Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΠΑΥΛΟΣ Γ. ΠΑΥΛΟΥ: ''ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ''!





Παύλος Γ. Παύλου 
Επιμέλεια ρεπορτάζ: Γιάννης Β. Καραπανάγος




Ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Παύλος Γ. Παύλου, επικεφαλής του συνδυασμού ΄΄ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ΄΄, ανακοίνωσε τις  βασικές αρχές του συνδυασμού του, σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση δημοτών, στο ξενοδοχείο ΄΄ΜΑΝΤΑΣ΄΄, χθες βράδυ και απάντησε σε ερωτήσεις εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Τον κ. Παύλο Γ. Παύλου προλόγισε-παρουσίασε η πολιτικός επιστήμονας κ. Κατερίνα Οικονόμου και ακολούθησε η προβολή βίντεο με το έργο που έχει επιτελέσει επί της δημαρχίας του (1995-2006).  

Κατερίνα Οικονόμου

Ο κ. Παύλου αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική, που θα ακολουθήσει, στην τουριστική ανάπτυξη του Δήμου, στην έλευση του προαστιακού στο Λουτράκι, στο νερό, σε έργα ανάπλασης που πρέπει να γίνουν, όπως ο παραλιακός πεζόδρομος στα μεγάλα προβλήματα των Αγίων Θεοδώρων, καθώς και στην ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών του Δήμου.

Στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων τόνισε: «Σήμερα, για άλλη μια φορά, θ΄ακούσουμε αλήθειες με αποδείξεις. Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δεν έχουμε με κανέναν συνυποψήφιο κάτι. Πιστεύουμε ότι σωστός δημότης είναι ο ενημερωμένος δημότης. Οι ορκωτοί λογιστές χαρακτήρισαν το Δήμο πρότυπο και κερδοφόρο, την 15η Απριλίου 2014.

 Το 2006 παραδώσαμε συνολικά 21 εκατομμύρια και τετρακόσιες χιλιάδες ευρώ, όπως και μηδενικό δανεισμό. Ο κ. Γκιώνης ανέβασε το κόστος του έργου του SPA στα 21 εκατομμύρια ευρώ. Το μόνο που έκανε ήταν να υπερδιπλασιάσει τα κόστη, ενώ έγιναν και εξωπραγματικές υπερβάσεις στο κολυμβητήριο. Σύνολο υπερβάσεων 13 εκατομμύρια ευρώ και 7 εκατομμύρια το δάνειο, ίσον 20 εκατομμύρια ευρώ. Σε λίγα χρόνια οδηγηθήκαμε από την Πανελλήνια αναγνώριση στον αφανισμό. Όλοι οι δημότες συμφωνούν πως το έργο που παράχθηκε την τελευταία τριετία είναι σχεδόν μηδενικό. Υποστηρίζουμε την μετατροπή της κοινοπραξίας σε Ανώνυμη Εταιρεία, με πλήρη όμως διασφάλιση των κεκτημένων. Δεν χρειάζονται υποτέλεια και παλικαρισμοί, αλλά ισότιμη σχέση  με τους συνεταίρους μας. Δεν χαρίζω σε κανέναν ανώνυμο την αξιοπρέπειά μου, ούτε την ακεραιότητά μου. Είναι μεγάλη μου τιμή να υπηρετώ τον τόπο. Πιστεύουμε πάντοτε σε μια ακομμάτιστη τοπική αυτοδιοίκηση. Και δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κόμματα να παίξουν πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των δημοτών. 



Έτσι πορευτήκαμε σε όλη τη δημαρχιακή μας θητεία. Περάσαμε πολλά χρόνια κακής διαχείρισης των  δημοτικών πραγμάτων και απαξίας από τις τελευταίες δημοτικές αρχές. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ν΄αναπαραχθούν τα ίδια φαινόμενα. Η σημερινή κατάσταση επιβάλλει καθημερινό αγώνα. Αγώνα αδιάκοπο, συνεχή, αδιάλειπτο, ανένδοτο. Πρέπει να κάνουμε το Δήμο μας και πάλι πρωτοπόρο. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για ένα δήμο πρότυπο. Ο όρος ΄΄Ξένος΄΄ είναι ρατσιστικά απαγορευμένος. Απευθύνουμε ενωτικό κάλεσμα στους νέους ανθρώπους. Είμαστε έτοιμοι ν΄αναλάβουμε τις τύχες του τόπου, με δεδομένη τη θέλησή μας να προσφέρουμε. Πάνω απ΄όλα αγαπάμε τον τόπο που ζούμε. Σας καλούμε όλους συνοδοιπόρους για να κτίσουμε το Δήμο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης υπογράμμισε: «Η εκάστοτε αντιπολίτευση έχει σχέση με τον τρόπο διοίκησης. Οι έντονες αντιπαραθέσεις έχουν σχέση με τα επιχειρήματα. Εμείς έχουμε πει ότι δεν ποινικοποιήσαμε και δεν θέλουμε να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή. Δεν πρέπει να κάνει κανείς αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Αναλαμβάνοντας το Δήμο, θα περιορίσουμε τα έξοδα και θα έχουμε τα προγράμματα του ΕΣΠΑ (2014-2020), ως πηγή χρηματοδότησης. Θα τρέχουμε συνεχώς και αδιαλείπτως για να φέρουμε χρήματα στο Δήμο».   

Αντώνης Βυτινάρος-Στεφανία Φιλιάνδρα-Παύλος Γ. Παύλου

Ακολούθως ο κ. Παύλου ανακοίνωσε ένα σημαντικό αριθμό υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Ο κ. Αντώνης Βυτινάρος, όπως και η κ. Στεφανία Φιλιάνδρα συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο που έχει ήδη καταρτιστεί. Μάλιστα ο κ. Βυτινάρος εξήγησε, στο συντάκτη του παρόντος, τους λόγους που αποφάσισε να είναι υποψήφιος, λέγοντας: «Θεωρώ πως η σημερινή λυπηρή και πέρα από κάθε φαντασία κατάσταση, που επικρατεί στο Δήμο μας, επέβαλε την ενεργή συμμετοχή μου στην τοπική αυτοδιοίκηση. Όποια προνόμια υπήρχαν, μέχρι χθες, ανήκουν στο παρελθόν. Μέσα από το αδιέξοδο πρέπει να ξεκινήσει μια συντονισμένη, με σοβαρότητα, προσπάθεια, προκειμένου το Λουτράκι και η ευρύτερη περιοχή του Καλλικρατικού Δήμου ν΄αποκτήσει προοπτική για να επανέλθει η χαμένη ποιότητα στην παρακμή που βιώνουμε. Να υλοποιηθούν προτάσεις και έργα που ο χαρακτήρας τους να είναι ρεαλιστικός και μόνο. Πιστεύω ότι στις παρούσες συγκυρίες η Αδέσμευτη Δημοτική Κίνηση μπορεί και θα τα καταφέρει ν΄αλλάξει το τοπίο».



Δεν υπάρχουν σχόλια: