Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του Facebook ;

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας SocialBakers, το Facebook τον περασμένο Δεκέμβριο, έχασε σχεδόν 1,4 εκατομμύρια χρήστες στις ΗΠΑ, χωρίς να είναι γνωστοί οι λόγοι της αποχώρησής αυτής.


Ωστόσο, η ιστοσελίδα news.cnet.com, αναφέρει ότι η αποστροφή αυτή των νέων από το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, οφείλεται στην ευρεία χρήση του από ενηλίκους άνω των 45 ετών και κυρίως, από τους γονείς τους.

Οι νέοι θεωρούν, ότι δεν μπορούν να εκφραστούν ελεύθερα, καθώς υπάγονται σε έλεγχο τόσο από τους κανόνες του ίδιου του μέσου, όσο και από τους γονείς τους. Για τον λόγο αυτό, αρκετοί επιλέγουν πλέον άλλες εφαρμογές όπως το «Tumblr», το «WhatApp», το «Snapchat», το «Instagram» και το «Kik».

Αυτά τα δίκτυα, τους επιτρέπουν να εκφράζονται ελεύθερα χωρίς να δεσμεύονται από τους κανονισμούς του Facebook. Τέλος, οι αναλυτές, εκφράζουν φόβους ότι το Facebook έχει φθάσει σε σημείο κορεσμού, λόγω του υπέρογκου αριθμού χρηστών που έχει. Συγκεκριμένα, οι χρήστες είναι 167 εκατομμύρια στις ΗΠΑ και 1 δισεκατομμύριο παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: