Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Την… κοπάνησε στο Βέλγιο και η “Βιοχάλκο” - Τι θα γίνει η FULGOR που αποτελεί μέλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ


Τι θα γίνει η FULGOR που αποτελεί μέλος του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ. 
Την ουσιαστική μεταφορά της έδρας του από την Ελλάδα στο Βέλγιο αποφάσισε η διοίκηση του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής της δομής και την αμεσότερη πρόσβαση στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρείας.
Η μεταφορά της έδρας προγραμματίζεται να γίνει (απαιτείται η έγκριση της γενικής συνέλευσης των μετόχων) μέσα από την απορρόφηση της εισηγμένης από θυγατρική τη βελγική θυγατρική εταιρεία της εταιρεία Viochalco SA.
Στη συνέχεια μάλιστα, στο κοινό εταιρικό σχήμα που θα έχει ως έδρα το Βέλγιο θα προστεθεί και η εταιρία Cofidin, η οποία κατέχει σήμερα και αυτή ποσοστό στην εισηγμένη ΒΙΟΧΑΛΚΟ.
Η ουσία είναι πως άλλος ένας μεγάλος ελληνικός Όμιλος μεταφέρει την έδρα του στο εξωτερικό και αυτός με στόχο την ευκολότερη εξεύρεση χρηματοδότησης. 

Συγκεκριμένα, η διοίκηση της ΒΙΟΧΑΛΚΟ υποστηρίζει πως με την κίνησή της αυτή αποσκοπεί σε:
α) Ενίσχυση της κεφαλαιακής δομής του Ομίλου
β) Αμεσότερη πρόσβασή στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου
γ) Δημιουργία βραχίονα χρηματοοικονομικής στήριξης των θυγατρικών του εταιρειών.
Να σημειωθεί πως η παραγωγική δραστηριότητα θα παραμείνει στην Ελλάδα.
Πηγές του Χρηματιστηρίου ανέφεραν ότι το πιθανότερο είναι ότι η διαπραγμάτευση της μετοχής στο Χρηματιστήριο θα σταματήσει, δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει πλέον το νομικό πρόσωπο που σήμερα τελεί υπό διαπραγμάτευση στο ΧΑ. Υπάρχει ωστόσο, διευκρίνιζαν οι ίδιες πηγές το ενδεχόμενο να αιτηθεί μετά τη συγχώνευση η βελγική εταιρεία εκ νέου διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο (dualisting).

Δεν υπάρχουν σχόλια: