Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Τα γενέθλια της Παναγίας. Γιορτάζει η Παναγία Γιάτρισσα Λουτρακίου.





Η ομάδα μας χθές με μεγάλη της χαρά και με θρησκευτική ευλάβεια, παραβρέθηκε στην λιτανεία της Θαυματουργής εικόνας της Παναγιάς της Γιάτρισσας στο Λουτράκι.


Η χαρά μας ήταν μεγάλη όπως και η τιμή, που μας προσκάλεσε ο Πάτερ Νικόλαος, για μια ακόμη φορά, να μεταφέρουμε στους ώμους μας την θαυματουργή εικόνα της Εκκλησίας μας.

Η παρουσία όλων των αρχών της περιφέρειάς μας, του Δήμου μας και εκπροσώπων των ελληνικών αρχών, η ομάδα μας, με πίστη και με τιμή παρέλαβε και μετέφερε στους ώμους της σχεδόν καθ`όλη της διαδρομής μέσα στην πόλη της εικόνα της Παναγίας μας, όπου και λάβαμε τις ευχές του κ.κ. Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κου Διονυσίου για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ευθύνες αλλά και στις υποχρεώσεις μας στο εξωτερικό, έχοντας κατά νου, ότι η ομάδα μας είναι μια μικρή σανίδα...

αισιοδοξίας και υπερηφάνειας.




Στο κήρυγμα του ήταν αιχμηρός και αληθινός. Ξεκίνησε τον λόγο του με την εξιστόρηση της γέννησης της Θεοτόκου Μαρίας που έφερε στον κόσμο, με ανθρώπινη και τρωτή μορφή τον υιό του Θεού, τον Ιησού Χριστό.

Τον Ιησού Χριστό που μας γέμισε τις καρδιές μας με την αγάπη και την αλληλεγγύη και μας έδειξε με τον μαρτυρικό θάνατο του ότι η αγάπη του Θεού είναι δεσπόζουσα αξία στην εκκλησία μας.

Παρά`ταύτα όμως η νέα τάξη πραγμάτων και η ανασύσταση των λαών και των εθνών έχει ξεκινήσει τον πόλεμο κατά των αξιών και των αρχών. Θέλουν να πολεμήσουν και να αδυνατήσουν, τις ισχυρές μας σχέσεις μεταξύ του λαού και της εκκλησίας με διάφορους τρόπους.Όμως η αληθινή αγάπη και η πίστη όλων μας, είναι η δύναμη και η αντίσταση στα σχέδια τους.

Κλείνοντας τον λόγο του, μας τίμησε, κάνοντας αναφορά στην προσπάθεια μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως και στις Εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου και Μπάσκετ.


Ακολούθησε η επιστροφή της εικόνας της Παναγίας μας από την πλατεία του Λουτρακίου στην Εκκλησία, έχοντας της Φιλαρμονική του Λουτρακίου να δίνει ένα ξεχωριστό ηχόχρωμα στην γεμάτη ευλάβεια διαδικασία και με τον κόσμο να είναι συνεχώς στο πλευρό της και να την ραίνουν με ροδοπέταλα.


Σημειολογικά να αναφέρουμε ότι μόλις η εικόνα μπήκε μέσα στον Ναό, ξεκίνησε απότομα μια ισχυρή μπόρα που δρόσισε το Λουτράκι μεν, αλλά δημιούργησε πολλά προβλήματα στους επαγγελματίες της πόλης μας που περίμεναν αυτή τη μέρα για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Κρίμα.

Η Γιορτή της Παναγίας μας, είναι ένας ισχυρός πόλος έλξης χιλιάδων πιστών από όλη της περιφέρεια της Ελλάδος που η περιοχή μας πρέπει να το αναδείξει ακόμη περισσότερο ώστε να αυξήσει και άλλο την έλευση πιστών στην πόλη μας, οργανωμένα και συντεταγμένα.

Στην συνέχεια η ομάδα μας παραβρέθηκε σε ταβέρνα της πόλης μας όπου τίμησε την μεγάλη γιορτή.Σας ευχαριστούμε θερμά για την τιμή και για τα καλά σας λόγια.

Ελπίζουμε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όλοι μας στις ευθύνες που έχουν βαρύνει τους ώμους μας. Με όλες και όλους εσάς στο πλευρό μας, τίποτα δεν θα είναι τυχαίο.

Την Ευλογία της Παναγίας μας για υγεία να έχετε και να έχουμε.


Με τιμή

Το τμήμα Χάντμπολ.

Περισσότερες φωτογραφίες στην διεύθυνση της ομάδας μας στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: