Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Ζώντας επι δημαρχίας Κ. Λογοθέτη. Ανομία, Αταξία και Αναρχία στο Λουτράκι.

28 μήνες δημαρχίας του Κ. Λογοθέτη. 28 μήνες πλήρους διάλυσης της τάξης που παραδοσιακά επικρατούσε στο Λουτράκι. 
Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες παρατηρούν μια εικόνα που συνθέτεται από την Ανομία, την έλλειψη Τάξης, και την πλήρη Αναρχία στο Λουτράκι και στις γύρω περιοχές του δήμου.
Παραδείγματα; 

-- Πεζόδρομος Παραλίας Λουτρακίου. Όλα τα δημοτικά οχήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και πλείστα άλλα οχήματα και μηχανές, περνούν με ταχύτητα και παντελή αδιαφορία για το εάν είναι πεζόδρομος ή αν κυκλοφορούν άτομα τρίτης ηλικίας ή παιδιά. Σάμπως θα τους πει κάποιος κάτι;
-- Λαϊκή και Κεντρική Πλατεία. Πλήρης ανομία και αταξία. Αμέτρητοι παράνομοι πάγκοι πουλάνε κάθε λογής πραμάτιες χωρίς έλεγχο, χωρίς άδεια, εις βάρος των ανήμπορων να προστατευτούν δημοτών και επαγγελματιών.
-- Κυκλοφοριακό και έλεγχος παραβάσεων. Καθείς κυκλοφορεί όπως του κατέβει. Οδηγούν αντίθετα, παρκάρουν όπου νάναι, δεν ελέγχουν και δεν ελέγχονται, με αποτέλεσμα την
επικινδυνότητα για τους πεζούς ή τους άμοιρους νομότυπους οδηγούς. Πλήρες μπάχαλο στην εποχή του Κ. Λογοθέτη.
-- Σημάνσεις; Μηδενικές. Ταμπέλες; Μηδενικές και κατεστραμένες. Διαγραμμίσεις; Πουθενά. Παραλιακό πάρκο; Πάρκινγκ της νεραϊδοχώρας. Παιδικές χαρές; Η χαρά του ορθοπεδικού. Πάρκο Δεξαμενής; Βρωμάει και ζέχνει, ντροπή για τον τόπο και τον αντιδήμαρχο του. Καθαριότητα; Στην παραλία και στον κεντρικό, άντε και σε 1-2 οικισμούς με ψηφαλάκια, κάτι γίνεται. Πιο έξω; Οι κάδοι βρωμάνε και ζέχνουν, ενώ με τον πρώτο αέρα γίνονται κινητοί χάροι. Μπάζα. Λακούβες; Επικίνδυνες για τους αδαείς. Θανατηφόρες το βράδυ με τα σκοτάδια της πόλης.
Καταστήματα; Ο καθένας βγάζει καρέκλες, μπάρες και ότι άλλο σκεφτεί και δημιουργεί τον δικό του περιβάλλοντα χώρο λες και του ανήκει (κατά τα άλλα θέλουμε και τουρίστες). Ο καθένας βγάζει πινακίδες και ότι άλλο διαφημιστικό του κατέβει, περιορίζοντας τους χώρους για τους περαστικούς.
Υπηρεσίες; Μια ματιά στα καφέ της πόλης γύρω στις 10, στις 11 στις 13 και μετά, θα σας πείσουν ότι οι υπηρεσίες σε μεγάλη πλειονότητα είναι εκεί και....ελέγχουν, αντί να είναι στα γραφεία τους στο δήμο και στους δημοτικούς οργανισμούς.

Κι' όμως. Κάποιοι κάθονται με υπέρμετρη αρχομανία και έπαρση στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, και θεωρούν ότι δικαιούνται να είναι περήφανοι για αυτό το "έργο" τους. Ένα έργο, αποκλειστικά δικό τους, όπως και του δημάρχου τους. Του Κ. Λογοθέτη. 
loutraki one

Δεν υπάρχουν σχόλια: