Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων αποφάσισαν οι πολιτικοί αρχηγοί

Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του Δημήτρη Κουτσούμπα (ΚΚΕ),


 αποφάσισαν ότι η συμφωνία είναι μονόδρομος και προχώρησαν στη συγγραφή κοινής ανακοίνωσης - επιστολής, η οποία θα ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας - Μαραθώνια η σύσκεψη, ξεπέρασε τις επτά ώρες, ενώ τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο Προκόπης Παυλόπουλος, συνομίλησαν κατά τη διάρκειά της με αρκετούς Ευρωπαίους ηγέτες.
Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών με μπαράζ τηλεφωνημάτων του Αλέξη Τσίπρα και του Προκόπη Παυλόπουλου με ξένους ηγέτες και με συμφωνία μεταξύ των περισσοτέρων πολιτικών αρχηγών για κοινή ανακοίνωση, όπως αποκάλυψαν ο Πάνος Καμμένος και ο Σταύρος Θεοδωράκης.
Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η συμφωνία είναι μονόδρομος, κάνοντας λόγο για ημέρα ιστορικής σημασίας.

Σε δηλώσεις του, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανεφερε ότι τα πρακτικά της σύσκεψης δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα μέχρι να λήξει ο κόκκινος συναγερμός των διαπραγματεύσεων, κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού για το γεγονός ότι δεν συγκάλεσε νωρίτερα Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, ενώ η Φώφη Γεννηματά, αφού κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον εκτελούντα χρέη προέδρου της ΝΔ, χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Το συμβούλιο διακόπηκε αρκετές φορές αφού τόσο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όσο και ο Πρωθυπουργός συνομιλούσαν με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους, προκειμένου να βρεθεί μια λύση.
Τα τηλέφωνα είχαν... πάρει φωτιά και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του Newsbomb.gr και ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός μίλησαν με τον Ολάντ και τον Γιούνκερ.
Ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Μάριο Ντράγκι, θέτοντας τα προβλήματα στην πραγματική τους διάσταση.
Η σαρωτική επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής (05/07/2015), με ποσοστό 61,3%, δημιουργεί ένα νέο πολιτικό σκηνικό στο εσωτερικό της χώρας.
Το επόμενο 48ωρο κρίνεται κρίσιμο για τη χώρας μας, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχοντας στο «χέρι» του το ηχηρό «όχι» του ελληνικού λαού να ξεδιπλώνει το σχεδιασμό του, προκειμένου να φέρει συμφωνία με τους δανειστές.
Στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Προκόπη Παυλόπουλο, παρόντες ήταν, από τη Νέα Δημοκρατία ο προσωρινός πρόεδρος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης, από το ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας, από τους ΑΝΕΛ ο υπουργός Πάνος Καμμένος και από το ΠΑΣΟΚ η Φώφη Γεννηματά.
Στο Συμβούλιο δεν συμμετείχε ο γγ της Χρυσής Αυγής, Ν.Μιχαλολιάκος.
Σημειώνεται ότι στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβη εσπευσμένα κάποια στιγμή και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.
Η παρουσία του Λαφαζάνη σχετίζεται με το αίτημα του Ρώσου Προέδρου να μιλήσει με τον Τσίπρα.
Απο τις συνομιλίες που είχε ο πρωθυπουργός προκύπτει ότι οι διαβουλεύσεις με τους δανειστές μπαίνουν πλέον σε ένα νέο κύκλο παρά τα όσα γράφονται στο διεθνή Τύπο και παρά τις ακραίες φωνές που ακούγονται από πολιτικούς κύκλους στο Βερολίνο οι οποίοι επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: