Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΥΡΙΕ ΠΑΥΛΟΥ; ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΚΥΡΙΕ ΛΟΓΟΘΕΤΗ;





Ουέ  υμίν....... Φαρισαίοι  πολιτικοί υποκριτές




Τέσσερα ολόκληρα χρόνια ο σημερινός δήμαρχος κ. Λογοθέτης, προκειμένου να καλύψει τον πολιτικό του συνεταίρο Π. Παύλου, αλλά και τη δική του ανύ­παρκτη αναπτυξιακή πολιτική κόντρα στην κρίση, μας βομβαρδίζει για το δάνειο των 7 εκατ. Ευρώ που έλαβε ο κ. Γκιώνης.
Σε κάθε ευκαιρία οι Λογοθέτης-Παύλου, δεν κουράζονται να αναφέρουν, ότι για όλα τα δεινά της οικονομικής κατάστασης του δήμου φταίει το δάνειο του κ. Γκιώνη.
Οι μόνοι άσπιλοι λοιπόν και αναμάρτητοι οι Παύλου-Λογοθέτης.
Ας πάμε όμως λίγο πιο πίσω:
19 Ιουλίου 2004. Πρόταση του τότε δημάρχου Π. Παύλου προς το δημοτικό συμβούλιο για λήψη δανείου 19 εκατ. Ευρώ!! δηλαδή 6,5 δισ. Ευρώ!!
Νοέμβριος 2004. Όλοι οι τότε δημοτικοί σύμβου­λοι του κ. Παύλου καθώς και ο Γ. Λάμπρου, ψήφισαν τη λήψη του δανείου των 19 εκατ. Ευρώ.
Η τότε αντιπολίτευση (Γκιώνης κλπ. ) αρνήθηκε εκείνο το δάνειο, ενώ αντέδρασαν έντονα οι συντο­νιστικές επιτροπές του ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση τους στην οποία ανέφεραν μεταξύ άλλων και τα εξής:
Ο Παύλου δεν διεκδίκησε κρατικά κον­δύλια, δεν αξιοποίησε προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατασπατάλησε το δημοτικό χρήμα, δεν εκτέλεσε σχεδόν κανένα αναπτυξιακό έργο παρά την οικονομική δυ­νατότητα, επέδειξε ανικανότητα διαχείρισης και προγραμματισμού, παραπλάνησε τους δημότες αποκρύπτοντας το δάνειο που θα έπαιρνε και τον θεωρούσαν αναξιόπιστο να διαχειριστεί χρήματα.
Τα ίδια περίπου υποστήριξε και ο κ. Γκιώνης, ο οποίος πρόσθεσε, ότι το δάνειο που ζητούσε ο Παύ-

λου ήταν αποτέλεσμα μιας αλόγιστης οικονομικής διαχείρισης και κατασπατάλησης του δημοτικού χρήματος.
Ο κ. Παύλου κατηγόρησε τον κ. Γκιώνη, ότι δεν θέλησε με την άρνηση του να υπηρετήσει την ανά­πτυξη και τον κατηγόρησε, ότι στη δανειοδότηση, όταν υπάρχουν συμφέροντες όροι, προσφεύγουν όλοι.
Μπροστά σε αυτές τις αντιδράσεις και επειδή οι δημοτικές εκλογές πλησίαζαν, ο Παύλου δεν έλαβε το δάνειο , αλλά και δεν ακύρωσε την απόφαση που είχε λάβει για 19 εκατ. Ευρώ. Πίστευε ότι θα εξα­κολουθούσε να ήταν γαντζωμένος στο δημαρχιακό θώκο και να πάρει το δάνειο χωρίς νέα απόφαση.
Ρωτάμε τώρα κ. Παύλου: Έπρεπε ή όχι να πάρει δάνειο ο κ. Γκιώνης πολύ λιγότερο από αυτό που εσείς είχατε ζητήσει και με πολύ συμφερότερους όρους, για να τελειώσει το Υδροθεραπευτήριο πχ. για το οποίο σήμερα όλοι καμαρώνετε;
Ρωτάμε τώρα κ. Λογοθέτη. Γιατί δεν καταγγείλατε ποτέ τον πολιτικό σας συνεταίρο Π. Παύλου για εκείνη την απόφαση του να πάρει δάνειο 19 εκατ. Ευρώ;
Συμφωνείτε ή όχι με τις απόψεις του κ. Παύλου περί δανειοδοτήσεως, όταν υπάρχουν συμφέροντες όροι;
Και δύο ακόμη ερωτήματα:
Όταν ο κ. Γκιώνης έλαβε το δάνειο, κρίση δε φαινόταν πουθενά. Τι κάνατε εσείς κ. Λογοθέτη για να αντιμετωπίσετε τα ζητήματα; Μήπως με το να τα αφήσετε όλα να ρημάξουν;
Ο κ. Παύλου έχει σύνθημα του «το ανάκαμψη τώρα». Πώς θα την πετύχει; Μήπως με νέο δάνειο;

BHMA ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: