Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΓΕΛΩΤΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ


Έχοντας μάθει πλέον όλοι τον Κώστα Λογοθέτη, μετά από 27 συμπληρωμένους μήνες στη θέση του πρώτου πολίτη, όταν τον ακούς να λέει: Η αλήθεια είναι να σε πιάνουν τα γέλια μέχρι δακρύων. Όταν μάλιστα έχει τύχει να τον έχεις… περάσει από μαγνητικό τομογράφο, μπορεί ο γνώστης και μόνον να δικαιολογήσει τον εκφραζόμενο χαρακτήρα του, που αντιλαμβάνεται τα γεγονότα υπό μία άλλη σκοπιά κάνοντας λόγο για τη δική του αλήθεια.

 
Στη χθεσινή συνεδρίαση, μεταξύ αυτών που μειδίασαν κάνοντας λόγο ο Κώστας Λογοθέτης για αλήθεια, ήταν και ο γράφων που έγινε αντιληπτός από τον ομιλούντα εκείνη την ώρα από το βήμα δήμαρχο, ο οποίος του εξαπέλυσε προσβλητική επίθεση με απόπειρα υποτίμησης.
Ο γράφων, χωρίς να διακόψει τον ομιλητή, με νεύμα απευθύνθηκε στο γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Φίλη, από τον οποίο ζήτησε το λόγο επί προσωπικού. Το αίτημα διαβιβάσθηκε στον πρόεδρο του σώματος κι αυτός με τη σειρά του, έδωσε τη συγκατάθεσή του. Ο δήμαρχος στην εισηγητική ομιλία του άφησε αιχμές και υπονοούμενα σε βάρος του γράφοντος, χωρίς να διακοπεί επ’ ουδενί ο ομιλητής. Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι επικεφαλής των συνδυασμών και δημοτικοί σύμβουλοι και πραγματοποιήθηκε ένας κύκλος.
Αφού ολοκληρώθηκε ο κύκλος, τόσο ο πρώην κολλητός του δημάρχου Χάρης Μαρίνης, όσο και ο γράφων, ζήτησαν το λόγο επί προσωπικού με τον πρόεδρο του συμβουλίου να έχει αλλάξει γνώμη (γιατί άραγε;) και προφασιζόμενος παρέλευση της ώρας, να αρνείται να δώσει το λόγο.
Προηγήθηκε απευθυνόμενος τόσο στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου όσο και στο δήμαρχο ο Χάρης Μαρίνης που αναφέρθηκε στις απρεπείς συμπεριφορές τους.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο γράφων, επισημαίνοντας ότι η φίμωση παραπέμπει σε φασιστικές πρακτικές, με τον πρόεδρο του σώματος να ισχυρίζεται ότι έχετε μέσον να διατυπώσετε τις απόψεις σας.
Από εκεί και πέρα δεν είχε νόημα και δεν υπήρχε πρόθεση από το γράφοντα να συνεχίσει. Ωστόσο, ο δήμαρχος Κώστας Λογοθέτης έχων την εξουσία και το αβαντάζ του θεσμικού του ρόλου, συνέχισε να είναι εριστικός και να υποτιμά.
Λέγοντας τη δική του αλήθεια, το απύθμενο ψεύδος δηλαδή για τους κοινούς θνητούς, διαστρέβλωνε την πραγματικότητα, γεγονός που με ανάγκασε να του υπενθυμίσω τη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί δίπλα στο Χίλτον κάτω από τις αφόρητες πιέσεις του μυστικοσυμβούλου του Γιώργου Γιαννιτσόπουλου, όπου μου είχε ζητήσει: «Πάνο, έλα να τ’ αλλάξουμε όλα» και φυσικά τον είχα απορρίψει χωρίς δεύτερη σκέψη, δεδομένου ότι σε κάποιους είχε γίνει αντιληπτό από πάρα πολύ νωρίς ποιος είναι ακριβώς ο ένας και μοναδικός στόχος του ειδικότερα αυτού και του συμβούλου του, που όταν «μυρίζονται» το συγκεκριμένο είδος γυαλίζει το μάτι τους…
Χαρακτηριστικές σκηνές…
Προσποιούμενος ο Κώστας Λογοθέτης άγνοια για τον γράφοντα, καλόν είναι να του υπενθυμίσω πώς γνωριστήκαμε και ποια ήταν η εξέλιξη…
Μόνος του με πλησίασε την προεκλογική περίοδο το καλοκαίρι του 2010 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και μου ζήτησε να συναντηθούμε. Πράγματι, μετά από δύο συνεννοήσεις η συνάντηση πραγματοποιήθηκε Σάββατο πρωί στο Πευκάκι, αλλά εκεί δεν είχε προσέλθει μόνος του. Μαζί του, που δεν μπορούσε χωρίς αυτούς οι καθοδηγητές του ο νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Χαράλαμπος Δοσσαράς και ο πρώην αντιπρόεδρος της Λουτράκι Α.Ε. Δημήτρης Κοντός. Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για ένα καφέ στις 11:00 για περίπου μία ώρα. Με πρότασή του μετακινηθήκαμε σε παραλιακή ψαροταβέρνα, απ’ όπου το διαλύσαμε στις 19:00 συνομιλώντας αποκλειστικά για το δήμο Λουτρακίου.
Στις οκτώ ώρες της συνάντησης δεν αντιλαμβανόταν και πολλά πράγματα, αν μίλησε μισή ώρα ήταν ζήτημα, ενώ η ανταλλαγή απόψεων γρήγορη και πέρασμα από το ένα θέμα στο άλλο, γινόταν κατά κύριο λόγο με τους άλλους δύο συνδαιτυμόνες.
Στη συνέχεια συναντηθήκαμε άλλες τέσσερις φορές, πλέον με την ιδιότητα του μέλους του Κινήματος των Ενεργών Πολιτών, όπου ο Κώστας Λογοθέτης εξέφραζε την αγωνία του να συνεργαστούμε. Αυτό τελικά, έγινε την τέταρτη φορά, όπου υπεγράφη από πέντε άτομα με πρωτοβουλία του Νίκου Λόη πρωτόκολλο συνεργασίας με το συνδυασμό, με τον Κώστα Λογοθέτη να μην σέβεται ούτε καν την υπογραφή του.
Φθάσαμε και πέρασαν οι εκλογές και συναντηθήκαμε άλλες τρεις ή τέσσερις φορές στο σπίτι του Δημήτρη Κοντού μαζί με τον Γιώργο Κακαβά και τον Χαράλαμπο Δοσσαρά, όπου συζητούσαμε την αναγκαιότητα καθιέρωσης της απόλυτης διαφάνειας της Λουτράκι Α.Ε. και εξονυχιστικό έλεγχο στο παρελθόν για να διαπιστωθεί τι πραγματικά είχε γίνει. Εκεί συμφωνήθηκε η ανάθεση σε δικηγόρο και η «βουτιά» για εξιχνίαση στο μαύρο παρελθόν της εταιρείας. Όπως αποδείχθηκε ο Κώστας Λογοθέτης είχε διαφορετική άποψη και μας «πούλησε» όλους…
Υπερίσχυσε το ενδιαφέρον για απευθείας σχέσεις με τον Yigal Zilkha, μέσω Γιώργου Γιαννιτσόπουλου, από τον οποίο σύρεται ακόμη και σήμερα…
Πολύ σύντομα, πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά του, είχαμε αντιληφθεί ότι είναι τσακωμένος με την κοινώς ομολογουμένη αλήθεια, αλλά σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούσαμε να φαντασθούμε ότι το ψέμα είναι η κύρια φύση του!
Με τα ψέματά του φυσικά μέσα στο δημοτικό συμβούλιο έχει γράψει τις μελανότερες σελίδες στην ιστορία του δήμου Λουτρακίου.
Πάνος Ηλιακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: