Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

O ΠΑΟ Λουτράκι Κυπελλούχος στον τελικό των πέναλτι!

 
 
Συγκλονιστικός τελικός στο Εθνικό Στάδιο Κορίνθου, με τον ΠΑΟ Λουτράκι να πανηγυρίζει την κατάκτηση του Κυπέλλου Κορινθίας.
Χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι, προκειμένου ΠΑΟΛ και Παννεμεατικός να λύσουν τις διαφορές τους σε ένα τελικό, που μπορεί να υστέρησε σε ποιότητα και θέαμα ωστόσο, είχε πάθος, δύναμη και μπόλικο σασπένς, τόσο στα πέναλτι, όσο και στην παράταση.

Στην κανονική του διάρκεια, ο τελικός έληξε ισόπαλος 0-0, σε ένα μοιρασμένο ματς, ανάμεσα σε δύο ισάξιες, όπως φάνηκε ομάδες. Στην παράταση, ο Παννεμεατικός πήρε το προβάδισμα στο 116' με πέναλτι που κέρδισε ο Μπασιώτης και εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος. Όλος ο ΠΑΟΛ βγήκε μπροστά για την ισοφάριση και στην τελευταία φάση του ματς, ήταν η σειρά του Μαυρέλη να κερδίσει πέναλτι (122'). Ο Αντωνίου δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα, έκανε το 1-1, για να ακολουθήσει το τελευταίο σφύριγμα του Νεοφυτίαδη και η διαδικασία των πέναλτι. 
Οι "οράνιε" αποδείχθηκαν πιο ψύχραιμοι, καθώς ευστόχησαν σε όλες τις εκτελέσεις με τους Μαυρέλη, Γκαρμίρη, Τσώκο, Παινέση και τελευταίο τον αρχηγό, Αντωνίου απέναντι στον Κεμαλάι. Αντίθετα, μοιραίος για τα "λιοντάρια" στάθηκε ο Παπουτσής, ο οποίος πλάσαρε ψηλά άουτ με το δεξί απέναντι στον Μπέκο και ενώ ευστόχησαν οι Ν. Σαϊσανάς, Μαρινός και Σγούρος. Το τελικό 5-3 στα πέναλτι χάρισε στον ΠΑΟ Λουτράκi το δεύτερο Κύπελλο της ιστορίας του, για να ακολουθήσουν οι έξαλλοι πανηγυρισμοί από ποδοσφαιριστές και κόσμο. Ζεστό χειροκρότημα από τους δικούς τους φιλάθλους εισέπραξαν και οι Νεμεάτες, που έφτασαν μια ανάσα από το να πάρουν το πρώτο τους Κύπελλο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Περίπου 1.500 φίλαθλοι παρακολουθήσαν τον τελικό, που είχε χιτσοκικό φινάλε. Αναμφίβολα, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο οι νικητές όσο και οι ηττημένοι. Οι Ζερβός, Χρυσαφίδης, Τσώκος έκαναν πολύ καλό ματς για τον Κυπελλούχο ΠΑΟΛ, ενώ καθοριστικοί αποδείχθηκαν οι Μαυρέλης, Αντωνίου. Για τους Νεμεάτες, σπουδαία δουλειά από Σγούρο - Μαρινό και αρκετά καλή παρουσία από Κεμαλάι, Μπασιώτη, Π. Σαϊσανά.

Από ένα δοκάρι

Όπως προαναφέραμε, ο τελικός ήταν μοιρασμένος, με λίγες καλές φάσεις μπροστά από τις εστίες. Ο Παννεμεατικός καλά διαβασμένος, έδωσε μεγάλο βάρος στο να κλείσει τους διαδρόμους προς την περιοχή του και να περιορίσει τα ατού του αντιπάλου, κάτι που κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό. Παράλληλα, κυρίως στο πρώτο μέρος, οπότε και είχε και τον αέρα υπέρ του, έψαχνε τον τρόπο για να απειλήσει, ειδικά μέσα από στημένες φάσεις.

Ο ΠΑΟΛ είχε μια καλή ευκαιρία με τον Αποστολάκη στο πρώτο λεπτό, το σουτ του οποίου απέκρουσε με τα πόδια ο Κεμαλάι και ένα σουτ του Πέτρου (13'), που έφυγε άουτ. Η καλύτερη στιγμή του α' μέρους ανήκε στον Παννεμεατικό, όταν από εκτέλεση φάουλ του Τζίνη, ο Χρυσαφίδης θέλησε να διώξει με κεφαλιά προς τα πίσω, με τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

Στην επανάληψη, ο ΠΑΟΛ με τον Αποστολάκη να εγκαταλείπει στην ανάπαυλα, λόγω τραυματισμού, βελτίωσε την κυκλοφορία του, ανέβασε την κατοχή του και έγινε πιο απειλητικός, χάρη κυρίως στις ενέργειες των Ζερβού και Χρυσαφίδη. Στο 57' ο Κεμαλάι έδιωξε σε κόρνερ με το πόδι το κοντινό πλασέ του Χρυσαφίδη και στο 63' η σέντρα - σουτ του Γκαρμίρη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 77' ωραίο γύρισμα και σουτ του Χρυσαφίδη μόλις άουτ, για να κλείσει η κανονική διάρκεια με το φάουλ του Π. Σαϊσανά και την απόκρουση του Μπέκου (94').

Φωνές στη Νεμέα
Στην παράταση και μέχρι το συγκλονιστικό φινάλε, ο Παννεμεατικός είχε την καλύτερη ευκαιρία με το πλασέ του Μπασιώτη να φεύγει άουτ. Ακολούθησε το πέναλτι στο 116' με το τράβηγμα του Μαυρέλη στον Μπασιώτη και το πέναλτι στο 122' με την ανατροπή του Μαυρέλη από τον Αθανασόπουλο. Δύο περιπτώσεις που όπως φάνηκε, σωστά καταλογίστηκαν τα πέναλτι.

Στη Νεμέα πάντως, είναι πυρ και μανία με τον Νεοφυτιάδη, για την υπόδειξη του πριν το εις βάρος τους πέναλτι. Συγκεκριμένα, καταλογίστηκε κόρνερ, από το οποίο ο Μαυρέλης πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε. Οι Νεμεάτες φωνάζουν πως έπρεπε να καταλογιστεί άουτ και όχι κόρνερ, καθώς υποστηρίζουν πως η μπάλα βρήκε τελευταία στα πόδια του Χρυσαφίδη. Παράλληλα, διαμαρτύρονται για μια περίπτωση (80'), στην οποία δεν δόθηκε κίτρινη κάρτα στον Τσώκο, ο οποίος σταμάτησε με φάουλ τον Μπασιώτη, πριν μπει στη μεγάλη περιοχή. 
KORINTHIASPORTS

Δεν υπάρχουν σχόλια: