Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ «ΣΑΧΛΑΜΑΡΟΠΟΙΕΙΣΕ» ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


Του Δημήτρη Καραπατά*
Όταν ένας δήμαρχος είναι μωρός και αρέσκεται στην τραμπάλα, στο κούνια μπέλα και την μια ομιλεί για εκβιασμό, στην συνέχεια όταν ερωτάται από δημοσιογράφο , επί αυτού, χασκογελά (αντί να πλαντάζει) και αναιρεί τις λέξεις που ξεστόμισε  λίγο πριν, ενώ στη συνεχεία κραυγάζει μέσα στο δημοτικό συμβούλιο πως τον εκβιάζουν, τότε αυτή η κατάσταση μόνο γελοία μπορεί να χαρακτηριστεί και ο συγκεκριμένος «ευέλικτος» δήμαρχος, λόγω των συχνών του μεταπηδήσεων, πρέπει χλευαστικά να ονομασθεί «Κόθορνος», ακριβώς όπως έγινε και με τον Θηραμένη που διέπρεπε περί το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου.
Ο λόγος φυσικά για τον Κώστα Λογοθέτη, τον δήμαρχο παρία, που πολλές από τις γκάφες του, δείχνουν πως κατάφερε να «σαχλαμαροποιήσει» την πολιτική ζωή του τόπου μας και να κάνει, να μοιάζει η δημοτική του αρχή, με θίασο σαχλών και τσαλαφών πολιτικών, που εξ αιτίας της πολιτικής γελοιότητας που παράγει, κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι όλοι οι ευθυμογράφοι και οι γελοιογράφοι της περιοχής μας. Γι’ αυτό λοιπόν ο γράφων, σε αυτό το σημείωμα, θα κάνει μιαν εξαίρεση, θα γράψει με μεγάλες δόσεις ευτραπελιάς και θα μιλήσει χλευαστικά και πικροειρωνικά για μια δημοτική αρχή, που κατέστησε εαυτόν, καταγέλαστο, τουτέστιν «ποντέστας», μια και ο «καίσαρας» της, άλλα λέει, άλλα κάνει και τούμπαλιν. Εξ ου και το παρατσούκλι (nick name) του Λογοθέτη, Κώστας αλλ’ αντ’ άλλων και που όπως το πάει όχι μόνο θα μας φάει όλα τα δακτυλίδια, αλλά θα μας ρίξει και στην ανάγκη να κοιμηθούμε και πάνω στα σανίδια, όπως λέει και το γνωστό ταχυπαλμικό λαϊκό άσμα. Συνεπώς, είναι επιτακτική ανάγκη, να βρεθεί κάτι, που να καταπραΰνει την λαϊκή οργή, να ξεθολώνει το μυαλό και να στερεώσει το ηθικό, ώστε να μην χρειασθεί να αναφωνήσουν στη δημοτική αρχή με την πνευματική ημιπληγία, το κατάλληλο για την περίπτωση τους, δεν το γλιτώνω το ξύλο όπως πάω (ουκ αφέξεταί μου τω χείρε).
Με όλο τον προσήκοντα σεβασμό στους πολιτικούς «ογκόλιθους» του Κώστα Λογοθέτη, τους προτείνεται η προσθήκη ενός ακόμη αντιδημάρχου, που θα ασκεί τα καθήκοντα του αντιδημάρχου αισιοδοξίας. Αποστολή του εν λόγω αντιδημάρχου, θα είναι η εγκατάσταση μεγαφώνων σε δημόσιους χώρους με μεγάλη κίνηση (πάρκα, πλατείες, κεντρικούς δρόμους) που θα εκπέμπουν ασματικά μηνύματα, κατάλληλα για κάθε περίσταση, τα οποία θα τονώνουν το φρόνημα και θα εξυψώνουν το ηθικό μας απέναντι στους προγραμματισμούς της διοίκησης Λογοθέτη.
Το μέτρο αυτό θα είναι ιδιαιτέρως τονωτικό και για τα στελέχη που έχουν απομείνει στον Κώστα Λογοθέτη, ενώ οι «σοφές κεφαλές» της δημοτικής αρχής, δεν θα χρειαστεί να σπαζοκεφαλιάσουν μια και υπάρχει τόσο μεγάλη αφθονία ασματικού υλικού. Κι επειδή ο γράφων γνωρίζει πολύ καλά, ότι πρωτοκλασάτο στέλεχος της δημοτικής αρχής Λογοθέτη, αρέσκεται στο να χορεύει συχνά πυκνά και το αδόμενο στις μπουζουκοκατανυκτικές παννυχίδες «Γεννήθηκες για την Καταστροφή» προτείνει ανεπιφύλακτα στον Κώστα Λογοθέτη να γίνει ο ύμνος της δημοτικής του αρχής και ο ύμνος αυτός, να ακούγεται πριν ξεκινήσουν οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου. Ωστόσο, με την πρώτη γνωστοποίηση των δημοσκοπικών ευρημάτων για την αποδοχή της διοίκησης Λογοθέτη από το εκλογικό σώμα, αυτά θα πρέπει απαραίτητα να συνοδεύονται από το ενθαρρυντικό Θεοδωρακικό εμβατήριο «Στον άλλο κόσμο που θα πας». Στην συνέχεια, όταν οι φωστήρες του Κώστα Λογοθέτη, θα διαβάζουν το πως βλέπει τα καζάντια τους, ο τοπικός τύπος (δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτό ο Τύπος) - ρύπος, είναι ευεργετικό για αυτούς  να παιανίζει το ταχυπαλμικό άσμα «Γεννήθηκα για να πονώ» με την Μαρίκα Νίνου. Ενώ όταν ο Κώστας Λογοθέτης θα ανακοινώνει τα αποτελέσματα των χειρισμών του πάνω στο θέμα της πρότασης του καζίνο για μετατροπή της κοινοπραξίας σε Α.Ε., θα ακούγεται καπηλικά και μάλιστα εκκωφαντικά, ώστε να αντιλαλούν τα βουνά από το Βαμβακάρειο «Μάνα Με Μαχαιρώσανε». Για τους δημότες που θα θελήσουν να παρακολουθήσουν από κοντά τις συνεδριάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου και να δουν από πρώτο χέρι, το κατάντημα του, λίγο πριν φθάσουν σ’ αυτό, θα ακούγεται στους διαδρόμους του, το πολυθρύλητο τραγούδι των Παγιουμτζή και Χάσκηλ «Σε τούτο το παλιόσπιτο, σε τούτο το ρημάδι'' . Και φτάνουμε στα δύσκολα. Αφού για όσους ταγούς του τόπου μας, που επέδειξαν την νοοτροπία Κούισλιγκ και θα λάβουν το «Σουλτάνικο Φερμάνι» για να απολογηθούν στον εισαγγελέα για την Γνωμοδότηση Τσοβόλα, θα ακούγονται τα βαρυπενθή «Καίγομαι, καίγομαι» με τη Στέλλα Χάσκηλ και «Χαράματα η λυπητερή» του Δ. Γκόγκου.
Τώρα η κάθε ανακοίνωση, ο κάθε προγραμματισμός και οι πολιτικές αναλύσεις του Κώστα Λογοθέτη, θα συνοδεύεται απαραίτητα από το βαθύτατα φιλοσοφικό άσμα του Γιώργου Κοινούση «Δεν Καταλαβαίνω τίποτα». Ώσπου να φτάσουμε κάπως έτσι μέχρι τις εκλογές, όπου έξω από τα εκλογικά κέντρα, θα τοποθετηθούν ηχεία για να ακουστεί ψαλτικός μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, το λυτρωτικό για την δημοτική αρχή Λογοθέτη, «Άμωμοι εν οδώ αλληλούια».
* Ο Δημήτρης Καραπατάς, είναι επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: