Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Θύελλα αντιδράσεων για άρθρο των S. Times που αναφέρει ότι «η Αμφίπολη συνορεύει με τη Μακεδονία»

Θύελλα αντιδράσεων για άρθρο των S. Times που αναφέρει ότι «η Αμφίπολη συνορεύει με τη Μακεδονία»


Αντιδράσεις έχει προκαλέσει δημοσίευμα των Sunday Times στο οποίο γίνεται αναφορά στην Αμφίπολη.

Στο άρθρο που υπογράφει η ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ανθή Καρασάββα τονίζεται χαρακτηριστικά: «Τα υπολείμματα βρέθηκαν νωρίτερα τον Νοέμβριο, μέσα σε θολωτή κατασκευή, η οποία σχημάτιζε έναν από τους ιερούς θαλάμους εντός ενός τεράστιου τάφου, περίπου 375 μίλια βόρεια της Αθήνας, κοντά στα σύνορα με τη Μακεδονία».

Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η Άννα Παναγιωταρέα σχολίασε το δημοσίευμα λέγοντας:

«Είναι δικαίωμα της κ. Ανθής Καρασάββα να γράφει ό,τι θέλει στους Sunday times για το ταφικό συγκρότημα της Αμφίπολης, που οι επισκέπτες του όταν θα μπαίνουν μέσα θα χάνουν το φως τους από την ομορφιά και τη μεγαλοπρέπεια του. Άλλωστε ουκ ολίγοι επιδόθηκαν σε τερατολογία.

Δεν είναι όμως ηθικό για την κ. Καρασάββα-που ξέρω ότι μπαίνει στην σελίδα αυτή-, ούτε και για κανέναν Έλληνα δημοσιογράφο να γράφει ότι " Η Αμφίπολη είναι πολύ κοντά στη Μακεδονία", και να αναφέρεται στην FYROM. Υπάρχει διεθνής όρος αναφοράς στη γειτονικη χώρα και αυτόν οφείλουμε να τηρούμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυπρία συνάδελφος γράφει ανάλογα. Άρθρα της, όπως εκείνα για την "εκπαίδευση Κούρδων στη Νέα Μάκρη" έχουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση την Ελλάδα. Γνωρίζει ότι όλα αυτά είναι ψευδή. Αξίζει για μια αμοιβή από τους Sunday Times και προηγουμένως για ένα ρεπορτάζ που πληρωνόταν από το CNN, να εκθέτει την Ελλάδα- με ψευδείς ειδήσεις-διεθνώς;».

To επίμαχο δημοσίευμα:

Αμφίπολη: Απάντηση στην ελληνίδα δημοσιογράφο που `ήθελε` τον τάφο κοντά στα σύνορα με τη `Μακεδονία`

Δεν υπάρχουν σχόλια: