Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ στο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ






Το Λύκειο Λουτρακίου και το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στα πλαίσια του κύκλου διαλέξεων: ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ & ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, σας προσκαλούν την Κυριακή 5 Απριλίου και ώρα 12.00 στο Πνευματικό Κέντρο Λουτρακίου σε ομιλία με θέμα: 


Πρόληψη αιφνιδίου καρδιακού επεισοδίου σε παιδιά σχολικής ηλικίας, αθλητές και νεαρούς ενήλικες.
ΟΜΙΛΗΤΕΣ: XΟΥΡΣΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Καρδιολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών. ΧΟΥΡΣΑΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Παιδίατρος - Συνεργάτης Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής του ΩΝΑΣΕΙΟΥ.

ΧΟΥΡΣΑΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής (1992) και της Θεολογικής Σχολής (2001) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Άριστα. Υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (1991) κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ιατρική Σχολή. Τίτλος Ιατρικής Ειδικότητας Καρδιολογίας (1999). Διδάκτωρ Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών (Ομοφώνως Άριστα, 2003). Μεταπτυχιακός Τίτλος Executive MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (2010). Μετεκπαίδευση σε Λιπίδια – Προληπτική Καρδιολογία, νεώτερες διαγνωστικές τεχνικές Yπερήχων, Επεμβατική Καρδιολογία. Συμμετείχε έως τώρα σε περισσότερες από 200 εργασίες που δημοσιεύθηκαν ή ανακοινώθηκαν σε Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια. Οι σημαντικότερες εργασίες του αφορούν την πρόληψη στην καρδιολογία και τις γενετικές διαταραχές του μεταβολισμού των λιπιδίων. Συμμετέχει ως ομιλητής ή πρόεδρος συνεδρίας σε πολλά Πανελλήνια και Διεθνή Συνέδρια. Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Θεραπείας Καρδιαγγειακών Παθήσεων Υπερηλίκων του Ελληνικού Κολλεγίου Θεραπείας της Αθηροσκλήρωσης, τ. Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης (2002 – 2004), τ. Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου (2005 – 2009), τ.
Μέλος του Δ.Σ. του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (2010 – 2011).

ΧΟΥΡΣΑΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Εγγράφηκε με Πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις στην Ιατρική Θεσσαλονίκης ως 16ος το 1994. Τελείωσε την Ιατρική το 2000 με βαθμό “ Λίαν Καλώς ”. Την περίοδο 2000 - 2001 εγγράφηκε με κατατακτήριες εξετάσεις στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία αποφοίτησε με “ Άριστα ” το 2008.Τίτλος ιατρικής ειδικότητας Παιδιατρικής (2009). Μετεκπαίδευση σε
Παιδοκαρδιολογία και Υπερήχους.Από το 2011 είναι συνεργάτης στην Παιδοκαρδιολογική Κλινική του Ωνασείου.Έχει ανακοινώσει 15 εργασίες σε Πανελλήνια Συνέδρια. Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Αθηροσκλήρωσης, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Λιπιδιολογίας, Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου και της Παιδιατρικής Εταιρείας.

Υποψήφιος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: