Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΜΑΥΡΟΛΙ­ΜΝΗ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΙ­ΝΟΥΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ; ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;






Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για το· "σκάνδαλο" της Μαυρολίμνηςί του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγ. Θεοδώρων.


Στις 1 7 Ιουλίου του 2011 είχαμε αναφερθεί στο θέμα με πρωτοσέλιδο τίτλο:
 ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗ ΜΑΥΡΟΛΙ­ΜΝΗ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΤΙ ΛΕΕΙ Ο
 Ο ΚΑΙ­ΝΟΥΡΓΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ; ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ;
Μετά από πέντε (5) μήνες, το Νοέμβριο του 2011, σε πρωτοσέλιδο
σχόλιο μας γράφαμε:
   ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ ΠΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ "ΣΚΑΝΑΔΑΛΟ ΣΤΗ ΜΑΥΡΟΛΙΜΝΗ" και εάν ο ιδιώτης, που την εκμεταλλεύεται, είναι νόμιμος. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω καμιά απάντηση από τη δημοτική αρχή. Παρά τις ψιλοαπειλές που δεχτήκαμε του τύπου: Τι θέλετε και μπλεκόσαστε; Εδώ τόσα χρόνια δεν έκανε τίποτα κανένας Δήμαρχος και η εφημερίδα σας μαζί με τον Κυνηγετικό Σύλλογο θα βγάλετε άκρη; Μετά από ένα χρόνο, στις 1 7 Νοεμβρίου, η εφημε­ρίδα μας πάλι σε πρωτοσέλιδο άρθρο της έγραφε: Κι εμείς ρωτάμε :Έκανε κάτι ο ΔΗΜΟΣ για το "ΣΚΑΝΔΑΛΟ"; Και πάλι σιωπή από την πλευρά της δημοτικής αρχής Λογοθέτη.
Οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης στις 13 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους έκαναν ερώτηση με θέμα "ΜΑΥΡΟΛΙΜΝΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Ένα νέο Βατοπέδι; προς Υπουργείο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ -Υπουργείο ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ και το Υπουργείο ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ.


ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013 Ερώτηση με Θέμα: «Μαυρολίμνη Κορινθί­ας ένα νέο Βατοπέδι;» ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ
Κύριε Υπουργέ,
Στις 26/06/1989 ο νομάρχης Κορινθίας παραχωρεί το δικαίωμα εκμετάλλευσης της ζώνης αιγιαλού στην τότε κοινότητα Πισσίων και όπως αναφέρεται στη συγκεκριμένη απόφαση δίνεται το δικαίωμα στην κοινό­τητα να τοποθετήσει ομπρέλες, καθίσματα και καντίνα πάνω στη χερσαία ζώνη. Προ­βλέπεται, μάλιστα, συγκεκριμένο εισιτήριο για κάθε λουόμενο, το οποίο θα εισπράττει η κοινότητα ως αντίτιμο και θα καταβάλλε­ται στο αρμόδιο δημόσιο ταμείο. Επίσης, με αυτή την απόφαση επιτρεπόταν στην κοι­νότητα Πισσίων να επιβάλει τέλη ελλιμε­νισμού για τα σκάφη εκ των οποίων το 5% θα καταβάλλεται στο δημόσιο για ενοίκιο. Τέλος απαγορεύεται η εκμετάλλευση του αιγιαλού για οποιονδήποτε άλλο σκοπό πλην της τοποθέτησης ομπρελών και κα­θισμάτων καθώς και η καταπάτηση στους χώρους αιγιαλού και παραλίας από οποιον­δήποτε τρίτο.
Αντί αυτού, σήμερα η Μαυρολίμνη διαθέ­τει λιμενοβραχίονα, όπου ελλιμενίζονται αλιευτικά και ιδιωτικά σκάφη, όμως εδώ και 25 χρόνια ουδέποτε ούτε το ελληνικό δημόσιο εισέπραξε έστω και ένα ευρώ ούτε και η κοινότητα Πισσίων ή ο δήμος Λουτρα­κίου - Περαχώρας εκ των υστέρων.
Από τη μεριά του δήμου: πρώτον, λόγω της απέραντης γραφειοκρατίας εδώ και σχεδόν δύο χρόνια δεν έχει συσταθεί το αρ­μόδιο για την είσπραξη των τελών νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και άρα κανείς δεν εισπράττει τα χρήματα και δεύτερον εδώ και τόσα χρόνια δεν έχει καθοριστεί ζώνη λιμένος χερσαία ή θαλάσσια στην πε­ριοχή.
Ο δικηγόρος που διόρισε η οικονομική επιτροπή του δήμου προκειμένου να γνω­μοδοτήσει για τυχόν δικαιώματα του δήμου επί της λίμνης, παραπέμπει σε έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών το 1998 σύμφω­να με το οποίο «η απόφαση του νομάρχη δεν μπορούσε να είναι αόριστης διάρκειας αλλά μόνο για έναν χρόνο» και καταλήγει ότι μόνο το Λιμενικό Ταμείο Κορίνθου έχει τέτοιο δικαίωμα. Το Λιμεναρχείο Κορίν­θου όμως αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε τέτοια αρμοδιότητα. Αρα ο δήμος λέει ότι πρέπει να εισπράττει το Λιμεναρχείο και το Λιμεναρχείο λέει ότι είναι αναρμόδιο!
Όλα αυτά, όμως έχουν αποτέλεσμα χα­μένα έσοδα εκατομμυρίων ευρώ για το ελ­ληνικό δημόσιο εδώ και 25 χρόνια εξαιτί­ας έλλειψης κρατικού μηχανισμού που θα αναλαμβάνει να εισπράττει τα έσοδα.
Ερωτάστε:
1.   Ποιος είναι αρμόδιος να εισπράττει τα
έσοδα του ελλιμενισμού σκαφών;
2. Ποιος λυμαίνεται τα 25 αυτά χρόνια την
παραλία, το λιμενοβραχίονα και τα έσοδα
από τα τέλη;
3. Τι ενέργειες θα κάνετε ώστε να περιέλ­
θουν τα έσοδα αυτά στο ελληνικό δημόσιο
και να πάψει να ζημιώνεται;
4. Όσοι καταχράστηκαν τα χρήματα αυτά
θα τιμωρηθούν;
5. Τα χρήματα θα επιστραφούν στο Δήμο
και
στο Δημόσιο;
Αθήνα, 13-11-2013                                     
Αρ.πρωτ. 3751                                              
ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ                           
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ





ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ 0Ι ΚΟΡΙΝΘΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΛΑ
ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ;


Είναι απορίας άξιο γιατί οι δικοί μας βουλευτές, τέσσερις τον αριθμό, δεν ασχολήθηκαν με το θέμα; Ίσως μας πούνε ότι δεν γνώριζαν το θέμα και γι' αυτό δεν ασχολήθηκαν. Κι εμείς τους ρωτάμε: Κι εμείς τους ρωτάμε: Από τη στιγμή που το έμαθαν από την εφημερίδα μας, που τρεις φορές έχει αναφερθεί στη  Μαυρολίμνη και το "σκάνδαλο" τι έκαναν; Αφού όλοι οι βουλευτές μας παίρνουν την εφημερίδα μας κάθε 15νθήμερο με
το ταχυδρομείο, αλλά και με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας. Ευχαριστούμε τους βουλευτές του Ελληνι
κού Κοινοβουλίου κ.κ. Γιάννη Δημαρά και Γαβριήλ Αβραμίδη για το ενδιαφέρον που
έδειξαν για την περιοχή μας και το συγκεκριμένο "σκάνδαλο".

BHMA ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
perahora,gr




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: