Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ;





 
ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΣΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ
ΔΙΟΧΕΤΕΥΘΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ;
Σε θαύμα οφείλεται ότι τα Γεράνεια δεν έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός κι αυτό το όμορφο βουνό να έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο, αφού η δημοτική αρχή του Κώστα Λογοθέτη δεν δίνει «δεκάρα τσακιστή» για πρόληψη και πυροπροστασία!
Αυτό καταγγέλθηκε χθες με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο από τον πρόεδρο του Συλλόγου Προστασίας του Δάσους Άρη Κωνσταντή ο οποίος αποκάλυψε ότι ο δήμος Λουτρακίου έχει εισπράξει για τα έτη 2011 και 2012 από την αποκεντρωμένη περιφέρεια Πελοποννήσου το ποσό των € 119.000 προκειμένου να διατεθούν για την κάλυψη τρεχουσών αναγκών, εκ των οποίων έχουν διατεθεί μόλις € 2.500 στους δύο συλλόγους σε Λουτράκι και Αγ. Θεοδώρους.
Όπως επεσήμανε από την πλευρά του και ο δημοτικός σύμβουλος του μεταλλαγμένου συνδυασμού "Με τους Συγγενείς, με τους Φίλους, με τα Συμφέροντα Μπροστά και οι Πολίτες Πίσω" Αργύρης Ψυχογιός, τα χρήματα με τροποποιήσεις κωδικών δόθηκαν σε άλλες δραστηριότητες.
Δεν θα πρέπει να λησμονούμε ότι την ίδια περίοδο 2011 και 2012 υπήρχαν αυξημένες ανάγκες στο δήμο Λουτρακίου και οι απευθείας αναθέσεις της δημοτικής Αρχής του Κώστα Λογοθέτη ανήλθαν στα € 2.160.000, με συνέπεια να μην περισσεύουν χρήματα για το περιβάλλον, το πράσινο και το βουνό μας που είναι πηγή ζωής!
Ο Άρης Κωνσταντής υπογράμμισε ότι και φέτος έχουν δοθεί για τον ίδιο λόγο € 53.300 για πυροπροστασία, αλλά στους δύο συλλόγους δεν έχει φθάσει ακόμα ευρώ, γεγονός που τον ανάγκασε να απευθύνει δημόσια έκκληση στον Κώστα Λογοθέτη να δώσει τώρα τα χρήματα κι όχι στο τέλος του χρόνου, καθ’ ότι οι ανάγκες σε αναλώσιμα υλικά, λάστιχα, λιπαντικά, μάνικες είναι αυξημένη, ενώ και τα αυτοκίνητα κυκλοφορούν ανασφάλιστα κι αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Ακόμη είπε ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη η διάθεση κονδυλίου € 3.000 - 4.000 καθ’ ότι τα αυτοκίνητα της πυρασφάλειας δεν είναι για το γκαράζ, αλλά συνέχεια περιπολούν.
Ο Άρης Κωνσταντής τόνισε ότι ο Σύλλογος Προστασίας του Δάσους λόγω της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής έχει προσφύγει στη Motor Oil να αναλάβει η βιομηχανία τη φετινή δαπάνη της πυροπροστασίας.
Από την πλευρά του ο Αργύρης Ψυχογιός είπε ότι δεν σταματάει να ζητάει συνεχώς τα χρήματα, αλλά δεν υπάρχει ανταπόκριση κι αυτό που εισπράττει είναι υποσχέσεις άνευ αντικρίσματος «ναι, ναι, θα δώσουμε, αλλά δεν βρίσκουμε τον τρόπο πώς θα τα εγγράψουμε!» (Η κοροϊδία πάει σύννεφο! Φαίνεται έχουν γίνει πρυτάνεις να αλλάζουν κωδικούς και να τα παίρνουν από ένα πάρα πολύ κρίσιμο τομέα.)
Αλήθεια, τι έχει να πει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Γλυκοφρύδης ως πολιτικός προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών και μέλος της οικονομικής Επιτροπής του  δήμου Λουτρακίου; Αυτό είναι το έντιμο;
Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Άρης Κωνσταντής επεσήμανε προς κάθε κατεύθυνση ότι η απόσπαση των χρημάτων από την πυροπροστασία αποτελεί ποινικό αδίκημα και ήδη υπάρχει πρότερο δεδικασμένο με καταδίκη του πρώην δημάρχου Ζαχάρως.
loutraki press

Δεν υπάρχουν σχόλια: