Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε.





ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ
ΣΩΘΕΙ Η ΛΟΥΤΡΑΚΙ Α.Ε. ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ!



Σήμερα ξεκινάει η πιο κρίσιμη εβδομάδα στην ιστορία του δήμου Λουτρακίου, ενώ οι ως ώρας ενδείξεις προμηνύουν την καταστροφή του τόπου.
Ενδείξεις που αφορούν τόσο τη δημοτική αρχή και τον Κώστα Λογοθέτη προσωπικά μαζί με τους δύο κυρίαρχα συμβούλους του που έχουν ονοματεπώνυμο, αλλά δεν είναι της παρούσης, όσο και την αντιπολίτευση και ειδικότερα κάποιους που προβάλουν ότι θα είναι άνευ αντιπάλου η νέα δημοτική αρχή.
Κανείς τους δεν νοιάζεται, έστω και την ύστατη ώρα να κινηθεί και να απαιτήσει υπέρ των συμφερόντων του τόπου, αλλά αντίθετα διαγκωνίζονται και προσπαθούν να κάψουν τον μονάκριβο άσο, που μπορεί να βγάλει τον τόπο από το αδιέξοδο της ολικής καταστροφής που είναι πλέον unde portas!
Ως γνωστόν, από την Μεγάλη Πέμπτη το μεσημέρι έχει λήξει το τελεσίγραφο της Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε. προς την Λουτράκι Α.Ε. και τον πρόεδρο - διευθύνοντα σύμβουλό της Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος περί άλλων τυρβάζει κι όχι να πιάσει τον ταύρο από τα κέρα τα και να διασωθεί η εταιρεία και μαζί της ολόκληρος ο δήμος Λουτρακίου. Από σήμερα το πρωί, ανοίγουν και τα δικαστήρια, γεγονός που ανοίγει διάπλατα την πόρτα, μετά το γαϊτανάκι στο διοικητικό συμβούλιο της Μεγάλης Τρίτης, να ασκήσει η εταιρεία τα προβλεπόμενα εκ του νόμου, λαμβανομένου υπόψη ότι έχει εις χείρας της και αποφάσεις!

Γιατί προσπαθούν να κάψουν τον άσο;
Μόνη λύση, για να διασωθεί μιας δια παντός η Λουτράκι Α.Ε. είναι οι ταγοί του τόπου να πάρουν απόφαση να δυσαρεστήσουν τους «αφεντάδες» της Club Hotel Loutraki (CHL) S.A. Αντέχουν να το κάνουν; Υπάρχουν άντερα;
1 Να βάλουν πάνω στο τραπέζι τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα, έτσι ώστε αφενός να καταλήξουν ποια είναι τα ποσά που αναλογούν και πρέπει να καταβληθούν εντόκως στη Λουτράκι Α.Ε. κι αφετέρου να γίνει η πρώτη κρούση, αν ενδιαφέρονται να επέλθει συμβιβασμός ή θα προχωρήσει δικαστική αντιπαράθεση.
Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει από έγκριτους ποινικολόγους -όχι φυσικά φίλα προσκείμενων του Κώστα Λογοθέτη- να κατατεθούν προσωποιημένες μηνύσεις με καταγραφή των αδικημάτων στην περίπτωση που εξ υπαιτιότητάς τους εκούσια ή ακούσια έχει υποστεί ζημία η Λουτράκι Α.Ε., καθώς επίσης και ολοκληρωμένων και άρτιων αγωγών -«να αποσυρθούν αυτές που κατατέθησαν για τα μάτια του κόσμου - κοινώς ξεπούλημα των συμφερόντων του Λουτρακίου», όπως επισημαίνουν έγκριτοι νομικοί κύκλοι- και να απαιτηθούν τα ποσά που αναλογούν από το 1995 μέχρι και τη χρήση του 2010, διερευνώντας παράλληλα το 2011, ακόμη και το 2012, που σε ένα μήνα περίπου θα δημοσιοποιηθεί ο ισολογισμός της Club Hotel Casino Loutraki (CHCL).
2 Ακόμη, οι ταγοί του τόπου που πράττουν με το μυαλό στην ευλογία της CHL, θα πρέπει να ξεκινήσουν έρευνα να διαπιστωθεί γιατί οι δαπάνες της CHCL ξέφυγαν από τον προϋπολογισμό του διαχειριστή Νικόλαου Δαούλη Ρεμαντά κατά € 31.000.000 -δεν είναι βότσαλα- δηλαδή κατά 38,75% και να διερευνηθεί ενδελεχώς ποιες είναι αυτές οι δαπάνες;

Με μια «φούσκα» προσπαθούν να κάψουν τον άσο!
«Παπαγάλοι» και «jukebox δημοσιογράφοι» σε διατεταγμένη υπηρεσία από ταγούς και «εργοδότες» έχουν επιδοθεί σ’ ένα ατελέσφορο αγώνα να πείσουν την τοπική κοινωνία ότι η Γνωμοδότηση Τσοβόλα είναι αφενός «φούσκα», αφετέρου το έγγραφο φορολογικών ελέγχων και τήρησης των λογιστικών προτύπων, εξαϋλώνει τη Γνωμοδότηση Τσοβόλα.
Γνωρίζουν όλοι τους πολύ καλά, αυτοί που έχουν στήσει αυτή τη βιομηχανία της λάσπης κι απόπειρας κουκουλώματος της υπόθεσης, ότι αυτά τα δύο δεν ταιριάζουν και το μόνο που ευελπιστούν είναι να αποκοιμίσουν τη ν τοπική κοινωνία.
Αυτά τα σενάρια ξυπνούν μνήμες από την προεκλογική περίοδο του 2006 που τοπική εφημερίδα είχε δημοσιεύσει δημοσκόπηση, όπου το 55% έλεγε ευθαρσώς όχι στην ανανέωση της εμπιστοσύνης του «βετεράνου»(!) δημάρχου Παύλου Παύλου, ενώ υπήρχε κι ένα 10%, το οποίο δεν ήθελε για δικούς του λόγους να τοποθετηθεί.
Τι έκανε λοιπόν τότε ο πολυχρονεμένος δήμαρχος;
Βγήκε, από το μπαλκόνι κι έλεγε: «Το ομολογούν είπε, είμαι και πάλι δήμαρχος με 45%», παραποιώντας φυσικά την πραγματικότητα, δεδομένου ότι η αδιευκρίνιστη ψήφος δεν του προσμετράτο. Υπενθυμίζεται ότι στις συγκεκριμένες εκλογές ο δήμαρχος εκλεγόταν με 42%, ποσοστό που ούτε κατά διάνοια άγγιξε ο Παύλος Παύλου.

Η πρόταση του loutraki-press
Επειδή τα πάντα κινδυνεύουν να χαθούν για λογαριασμό του δήμου Λουτρακίου και να επέλθει πολύ μεγάλη καταστροφή, θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει ειλικρινής συμβιβασμός με την Αλέξανδρος Τεχνική Α.Ε.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να επέλθει συμφωνία εκχώρησης του Loutraki Thermal Spa για ένα βάθος που προβλέπουν τεχνοοικονομικές μελέτες, με την προϋπόθεση ότι αν επέλθει συμφωνία με την CHL ή μόλις τελεσιδικήσουν οι δικαστικές διεκδικήσεις, τα ποσά αυτά να καταβληθούν στην πιστώτρια εταιρεία και το spa να επιστρέψει στην κυριότητα της Λουτράκι Α.Ε.
Αυτή είναι η έντιμη πρόταση, που προασπίζεται τα συμφέροντα της Λουτράκι Α.Ε. και λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων του δήμου Λουτρακίου και των πολιτών του.
Φυσικά, μια συμφωνία που θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του τόπου, καλόν θα είναι οι εν λόγω ταγοί να μη βγουν να την καρπωθούν και να την πωλήσουν ως προεκλογικό πυροτέχνημα, σαν όλα τα άλλα!

Πάνος Ηλιακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: