Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!


Πάσα προσφορά δεκτή, απ’ όπου κι αν προέρχεται, όταν πρόκειται για το καλό του τόπου με την προϋπόθεση ότι δεν κρύβει δυσβάσταχτα ανταλλάγματα, χωρίς το τελευταίο να υποκρύπτει κάποιο υπονοούμενο στην προκείμενη περίπτωση.
 
Άλλη μια φορά, οι παρατηρητές στο δήμο Λουτρακίου κι όσοι ασχολούνται με τα κοινά, ακόμη ειδικότερα όσοι ασχολούνται με τον στενό τουριστικό τομέα, έγιναν μάρτυρες της παντελούς απουσίας του δήμου Λουτρακίου, καθώς επίσης και της απουσίας του θεσμικού του ρόλου στη χάραξη τουριστικής αναπτυξιακής πολιτικής. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός, ότι ο δήμος Λουτρακίου θέλουμε να λέμε ότι είναι πλέον ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός, αλλά κανείς δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό προς αυτή την κατεύθυνση από τα τοπικά πολιτικά πρόσωπα, για την ανάπτυξη τόσο της σχεδιασμένης και μεθοδευμένης προβολής του, όσο και των απαιτούμενων υποδομών που απουσιάζουν προκλητικά. Φυσικά, η παρουσία της δημοτικής αρχής Κώστα Λογοθέτη, έβαλε την ταφόπλακα για οποιαδήποτε προοπτική κι ανάπτυξη με τη διάλυση του θεσμικού φορέα.
Στα τέλη του α΄ δεκαημέρου του τρέχοντος μηνός, η Club Hotel Casino Loutraki επέτυχε να φέρει στον τόπο μια πολυσύνθετη τουριστική αποστολή, προκειμένου να επιδείξουν τον τόπο κι αν έπεισαν να μπει στον κατάλογο των υποδεικνυόμενων προορισμών για την πελατεία τους. Η πρωτοβουλία αυτή ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, αν κρίνει κανείς και τις μεγάλες ανάγκες που έχει η κοινοπραξία στην οποία μετέχει ο δήμος για να προβάλλει και το τουριστικό της προϊόν. Πολύ ορθά την πρωτοβουλία αυτή έσπευσε να την αγκαλιάσει ο LTO και να αναλάβει και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε.
Ωστόσο, το αποτέλεσμα αυτό θα έπρεπε να το έχει επιτύχει θεσμικά ο δήμος Λουτρακίου, έχοντας από χρόνια δουλέψει σε βάθος με τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που έχουν δαπανηθεί σε «τουριστικές» αποστολές τις δύο προηγούμενες δεκαετίες με το αποτέλεσμα λόγω λάθους φιλοσοφίας, σχεδιασμού και οράματος, σήμερα να είναι μηδενικό.
Αιτία όλων αυτών είναι, η επιδίωξη προσωπικών επιχειρηματικών στοχεύσεων σε αντιδιαστολή με μια γενική, μεθοδευμένη, σχεδιασμένη προβολή του τόπου με σαφείς στόχους, αλλά και τελικούς σκοπούς.
Όσο λοιπόν η υπόθεση τουρισμός στο Λουτράκι διέπεται από το επικρατούν πνεύμα και ειδικότερα της αδράνειας και απραξίας της σημερινής δημοτικής αρχής, ποτέ δεν πρόκειται να γίνει κάτι το συνολικό και συγκροτημένο, ενώ θα είναι καλύτερα οποιαδήποτε σκέψη προς αυτή την κατεύθυνση να τη βγάλουμε από το μυαλό μας.
Καλές, αγαθές και προς την ορθή κατεύθυνση οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο LTO, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορεί να υποκαταστήσει το δημοτικό θεσμικό φορέα, που θα χαράσσει και υλοποιεί την τουριστική αναπτυξιακή πολιτική, συνεργαζόμενος κι όχι υποκαθιστούμενος υπό τον LTO και φυσικά συνεργαζόμενος από όλους τους φορείς του κλάδου.
loutraki press

Δεν υπάρχουν σχόλια: