Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

ΤΙΣ 400 - 500 ΨΗΦΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣΔΟΚΟΥΝ ΚΩΣΤΑΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΔΕΣ


Του Πάνου Ηλιακόπουλου
 

Με τις ευλογίες και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Λουτρακίου Κώστα Λογοθέτη ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αγ. Θεοδώρων Δημήτρης Δέδες με τον (συγγνώμην για τη λέξη) τσαμπουκά του κατασκευάζει ένα παράνομο καθ’ ολοκληρίαν δίκτυο υδροδότησης περίπου 200 παροχών και κόστους € 450.000 όπως ισχυρίσθηκε ο ίδιος στον οικισμό Αγ. Χαραλάμπους της δημοτικής ενότητας των Αγ. Θεοδώρων.
Πρόκειται για ένα καθαρά και κατ’ εξοχήν αυθαίρετο και παράνομο προεκλογικό έργο το οποίο δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της ΔΕΥΑΛ, δεν έχει εξασφαλισθεί κονδύλι, δεν έχει γίνει τροποποίηση προγράμματος και προϋπολογισμού της εταιρείας. Ακόμα, αν ο δήμος εκτελεί το έργο που δεν περιλαμβάνεται ούτε στο δικό του πρόγραμμα, ούτε στον προϋπολογισμό του, αλλά ούτε έχουν γίνει και οι σχετικές τροποποιήσεις, με ποία και ποίου απόφαση βρίσκονται εκεί εργατοτεχνικό προσωπικό του δήμου Λουτρακίου, καθώς επίσης και μηχανήματά του;
Είναι προφανές ότι ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αγ. Θεοδώρων Δημήτρης Δέδες έχει την αίσθηση ότι η διοίκηση του δήμου είναι τσιφλίκι του και πράττει κατά το δοκούν. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ που παρευρέθηκε, δήλωσε ορθά κοφτά στο διευθυντή της εταιρείας Τάσο Μαστραντωνάκη που εξέφραζε τις αντιρρήσεις του ως προς τη νομιμότητα του έργου ότι: «Εγώ θα τις φτιάξω τις παροχές ότι και να μου πεις», και να εισπράττει την απάντηση από τον Τάσο Μαστραντωνάκη ότι για το θέμα αρμόδιο να αποφασίσει είναι το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Λουτρακίου.
Ειρήσθω εν παρόδω, από τις 561 αιτήσεις υδροδότησης στον πρώην δήμο Αγ. Θεοδώρων, οι 57 είναι πλήρεις, ενώ οι υπόλοιπες 504 φέρουν βεβαίωση ιατρού και παράβολο € 80 για την υδροδότηση.
(Γιατί δεν το πληρώνατε κι αυτό αφού πέρνατε τη ψήφο;)
Στην παρέμβασή του ο Δημήτρης Δέδες ισχυρίσθηκε ότι ο τοπικός σύλλογος το έργο το κατασκευάζει μόνος του και παρέχουμε υποστήριξη και βοήθεια όπου ζητηθεί, προσθέτοντας ότι το έργο θα γίνει δωρεά στη ΔΕΥΑΛ από το οποίο θα αυξήσει τα περιουσιακά της στοιχεία, προκαλώντας τα υπομειδιάματα των παρισταμένων.
Την ώρα που διψούν οι Αγ. Θεόδωροι και οι οικισμοί τους ο Δημήτρης Δέδες προκάλεσε για άλλη μία φορά τον γέλωτα όταν ισχυρίσθηκε ότι ο δήμος έχει εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ποσότητες και δεν θα κάναμε δίκτυο αν δεν τις είχαμε εξασφαλίσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: