Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ο ΣΧΙΝΟΣ «ΗΠΙΕ» ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, ΖΗΤΗΣΕ ΝΕΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΚΙ ΕΔΩΣΕ ΝΕΑ ΥΠΟΣΧΕΣΗ!




Εκτεθειμένος για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τις βαρύγδουπες υποσχέσεις του από πέρυσι το Σεπτέμβριο μήνα στη συνέλευση του camping, αναδείχθηκε ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης στη χθεσινή συνέλευση του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου «Τα Γεράνεια», εξασφαλίζοντας μία μικρή παράταση εντείνοντας ωστόσο, την αμφισβήτηση του προσώπου του, ως προς την αξιοπιστία του.

Ο Κώστας Λογοθέτης έφυγε χθες από τη συνέλευση κατοίκων και οικιστών, μοιράζοντας πάλι υποσχέσεις, εκμεταλλευόμενος τα δύο μέτωπα που υπάρχουν μεταξύ των μελών του Συλλόγου, τα οποία είναι φθοροποιά κι εν πολλοίς οφείλονται στη σημερινή κατάσταση που επικρατεί.
Αν υπήρχε ένα ενιαίο και αρραγές μέτωπο, ο Κώστας Λογοθέτης δεν θα περνούσε τόσο εύκολα από το Σχίνο, αν και πάλι έφυγε τραυματισμένος καθ’ ότι πλέον δεν μπορεί να πείσει το ακροατήριό του.
Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν τόλμησε μετά από πολύ καιρό να χρησιμοποιήσει τη λέξη αλήθεια κι αυτό ενδεχομένως να τον κάνει να διορθώσει λίγο τον τρόπο του σκέπτεσθαι και οι παρατηρητές να τον κρίνουν κατά πόσον αξιόπιστα είναι τα λεγόμενά του.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Χαράλαμπος Δοσσαράς αρκετά συγκρατημένος, ανεξήγητο το γιατί, δεν επιθυμούσε να προχωρήσει σε περισσότερες αποκαλύψεις, επέλεξε χθες να μην δυσαρεστήσει περισσότερο τον πολιτικό του προϊστάμενο κι απλά περιορίσθηκε να πει ότι σε περίπου 40 ημέρες θα υπάρχουν αποτελέσματα από γεώτρηση ή γεωτρήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή των Πισσίων.
Ο δήμαρχος έπαιζε και πάλι με τις λέξεις λέγοντας ότι ο Σχίνος πίνει για πρώτη φορά από το δίκτυο πόσιμο νερό, κάτι που ίσχυε χρόνια τώρα για τους χειμερινούς μήνες, ενώ η μόνη διαφορά φέτος ήταν ότι εξασφαλίσθηκε με τη χλωρίωση της δεξαμενής η αποφυγή μικροβιακής μόλυνσης. Το νερό είναι το ίδιο, όπως ακριβώς όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά ήταν εκτεθειμένο και ήταν εύκολο να μολυνθεί.
Το ζητούμενο όμως, για το τουριστικό χωριό στα βόρεια του Λουτρακίου, είναι πώς θα εξασφαλισθούν οι επαρκείς υγιείς και ασφαλείς ποσότητες για το φετινό καλοκαίρι, προκειμένου να μη διψάσουν κάτοικοι, οικιστές και εκδρομείς.
Για το λόγο αυτό «Τα Γεράνεια» θα πρέπει να ασκούν ασφυκτική πίεση προς το δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη προς τρεις κατευθύνσεις πριν είναι αργά, λαμβάνοντας υπόψη ότι από πλευράς υποδομών είναι αδύνατον να εγκατασταθεί δίκτυο, καθ’ ότι μάλλον δεν υπάρχουν και διαθέσιμοι πόροι και οι απαιτούμενες ποσότητες μπορούν να φθάσουν στο Σχίνο μόνον με υδροφόρες.
Η στόχευση πρέπει να έχει τον ακόλουθο προσανατολισμό:
- Εξασφάλιση - κλείσιμο σε προμηθευτή των απαιτουμένων ποσοτήτων ύδατος για το φετινό καλοκαίρι.
- Διενέργεια γεωτρήσεων σε περιοχές εκτός υδροφόρου ορίζοντα Σχίνου και κατά προτίμηση στην ευρύτερη περιοχή των Πισσίων.
- Επισταμένη έρευνα, εντοπισμό της ρύπανσης και εκκίνηση κατόπιν μελέτης καθαρισμού του υδροφόρου ορίζοντα σε βάθος συγκεκριμένου χρόνου που θα υποδειχθεί από αρμοδίους.
Πάντως, το πρόβλημα στον υδροφόρο ορίζοντα είναι υπαρκτό, επιβάλλεται να επέλθει συναίνεση κι από κοινού όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Κυρίαρχα όμως, είναι επιβεβλημένο να προστατευθεί η φήμη του τόπου και καλόν θα είναι από τούδε και στο εξής να σταματήσει η φιλολογία ή παραφιλολογία για τη μόλυνση και τι είδους είναι αυτή.
Σκοπός είναι, όλοι μαζί να την αναγνωρίσουν και να την αποδεχθούν, να συμφωνήσουν και με τις υποδείξεις των ειδικών επιστημόνων να προχωρήσουν στη λύση του προβλήματος.
Πλέον δεν περισσεύει ο χρόνος και κυριότερα μην κρέμεσθε στη δημοτική αρχή και ειδικότερα στον Κώστα Λογοθέτη, που ήδη σας είπε ψέματα, όπως άλλωστε το σχολιάζαμε τόσο τον περασμένο Αύγουστο, όσο και τον περασμένο Σεπτέμβριο, όσοι με κριτικό πνεύμα ακούσαμε τις «δεσμεύσεις» του.
Η αλήθεια για την μελέτη
Κατά την εξέλιξη της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σχίνου Αλέξανδρος Κινδιλίδης, αν και από τις ανταλλαγές μηνυμάτων δια τεθλασμένης, γνώριζε ότι είχα στη διάθεσή μου το κεφάλαιο 6 το οποίο δεν περιλαμβάνεται στη μελέτη του ΙΓΜΕ, ρωτούσε με νόημα αν κάποιος έχει το κεφάλαιο 6. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να υποθέσω τι πίστευε.
Αποκρίθηκα ότι έχει περιέλθει στην κατοχή μου, με ρωτούσε με ποία ιδιότητα το έχω -λέτε και δεν γνώριζε την επαγγελματική μου ιδιότητα- και ζητούσε επίμονα να πληροφορηθεί από πού έχει περιέλθει στην κατοχή μου.
Σε καμία των περιπτώσεων μια δημοσιογραφική επιτυχία δεν συνοδεύεται από το κρέμασμα της πηγής, γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει και το δημοσιογραφικό απόρρητο, όχι για εγκληματικές πράξεις, αλλά για την προστασία της κοινωνίας.
Διαμορφώθηκε ένα κλίμα ή πλανάτο στην ατμόσφαιρα με νοήματα ότι αυτό έχει περιέλθει στην κατοχή μου, από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ Χαράλαμπο Δοσσαρά, καθ’ ότι είναι γνωστό ότι διαθέτουμε καλές τυπικές σχέσεις. Μεταξύ των ανθρώπων που έκαναν νεύματα, εντόπισα και τον αντιδήμαρχο -κολαούζο του δημάρχου, ο οποίος κάποτε δεν ήθελε να τον εντάξει στο ψηφοδέλτιό του- Θανάση Μουζάκη, σαν να έλεγε ο Δοσσαράς είναι ο ένοχος!
Ε, λοιπόν, προς πάσα κατεύθυνση, τη μελέτη που διαθέτω δεν την έχει ο Χαράλαμπος Δοσσαράς κι επειδή φοβάται δεν υπήρχε σε καμμία των περιπτώσεων να μου τη δώσει, όπως ποτέ μέχρι σήμερα δεν μου έχει αναφερθεί ή αποκαλύψει κάποιο υπηρεσιακό θέμα.
Θανάση Μουζάκη, όπως περιήλθε στα χέρια μου πλήρης η μελέτη του ΙΓΜΕ, έτσι:
Περιήλθε πριν σχεδόν δύο χρόνια η Γνωμοδότηση Τσοβόλα, που την εξελίξατε σε ένα τεράστιο σκάνδαλο, σε αντιστοιχία με το τεράστιο τίποτα ως έργο,
Περιήλθε στα χέρια μου η κατάσχεση στο Loutraki Thermal Spa που ο «αυτοκράτορας» λέγοντας ψέματα τη βάφτισε καταγραφή και μετά διέψευδε τον ίδιο του τον εαυτό.
Περιήλθε σε γνώση μου η υπεξαίρεση από το δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη, των δύο επιταγών απόρων!
Περιήλθε στην κατοχή μου το 2008 το πόρισμα του ΣΟΛ για το κόστος κατασκευής του δημαρχείου και του πεζοδρόμου, το οποίο αν κι ετέθη στο αρχείο θα ξαναβγεί λόγω των προκλητικότατων οικονομικών υπερβάσεων.
Θανάση Μουζάκη, αυτοί που φροντίζουν να μου διαθέτουν στοιχεία που αφορούν παρανομίες και παραβατικές συμπεριφορές των δημοτικών αρχών, το κάνουν γιατί γνωρίζουν ότι κινούμαι ανιδιοτελώς με γνώμονα το συμφέρον του τόπου κι όχι πώς θα οικονομήσω εγώ και να πνίξουμε τον τόπο.
Λοιπόν μη φτιάχνετε φανταστικούς εχθρούς κι εν προκειμένω τον Χαράλαμπο Δοσσαρά, δεδομένου ότι εχθρός σας είναι η αδηφαγία σας. Αν θέλετε, πολιτικά ο Χαράλαμπος Δοσσαράς επιβαλλόταν χθες μετά τις αποκαλύψεις στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης να κάνει τρία βήματα εμπρός ισοπεδώνοντας τον Κώστα Λογοθέτη, αλλά μάλλον τον έπιασαν τα συναισθηματικά του κι έκανε δέκα βήματα πίσω διασώζοντάς τον.

Πάνος Ηλιακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: