Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


.


.



Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΠΡΩΤΗ
ΦΟΡΑ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ




Στα χέρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Λουτρακίου βρίσκονται πλέον ο πλήρης φάκελος των μελετών για την κατασκευή της παρακαμπτήριας γραμμής Ισθμός - Λουτράκι και διασύνδεσής της με την αρτηριακή γραμμή υψηλών ταχυτήτων της ΠΑΘΕ, μετά τις αλλεπάλληλες οχλήσεις της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων για την Έλευση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου στο Λουτράκι.
Η στενή συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Λουτρακίου απέδωσε καρπούς κόντρα στις ανεξήγητες και περίεργες αρνήσεις των φίλα προσκείμενων στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων του ΟΣΕ.
Η συγκεκριμένη μελέτη χάραξης, σχεδόν στο σύνολό της, βασίστηκε στο τεχνικό υπόβαθρο που πρότειναν οι έγκριτοι συγκοινωνιολόγοι της Πρωτοβουλίας Πολιτών & Φορέων. Στη συνέχεια, έγινε επίσημα θέση του δήμου Λουτρακίου, με το υπ’ αριθ. 28726 έγγραφο της Τεχνικής Υπηρεσίας.
Ο φάκελος των μελετών για την μετατροπή της μετρικής υφιστάμενης σιδηροδρομικής γραμμής Ισθμού - Λουτρακίου σε γραμμή κανονικού εύρους έλευσης του προαστιακού στο Λουτράκι (οδός Αιγαίου) με στάση στο καζίνο (συμβολή με την οδό Παπανικολάου) περιλαμβάνει τα ακόλουθα:
Οριστική μελέτη χάραξης, σύμφωνα με το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο Λουτρακίου.
Οριστική στατική μελέτη και τον έλεγχο υδραυλικής επάρκειας διατομών τεχνικών.
Μελέτη ηλεκτροκίνησης για την εγκατάσταση μονοσύρματης εναέριας γραμμής, τύπου trolley, φιλικής προς το περιβάλλον.
Περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου.
Μελέτη για την αναδιάταξη των ισόπεδων διαβάσεων, που θα είναι εξοπλισμένες με φωτεινά και ηχητικά οδικά σήματα, για τον μηχανισμό ημιδρυφράκτων προστασίας ανά κατεύθυνση κυκλοφορίας.
Μελέτη για τις προμετρήσεις και επιμετρήσεις των υλικών γραμμής.
Ειρήσθω εν παρόδω, η επέκταση του προαστιακού προς Λουτράκι ενταγμένη στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, στις 1-8-2014 υπερψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων και έγινε νόμος Ν.4277/2014 - αρ. 30, ΦΕΚ Α. 156.
Τριάντα τέσσερις μήνες μετά την πρώτη υπόσχεση, η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων καλεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, να εγκαταλείψει τον ευσυνείδητο αλληθωρισμό, την παρελκυστική τακτική και τις νεοπαγείς δικαιολογίες που επήλθαν μετεκλογικά ως αερόλιθοι για να εκτροχιασθούν οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου, λαμβανομένου υπόψη ότι από τις αρχές της περασμένης Άνοιξης ολοκληρωμένος ο φάκελος μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης βρίσκεται στα χέρια του Πέτρου Τατούλη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ και ως εκ τούτου εκκρεμεί μόνον η απόφασή του.
Στο πλαίσιο αυτό η Πρωτοβουλία Πολιτών & Φορέων καλεί τον Πέτρο Τατούλη να σεβασθεί για πρώτη φορά τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις του, έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα στην ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδος 2014 - 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια: