γκόλ της ήττα μας στην Θεσσαλονίκη με 28-27 εάν θέλουμε κάτι περισσότερο. Ο Φοίβος θα κατέβει στο Λουτράκι για να μας νικήσει άλλη μια φορά. Είναι μια σοβαρή ομάδα με νέους παίκτες, με νέο προπονητή και με φυσική δύναμη και μεγάλη όρεξη. 


Εάν μπούμε σε ένα ακόμη αγώνα νωθροί και μη συνειδητοποιημένοι στις ανάγκες του δύσκολου παιχνιδιού, τότε θα κυνηγάμε ξανά το σκορ, όπως στην Θεσσαλονίκη. Οι άμυνες θα δώσουν το ρόζ φύλλο του αγώνα. 




Τα υπόλοιπα αποτελέσματα ήταν: ΑΣΕ ΔΟΥΚΑΣ – Φίλιππος Βέροιας 31-16, ΠΑΟΚ – Πανελλήνιος 42-29, Κιλκίς – Αερωπός Έδεσσας 22-21, Άρης Νικαίας - Διομήδης Αργους 21-30 ενώ η αναμέτρηση ΧΑΝΘ-ΦΟΙΒΟΣ θα γίνει σήμερα 18/02//2013 στις 19:00 και θα το δείξει ο ΟΤΕ ΤV.

ΑΕΚ- ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 29-23
Τα δεκάλεπτα: 7-2, 10-7, 16-10 (ημχ.), 20-14, 24-20, 29-23

ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 9, Γεωργιάδης 4, Γιαννόπουλος 2, Μπαλωμένος 8, Τσακνής, Σύγγαρης, Οικονόμου 1, Αλβανός, Ναουμίδης, Τσαούσης 1, Παπαδιονυσίου 1, Κουρέτας, Παπαδόπουλος 3, Κότσιρας, Χερουβείμ.

ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ (Κώστας Χατζηκωνσταντίνου): Βλαχογεώργος, Σκρόμπιτς 2, Χριστοδούλου 3, Βαμβακάς 3, Πέρρος 7, Μουτσάι, Δημητρόπουλος, Τούρκια 1, Παλαιολόγος, Μπάρμπας, Μπένα, Χατζηκωνσταντίνου Ν., Βουγιάνοβιτς 5, Παπαδόπουλος, Χατζηκωνσταντίνου Α. 1, Ρουμελιώτης 1.
Διαιτητές: Καραπάνος- Χρόνης,
Δίλεπτα: 5-2, πέναλτι: 2/2-1/2

               Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α1 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
                             ΧΑΝΤΜΠΟΛ - ΑΝΔΡΩΝ


· Οι ομάδες με αστερίσκο (*) έχουν από έναν αγώνα λιγότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: