Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Η Μαρία Πρωτοπαππά γιια την κατάληψη στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο των Αγίων Θεοδώρων (ΒΙΝΤΕΟ)





Κατάληψη στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο των Αγίων Θεοδώρων πραγματοποιούν από σήμερα το πρωί οι μαθητές, συμπαρατασσόμενοι με τα αιτήματα των καθηγητών τους όπως γράφει άλλωστε και το κεντρικό πανό που έχει αναρτηθεί .



Είναι ίσως η πρώτη φορά που μαθητές τεκμηριώνουν τόσο ώριμα και συγκροτημένα τον λόγο για τον οποίο κάνουν μια κατάληψη.
Είναι η πρώτη φορά που μαθητές και καθηγητές ανεξάρτητα αλλά και μεμονωμένα οικοδομούν ένα τείχος προκειμένου να προασπιστεί αλλά και γιατί όχι να βελτιωθεί η παιδεία στη χώρα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι χωρίς να υπάρχει ούτε ίχνος υποκίνησης της κινητοποίησής τους από κομματικές παρατάξεις ή μεμονωμένα πρόσωπα, διαπιστώνοντας ότι η οικονομική ανέχεια των καθηγητών τους θα τους οδηγήσει στον τερματισμό των κινητοποιήσεων τους, αντέδρασαν και με συντριπτική πλειοψηφία έθεσαν το σχολείο τους σε κατάσταση κατάληψης.
Αρκεί ο αγώνας των μαθητών να παραμείνει μέχρι το τέλος αγνός και αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι οι ίδιοι οι μαθητές δεν θα αφήσουν να παρεισφρήσουν στον αγώνα τους κομματικά ή συνδικαλιστικά στελέχη, θα προστατεύσουν την περιουσία του σχολείου τους και θα τερματίσουν την κατάληψη όσο ώριμα την ξεκίνησαν αποφεύγοντας τις πολυήμερες υπερβολές για το καλό της εκπαίδευσής τους για την οποία και μάχονται.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:




NOVEL RADIO

Δεν υπάρχουν σχόλια: