Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΒΑΣΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ!


Logo



Γράφει ο Γιάννης Β. Καραπανάγος


Η ανοικτή συνεδρίαση, στο πλαίσιο της 3ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης Λουτρακίου (L.T.O.), πραγματοποιήθηκε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, την Τετάρτη, 7 Μαΐου 2014.
Αρχικά μίλησε ο Πρόεδρος του L.T.O. κ. Σπύρος Καραβούλης και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν οι παρόντες υποψήφιοι δήμαρχοι του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, αναπτύσσοντας τις θέσεις και το σχεδιασμό της παράταξής τους σε καίρια θέματα του τουρισμού, με την παρακάτω σειρά και είπαν μεταξύ των άλλων:
Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Κακούρος

Ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κακούρος, αναπληρώνοντας τον κ. Κώστα Λογοθέτη, είπε ότι η δημοτική του παράταξη ανέδειξε τις ομορφιές του Δήμου μας και το σχολικό τουρισμό. Ακόμη, η παράταξή του προτίθεται να προβεί στη διοικητική σύμπραξη των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, επειδή άλλες ανήκουν στο νομικό πρόσωπο ʽʽΠΡΟΜΗΘΕΑΣʼʼ και άλλες στην Αντιδημαρχία Τουρισμού, καθώς και στην οργάνωση και διεξαγωγή ʽʽΜΙΚΡΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣʼʼ για ατομικά και ομαδικά αθλήματα, χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Λουτρακίου. Ακόμη πρότεινε τη διοργάνωση φεστιβάλ παραδοσιακών χορών και τη συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού, με πρόσωπα του δημοτικού συμβουλίου και ειδικούς. Επιπλέον επεσήμανε ότι η προετοιμασία του καρναβαλιού θα πρέπει να γίνεται σε ετήσια βάση, απ΄όλους τους φορείς, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάδειξη της λίμνης Ηραίου, καθώς και στην αναβίωση των Ισθμιακών αγώνων.
Γιώργος Γκιώνης
Ο κ. Γιώργος Γκιώνης είπε ότι για την παράταξή του ο αθλητισμός και ο τουρισμός είναι οι βασικοί παράγοντες για την ανάπτυξη του Δήμου μας, αξιοποιώντας παράλληλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020. Πρότεινε την ανάπτυξη του εκπαιδευτικού τουρισμού, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα τη Μάλτα και τόνισε ότι βασικό εργαλείο του εκπαιδευτικού τουρισμού είναι η λειτουργία της νέας βιβλιοθήκης στο Λουτράκι, καθαρά ως ηλεκτρονική, όπως την είχε σχεδιάσει. Αναφέρθηκε στην τουριστική προβολή του Δήμου μας, στην οικονομική του ανάπτυξη και στον αθλητικό τουρισμό, κάνοντας ειδική μνεία στο Rally Acropolis, στην αξιοποίηση του κολυμβητηρίου και στην κατασκευή του κόμβου, στην ανακατασκευή του γηπέδου του Ολυμπιακού Λουτρακίου, στην αξιοποίηση της διώρυγας του ισθμού για αγώνες καγιάκ και κανό, στη δημιουργία σκοπευτηρίου για διεθνείς αγώνες στη σχολή μηχανικού, και στη συνεργασία του Δήμου με το L.T.O. και το Σύλλογο Ξενοδόχων για τη λειτουργία του Αεροδρομίου της Τρίπολης.

     Χρήστος Ασημακόπουλος
Ο κ. Χρήστος Ασημακόπουλος επεσήμανε ότι δεν είναι κατά του τουρισμού αλλά υπέρ και πολύ μάλιστα. Όμως είναι κατά του δήμου-επιχειρηματία και πρότεινε, μεταξύ των άλλων, το SPA, ως υδροθεραπευτήριο, να ενταχθεί στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και ν΄αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης. Αναρωτήθηκε εάν η εργατική τάξη, οι άνεργοι, οι επαγγελματίες που κλείνουν ο ένας μετά τον άλλον και οι συνταξιούχοι έχουν το δικαίωμα να πάνε για τουρισμό. Επίσης αναρωτήθηκε εάν με μισθούς 400 ή 500 ευρώ μπορεί να γίνει η ανάπτυξη. Πρότεινε την αναβάθμιση της γέφυρας του Ισθμού που θα πρέπει να μείνει στο κράτος και την αναμόρφωση του χώρου της και ζήτησε να σταματήσει η υποβάθμιση των περιοχών της λίμνης Βουλιαγμένης, Σχίνου, Στραβά και μέχρι τη Μαυρολίμνη.
    Δημήτρης Στάμου
Ο κ. Δημήτρης Στάμου τόνισε ότι σε δημοτικό επίπεδο η προβλεπόμενη τουριστική επιτροπή δεν συγκροτήθηκε και ότι η διάθεση κονδυλίων για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη μειωνόταν συνεχώς. Το τουριστικό προϊόν που μπορεί να προσφέρει ο Δήμος μας είναι τεράστιο και ποικιλόμορφο. Το brand name του μεταλλικού μας νερού, που κινδυνεύει ν΄απαξιωθεί, πρέπει να μπει στις πρώτες θέσεις της διεθνούς αγοράς. Ο θερμαλισμός θα πρέπει να προωθηθεί ως ο βασικός χαρακτήρας του τουριστικού προϊόντος με παράπλευρα οφέλη και ο Δήμος ν΄αναδειχθεί ως τόπος και θέρετρο ιατρικού τουρισμού και να καλύπτει και άλλες δραστηριότητες, όπως αθλητικές και περιηγητικές. Ο τουρισμός θα πρέπει ν΄αποτελεί τη βιομηχανία του τόπου μας και μοχλό ανάπτυξης και το ζητούμενο είναι ν΄αναζητήσουμε τρόπους για να βγούμε από τη τουριστική ερήμωση και το τέλμα, ενώ θα πρέπει να δοθεί ειδικό βάρος στο Θρησκευτικό-Προσκυνηματικό Τουρισμό. Επιπλέον είπε ότι οι Άγιοι Θεόδωροι, τα Ίσθμια, η Περαχώρα, τα Πίσια, ο Σχίνος κ.λ.π θα μπορούσε ν΄αποτελέσουν σημείο αναφοράς εναλλακτικών μορφών τουρισμού και πρότεινε τη συνεργασία του Δήμου, έχοντας συντονιστικό ρόλο, με το L.T.O.
Ο κ. Παύλος Γ. Παύλου δεν παρέστη, ενημερώνοντας εγγράφως τους διοργανωτές για το λόγο της απουσίας του και επισυνάπτοντας το πρόγραμμα με τις θέσεις της παράταξής του για τη τουριστική ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: