Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΛΗΘΕΙΑ» ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΕΚΡΥΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΣΧΙΝΟΥ!



Το πρόβλημα με το νερό του Σχίνου, έχει πάρει αυτές τις διαστάσεις, δεδομένου ότι εντάσσεται στο όλον της δημοτικής αρχής του τίποτα, με συνέπεια να μην έχει βρεθεί καμία απολύτως λύση.








 Οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία εκφράζονται από συγκεκριμένη μερίδα μόνον, γιατί ο δήμαρχος Λουτρακίου Κώστας Λογοθέτης έχει επιτύχει προσωπικά να προσεγγίσει τον πρόεδρο του τοπικού συλλόγου «Γεράνεια».
Φυσικό κι επόμενο για τον Κώστα Λογοθέτη είναι, λόγω απειρίας του προέδρου, αλλά και «θαμπώματος» να τον έχει… πάει ταξίδι με μεγάλη ευκολία και τον πείθει, γεγονός που συμβάλλει οι αντιδράσεις να είναι πιο περιορισμένες, αλλά με ευκολία να αποπροσανατολίζονται και οι ενδιαφερόμενοι.
Όμως για τα ψέματα πάντοτε υπάρχει ένα τέλος, ενώ την αυλαία των μυθευμάτων Κώστα Λογοθέτη ρίχνει η μελέτη του ΙΓΜΕ, της οποίας αν και γνώριζε τις επισημάνσεις και την υπόδειξη των προτεινομένων ενεργειών, φρόντιζε περί άλλων να τυρβάζει.
1ο ΨΕΜΑ: Απαιτούσε τη συγνώμη, όλων αυτών που τον κατακεραύνωναν για τον προβληματικό, λόγω ρύπανσης υδροφορέα του Σχίνου.
Οι μετρήσεις του ΙΓΜΕ με τις τιμές που έχουν εντοπισθεί κάνει απαγορευτική την άντληση νερού από γεωτρήσεις.
2ο ΨΕΜΑ: Την ίδια ώρα που υποσχόταν ότι έχει λύσει το πρόβλημα της υδροδότησης και για πρώτη φορά οι κάτοικοι το καλοκαίρι θα κυκλοφορεί  στο δίκτυο ύδρευσης, νερό ανθρώπινης κατανάλωσης.
Την περασμένη εβδομάδα η ΔΕΥΑΛ απέστειλε έγγραφο προς τον πρόεδρο των «Γερανείων» στον οποίο επισημαίνει ότι είναι αδύνατον να υδροδοτηθεί ο Σχίνος όπως είχαν υποσχεθεί δήμαρχος και γενικός διευθυντής της εταιρείας, δεδομένου ότι δεν έχει γίνει απολύτως καμία ενέργεια, ενώ δεν υπάρχουν και διαθέσιμοι πόροι!
3ο ΨΕΜΑ: Ο Κώστας Λογοθέτης αν και είχε παραλάβει πλήρη από το ΙΓΜΕ τη μελέτη με τα συμπεράσματα, φρόντισε να την αποστείλει κολοβή στο «φίλο» πρόεδρο, για να μην διαρρεύσουν τα επιβαρυντικά για την περιοχή αποτελέσματα.
Έτσι το θέατρο που έπαιξε ο δήμαρχος στη συνέντευξη Τύπου προς στιγμήν μπορεί να έπιασε τόπο, αλλά ταυτόχρονα άνοιξε μόνος του τον ασκό του Αιόλου για να… τον πνίξει.
Στις επίμαχες σελίδες που απέκρυψε ο Κώστας Λογοθέτης όπως και χθες αναφέρθηκε γίνεται λόγος για ρύπανση από απόρριψη βιομηχανικών αποβλήτων, ενώ η επιφύλαξη που κρατάει το ΙΓΜΕ κατ’ ουσίαν είναι κενή περιεχομένου και περί αυτού έχουν άριστη γνώση στην Ιάσωνος, όπως τους ενημερώνουν οι επιστήμονες της ΔΕΥΑΛ.
Παράλληλα, στις σελίδες που έχουν αποκρυβεί σκόπιμα για να μην έχει γνώση το πόπολο, προτείνεται η εντατικοποίηση της υδρομάστευσης σε τρεις + μία υφιστάμενες εκτός υδροφορέα Σχίνου γεωτρήσεις, καθώς επίσης και η αναζήτηση υδροφορέων στην ευρύτερη περιοχή των Πισσίων και στις Βαμβακιές.
Μπορεί το ΙΓΜΕ να μην λέει ευθέως ότι ο υδροφορέας Σχίνου είναι πλέον ακατάλληλος, αλλά αυτό συνάγεται τόσο από τα ευρήματα των μετρήσεων, όσο και από την πρόταση για αναζήτηση νερού ανθρώπινης κατανάλωσης εκτός υδροφορέα Σχίνου.
Επομένως, ο Κώστας Λογοθέτης επιβάλλεται κι απαιτείται εδώ και τώρα να σταματήσει να παίζει με την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων, να αφήσει άλλους αφού δεν μπορεί ο ίδιος να βγουν μπροστά και να πουν αλήθειες και, παράλληλα, να ξεκινήσουν έρευνες όπως υποδεικνύεται για αναζήτηση καθαρού και ασφαλούς νερού.
Ο ρόλος του προέδρου του Συλλόγου «Τα Γεράνεια»
Από την ώρα που εξελέγη ο πρόεδρος του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου Σχίνου «Τα Γεράνεια» Αλέξανδρος Κινδιλίδης ήλθε από την πρώτη στιγμή πολύ κοντά με τον Κώστα Λογοθέτη, αν και γνώριζε ως αντιπρόεδρος τα προβλήματα.
Επισημαίνω αυτή την αναφορά, δεδομένου ότι παρεξηγήθηκε με προηγούμενη ανάρτησή μου για τη σχέση του αυτή και του θέτω δημόσια κάποια ερωτήματα επειδή είναι αιρετός κι όλοι πρέπει να γνωρίζουν…
Ποιά ήταν η αντίδρασή του προς το δήμαρχο Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη, όταν του κοινοποιήθηκε η μελέτη του ΙΓΜΕ και από μέσα έλειπε ολόκληρο το κεφάλαιο «6», αρχής γενομένης από την επίμαχες και κρίσιμες σελίδες 33, 34, 35.
Όταν παρέλαβε από τη ΔΕΥΑΛ την επιστολή πώς αντέδρασε και τι ζήτησε από το δήμαρχο Λουτρακίου τον οποίο έβγαλε έξω από τα ρούχα του, αναγκάζοντάς τον να λέει: ακούς εκεί θράσος να μου ζητάει να καρατομήσω τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΛ;
Μαζί με το δήμαρχο δεν κανόνισαν τη συνάντηση στο δημαρχείο που απέκλεισαν την παρουσία των ενεργών πολιτών, καθώς επίσης και τη συνάντηση στο Σχίνο; Μαζί δεν αποφασίζατε πώς θα μεταφερθεί νερό από τα Πίσια, χωρίς να έχετε ιδέα, αλλά και χωρίς να ρωτάτε τόσο ο ένας όσο και ο άλλος;
Θυμόσαστε αν έχετε με τις πλάτες του δημάρχου απειλήσει κάποιο υπάλληλο;
Αυτό που έχω να πω είναι ότι πολιτικά είστε άπειρος να ζητάτε από το δήμαρχο να καρατομήσει τον υφιστάμενό του, όταν δεν έχετε γνώση πολλών πραγμάτων, αλλά απλά χωρίς κρίση άγεσθε και φέρεσθε… από τον Κώστα Λογοθέτη που δεν θα διασφαλίσει την επανεκλογή σας.
Υ.Γ.: Όπως τα έχετε κάνει φέτος να προσευχόμεθα μην πάρει κάποια φωτιά, γιατί από την ανευθυνότητα τη δική σας και του δημάρχου θα καεί το βουνό!
Πάνος Ηλιακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: