Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

΄΄ΠΕΝΘΙΜΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ΄΄

καρδια

Άρθρο της Μίνας  Γιαννούλη

 
Δε θα σταθώ στους ΄΄δαίμονες΄΄ του παρελθόντος, ούτε στα ολέθρια λάθη που σταδιακά οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή οικονομική κατάσταση. Η ευθύνη που προσάπτεται για το αποτέλεσμα, απορρέει από  την ιδιότυπη λογική, ανάλυση και ερμηνεία του κάθε ατόμου. Οι αντιλήψεις σφαιρικές, προσαρμοσμένες και ερμηνευμένες ανάλογα με τα πιστεύω , τα θέλω, το βόλεμα του καθενός.
Ο Ελληνικός λαός δε περίμενε ΄΄θαύματα΄΄. Σεβασμό περίμενε. Έμαθε τα τελευταία χρόνια να ζει χωρίς αυτά. Έμαθε να πονάει, να πέφτει, να σηκώνεται κάτω από την ασφυκτική Ευρωπαϊκή πίεση. Μια ατέρμονη διαδρομή που θα συνεχιστεί μ΄ένα εκβιαστικό και ταπεινωτικό τρίτο μνημόνιο. Γέμισε η ψυχή του Έλληνα, με άγχος, πίκρα ,παράπονο. Ζει τη κάθε μέρα με τα στοιχειώδη, χωρίς να το διαλαλεί, χωρίς να προσβάλει την υπερηφάνεια του, την αξιοπρέπειά του.
Το Ευρωπαϊκό μόρφωμα απεφάνθει: ΄΄Δε προσαρμόστηκαν στις συνθήκες λιτότητας που τους επιβάλλουμε, εξοντώστε τους. Κάμψτε  τις αντιστάσεις, τις απαιτήσεις, τα δικαιώματα, τις επιλογές, τις καλύτερες προοπτικές. Τιμωρήστε τους παραδειγματικά που τόλμησαν να πουν ΄΄ΟΧΙ΄΄. Αφήστε τους αποστεωμένους  που πίστεψαν στην ελπίδα, στην ελευθερία, στη δημοκρατία, στην ίση μεταχείριση των λαών. Βγάλτε τους από την αυταπάτη, ανασύροντας το φόβο της έλλειψης χρημάτων, της πείνας, το χάος στο εσωτερικό της χώρας.Aρπάξτε την ιστορία, τη γη, το πλούτο τους. Νόμιμα και ηθικά ισοπεδώστε τους΄΄.
Ένα είναι σίγουρο. Το να παίζεις  και να χειραγωγείς  τους λαούς είναι μεγάλο ρίσκο με απρόβλεπτες συνέπειες. Ακόμα δε γνωρίζει κανείς εάν η Ελλάδα κατάφερε με το πρόβλημά της να περάσει ένα  μήνυμα προς τους υπόλοιπους ηγέτες. Ένα μήνυμα που λέει ΠΡΟΣΟΧΗ στην Ευρωπαϊκή Συνοχή ,στην Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη. ΕΥΘΡΑΥΣΤΕΣ.
Aνεξαρτήτως των δυσκολιών η ζωή συνεχίζεται.  Από τη στάχτη της καιόμενης Ελλάδας, πρέπει να υπάρξει ανασυγκρότηση και αναγέννηση της κοινωνίας ,γιατί το θέλει ο ίδιος ο Έλληνας και όχι γιατί του το επιβάλλουν οι ξένοι. Γιατί το θέλει, το μπορεί και το οφείλει στη νέα γενιά που έμαθε βίαια να επιβιώνει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό. Γη και αίμα εκείνοι. Γη και ζωή εμείς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: