Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Νέος υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος - Ορκίζεται στις 20:00


Νέος υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος - Ορκίζεται στις 20:00

- Ο κ. Τσακαλώτος αναμένεται να ορκιστεί νέος υπουργός Οικονομικών στις 20:00
- Πλέον και επίσημα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναλαμβάνει και τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για μία συμφωνία
- Ο κ. Τσακαλώτος παίρνει τη θέση του ΥΠΟΙΚ μετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη


πΜετά την παραίτηση του Γιάνη Βαρουφάκη από το υπουργείο Οικονομικών όλα τα βλέμματα στράφηκαν στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, που τον τελευταίο καιρό είχε αναλάβει το μεγάλο βάρος των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.


Η τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20.30

Έτσι, η είδηση επιβεβαιώθηκε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αναλαμβάνει το ρόλο του υπουργού Οικονομικών, στη θέση του κ. Βαρουφάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσακαλώτος βρίσκεται ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνεχείς διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η αλλαγή αυτή στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείει πάντως και γενικότερες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα με έναν ανασχηματισμό.

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, θα ορκισθεί, σήμερα και ώρα 20.00, με πολιτικό όρκο, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ως υπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά στον Γιώργο Χουλιαράκη, τα πράγματα είναι ακόμη πιο... μπλεγμένα. Αρχικά υπήρχε η πληροφόρηση πως και ο άνθρωπος που κατείχε ηγετική θέση στην διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής κυβέρνησης παραιτήθηκε, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η παραίτησή του δεν έχει γίνει αποδεκτή και μάλιστα προορίζεται για υφυπουργός Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: