Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Λουτράκι : 4η ανασκαφική έρευνα στη Ρωμαϊκή Έπαυλη στην Κατουνίστρα



Η ιστορία της αρχαίας Ρωμαϊκής Έπαυλης στην Κατουνίστρα έχει αρχίσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Η Ρωμαϊκή αυτή έπαυλη με τα εντυπωσιακά λουτρά που σώζονται ακόμα και σήμερα, τα ψηφιδωτά , τα χρώματα και τα ξεχωριστά  ευρήματα που έχουν έρθει στα χέρια των αρχαιολόγων έως τώρα μαρτυρούν  μια από τις ποιο ενδιαφέρουσες   ανασκαφές  στον  Ελλαδικό Χώρο.  


 Οι ανασκαφές συνεχίζονται με φυσικά αμείωτο ενδιαφέρον και οι προοπτικές για μια καλύτερη  μεταχείριση του αρχαίου αυτού χώρου θα ήταν μια ευχάριστη προοπτική για την καλύτερη αξιολόγηση του με κύριο αποδέκτη το δήμο Λουτρακίου . Μια συντονισμένη προσπάθεια από τους φορείς και το δήμο για τη μελέτη και την ανάδειξη της έπαυλης που θα σηματοδοτούσε την αρχή ενός σπουδαίου έργου με πολλαπλά οφέλη και θα ανέβαζε κατά πολύ την επισκεψιμότητα στο Λουτράκι και θαεπιβεβαίωνε την διαχρονικότητά του.  Μια οριοθέτηση και μια περίφραξη του
χώρου σαν πρώτα μέτρα θα ήταν πολύ χρήσιμη,  για αρχή βέβαια, εκδοχή και άμεσα ο χώρος αυτός αλλά και η γύρω περιοχή θα ανέβαζε στα ύψη την σπουδαιότητά του. Τώρα παρά τις προσπάθειες που γίνονται και τα ευρήματα που συλλέγουν οι αρχαιολόγοι όλα πάνε χαμένα και θα καταχωνιάζονται στο μουσείο στα Ίσθμια μέχρι να αποφασίσουν οι αρμόδιοι μετά από τρακόσια και βάλε χρόνια να μας τα παρουσιάσουν προφανώς σε κάποιο υπολογιστή με την λεζάντα ότι βρέθηκαν κάπου στο Λουτράκι σε ένα σημείο που θα έχει ισοπεδωθεί  γιατί η ανασκαφική έρευνα τελείωσε και γιατί κάποιοι Δήμαρχοι αδιαφόρησαν για την πόλη τους η η ιστορία της πόλη τους που έζησαν  και γεννηθήκαν  γι αυτούς δεν υπήρξε ποτέ!
Ήδη οι νεότεροι δήμαρχοι που πέρασαν πέρα από κάτι ψηλοβοήθειες  για το συγκεκριμένο θέμα  και ενώ ήταν γνώστες δεν έκαναν ΤΙΠΟΤΑ! Το να αγαπάς τον τόπο σου είναι σαν να αγαπάς την μάννα που σε γέννησε. Το Μουσείο της Περαχώρας ….. αυτό είναι άλλη ΙΣΤΟΡΙΑ…..
Γ.Α          

1 σχόλιο:

Γιώργος είπε...

Συγχαρητήρια σε όλους ! Ιδιαίτερο μπράβο στην Ασλαματζίδου και τον Πρωτοπαππά που πάντα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους!!
Κι ένα μπράβο στο perahora.gr που πάντα είναι εκεί και μας τα μεταδίδει!
ευχαριστούμε !