Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Συγκέντρωση - διαμαρτυρία Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. από τους καθηγητές στην Κόρινθο (BINTEO)




Η διαθεσιμότητα - απόλυση 2.500 συναδέλφων μας από 52 ειδικότητες, συνέπεια της κατάργησης τριών τομέων των ΕΠΑ.Λ και των ΕΠΑ.Σ μαζί με  τους 10 000 αναπληρωτές που δε θα δουλέψουν τον Σεπτέμβριο δεν προσθέτει απλώς μερικές χιλιάδες ανέργους στους ήδη υπάρχοντες. 




Αφήνει ταυτόχρονα μετέωρους πάνω από 20.000 μαθητές και διαλύει κυριολεκτικά την Δημόσια  Επαγγελματική Εκπαίδευση  παραχωρώντας ένα μεγάλο μέρος της στον ιδιωτικό τομέα. Με αυτόν τον τρόπο  οι μαθητές που μέχρι σήμερα είχαν τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν δωρεάν σε δημόσια σχολεία και να αποκτήσουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας στους συγκεκριμένους τομείς, τώρα είναι υποχρεωμένοι να εκπαιδευτούν καταβάλλοντας υπέρογκα δίδακτρα (όσοι φυσικά μπορούν) σε Ιδιωτικά Ι.Ε.Κ., σαν αυτό που επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας την παραμονή της απόλυσης χιλιάδων δημόσιων εκπαιδευτικών.
Την ίδια ώρα η διαθεσιμότητα - απόλυση των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών  καθιστά φανερό ότι όλα αυτά δεν είναι παρά ένα βήμα ακόμη προς τη διάλυση κοινωνικών δομών (Υγεία – Παιδεία – Ασφάλεια) που στηρίζουν  κυρίως τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα. Άμεση συνέπεια η μεγαλύτερη εξαθλίωση του λαού και η διάλυση της κοινωνικής συνοχής.
Το Δ.Σ. της Α΄ Ε.Λ.Μ.Ε. βρίσκεται ήδη σε επαφή   με τα σωματεία των εργαζόμενων της περιοχής μας  για την οργάνωση κοινών δράσεων που θα ανακοινωθούν άμεσα. Καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που θα κορυφωθούν τις επόμενες μέρες (Τρίτη 16/7 και Τετάρτη 17/7)  με στόχο την καταψήφιση αυτού του καταστροφικού νομοσχεδίου.

Κοινό μέτωπο όλων τώρα για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α. ΧΑΡΜΠΙΛΑΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γ. ΤΡΙΠΙΚΕΛΗΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: