Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Χρίστος Δήμας: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απαντάει


Η Αρχή Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απαντάει στον Βουλευτή Κορινθίας Χρίστο Δήμα για την δράση που έχει αναλάβει ώστε να αντιμετωπίσει ουσιαστικά το θέμα της κατάχρησης του δικαιώματος επικοινωνίας με έναν οφειλέτη αλλά και της ψυχολογικής βίας που ασκούν σε πολίτες οι εισπρακτικές εταιρείες.


Το έγγραφο υπογράφεται από τον πρόεδρο της Αρχής Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πέτρο Χριστόφορο, και διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της ΝΔ Χρίστος Δήμας με την οποία ζητούσε την επανεξέταση και τροποποίηση του γενικού θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών για ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις, διότι γίνεται κατάχρηση του δικαιώματος επικοινωνίας που έχουν με τον οφειλέτη. Στη συνέχεια ο κ. Δήμας επανήλθε με ερώτηση που συνυπέγραψαν 82 βουλευτές http://www.dimas.gr/?p=810

Στο έγγραφο υπογραμμίζεται πως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχει ζητήσει διευκρινίσεις από τις τράπεζες και τις εταιρείες πιστωτικών καρτών μετά από πολλές καταγγελίες πολιτών σε βάρος εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών (εισπρακτικές) και τις πρακτικές που χρησιμοποιούν. Όπως αποκαλύπτεται «έχει υποβληθεί στην Αρχή μεγάλος αριθμός αιτήσεων πολιτών σχετικά με τη δραστηριότητα των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών, εκ των οποίων οι περισσότερες είναι προσφυγές/καταγγελίες και οι λοιπές, ερωτήματα. Όλες οι υποθέσεις έχουν ομαδοποιηθεί κατά αντικείμενο και η Αρχή, για αυτές που υπάγονται στην εξαιρετική αρμοδιότητά της, έχει απευθύνει έγγραφα προς τις τράπεζες και τις εταιρείες πιστωτικών καρτών που είναι οι δανειστές, με τα οποία ζητήθηκαν διευκρινίσεις και αναμένονται απαντήσεις, οι οποίες θα καθορίσουν τον περαιτέρω χειρισμό των υποθέσεων».

Αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των αστικών συγκοινωνιών
Αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική των αστικών συγκοινωνιών έως τον Ιούνιο προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, απαντώντας σε αναφορά του βουλευτή Χρίστου Δήμα. Πιο συγκεκριμένα σημείωσε ότι «στοιχεία της ισχύουσας τιμολογιακής πολιτικής στο αστικό δίκτυο θα επανεξεταστούν, εντός του πρώτου εξαμήνου του 2013». Ωστόσο, το υπουργείο Μεταφορών υπογραμμίζει ότι αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει νέες αυξήσεις στα κόμιστρα. Ουσιαστικά αυτό που μελετάται είναι η κάρτα απεριορίστων διαδρομών για τις αστικές συγκοινωνίες να ισχύει και για το αστικό τμήμα του προαστιακού σιδηροδρόμου. Παράλληλα το υπουργείο εμμένει στην προσπάθειά του ενάντια στην εισιτηριοδιαφυγή και στην περαιτέρω εξυγίανση των συγκοινωνιακών εταιρειών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: