Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

α επικρατέστερα ονόματα της υπηρεσιακής Κυβέρνησης. Έκπληξη με Άλκηστη Πρωτοψάλτη



Την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι η ορκωμοσία της υπηρεσιακής Κυβέρνησης. Ποιοι θα συμμετάσχουν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Τι είπε η Βασιλική Θάνου κατά τη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και χοροστατούντος του Επισκόπου Μεθώνης, κ. Κλήμη, τελέστηκε απόψε η ορκωμοσία της πρώτης γυναίκας πρωθυπουργού στην ιστορίας της Ελλάδος, της κ. Βασιλικής Θάνου, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Από την προεδρία του Αρείου Πάγου η κα Θάνου αναλαμβάνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Η κα Θάνου φορώντας ένα λευκό κοστούμι προσήλθε στην αίθουσα, όπου τελέστηκε ο θρησκευτικός της όρκος πέντε λεπτά νωρίτερα, ενώ ήδη την περίμεναν τα τρία της παιδιά, τα οποία παρακολούθησαν την ορκωμοσία.
Μετά το πέρας της πεντάλεπτης τελετής ακολούθησε η υπογραφή του πρωτοκόλλου ανάληψης καθηκόντων της νέας πρωθυπουργού, ενώ δεν έγιναν δηλώσεις.
Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου υποδέχθηκε λίγα λεπτά μετά τις οκτώ, ο Αλέξης Τσίπρας την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, αμέσως μετά την τελετή ορκωμοσίας της στο Προεδρικό Μέγαρο.
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που σας υποδέχομαι, διότι υποδέχομαι την πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό στην ιστορία της ελληνικής δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι τόσο εσείς όσο και η υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα διορίσετε αύριο θα κάνετε το καλύτερο δυνατό. Ήθελα να σας ευχηθώ το καλύτερο. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατό ώστε να διεξαχθεί με τρόπο πολιτισμένο αυτή η εκλογική αναμέτρηση» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος την υπηρεσιακή πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Η υπηρεσιακή κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, έχει κυρίως ρόλο τη διεξαγωγή των εκλογών κατά τρόπο αδιάβλητο. Αλλά θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει και θέματα κρίσιμα, όπως το μεταναστευτικό», είπε από πλευράς της η κα Θάνου συνομιλώντας στον Αλέξη Τσίπρα.
Σημείωσε ακόμη ότι τα μέλη της κυβέρνησης θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό ώστε να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της με τον καλύτερο τρόπο η υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Λίγο προτού αναχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφο πώς αισθάνεται που αναλαμβάνει καθήκοντα σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο. «Είμαι χρόνια στον αγώνα. Είναι μια έπαλξη ακόμα», απάντησε προτού επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο που τη μετέφερε στο Μέγαρο Μαξίμου.
 

Τα επικρατέστερα ονόματα της νέας Κυβέρνησης

Αύριο στη μία το μεσημέρι θα γίνει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η σύσταση της οποίας θα γίνει γνωστή γύρω στις 9 το πρωί.
Αμέσως μετά την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης, αναμένεται η διάλυση της Βουλής.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Οικονομικών θα αναλάβει ο Γιώργος Χουλιαράκης, ένα πρόσωπο με κομβικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές ως επικεφαλής της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης, ενώ ως επικρατέστερος για το υπουργείο Οικονομίας φέρεται μα είναι ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Χριστοδουλάκης.
Επικρατέστερος για το υπουργείο Εσωτερικών είναι ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος θα είναι και υπεύθυνος για τη διεξαγωγή των εκλογών.
Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ακούγεται το όνομα του Αντώνη Μακρυδημήτρη.
Το υπουργείο Πολιτισμού θα αναλάβει, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η μαρίνα Λαμπράκη, ενώ η μεγάλη έκπληξη είναι η δημοφιλής τραγουδίστρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη που φέρεται να αναλαμβάνει υπουργός Τουρισμού.
Στο υπουργείο Εξωτερικών πιθανότατα θα δούμε τον Δημήτρη Γκιόκα και στη θέση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου ο δημοσιογράφος Ροδόλφος Μορώνης.
Μεταξύ των υπηρεσιακών υπουργών, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα είναι υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης,  υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Ιωάννης Γιάγκος, πτέραρχος εν αποστρατεία, υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου, υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Ζώης, υπουργός Εργασίας Δημήτρης Μουστάκας, υπουργός Υγείας ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος, ενώ υπουργός Επικρατείας για τη Διαφθορά παραμένει ο Παναγιώτης Νικολούδης.
ADVERTISEMENT
Σύμφωνα με το πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα έχει είκοσι δύο υπουργούς και αναπληρωτές υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: