Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Η Χρυσή Αυγή επαναφέρει στο προσκήνιο την ανασκαφή του μεγαλοπρεπούς Μνημείου της Αμφιπολης.



Η Χρυσή Αυγή επαναφέρει στο προσκήνιο την ανασκαφή του μεγαλοπρεπούς Μνημείου της Αμφίπολης
Η Χρυσή Αυγή θεωρεί την συνέχιση της ανασκαφής στην περιοχή του μεγαλοπρεπούς Μνημείου της Αμφίπολης, ζήτημα ύψιστης εθνικής σημασίας.

Ο Ελληνισμός, που σήμερα βάλλεται πανταχόθεν, μπορεί να εξυψωθεί μέσω της ανάδειξης της αρχαίας μας κληρονομιάς.
Το Μνημείο της Αμφίπολης πρέπει να αποτελέσει το φωτεινό ορόσημο που θα συνδέσει τον Λαό μας με το ένδοξο παρελθόν του. Στο πλαίσιο της ανάδειξης αυτού του μείζονος ζητήματος, η κοινοβουλευτική ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή επαναφέρει στο προσκήνιο την συνέχιση της ανασκαφής στην Αμφίπολη.
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ
Προς Υπουργό Πολιτισμού
H αποκάλυψη του μεγαλοπρεπούς μνημείου στην Αμφίπολη αποτελεί σταθμό για την αρχαιολογική έρευνα στην χώρα μας και έχει τεράστιο αντίκτυπο σε διεθνές επίπεδο. Η αποκάλυψη του προκαλεί μάλιστα ακόμη μεγαλύτερο και έντονο ενδιαφέρον, αφού η χρονολόγηση του τεκμηριώνει, ότι συνδέεται με πρόσωπα από τη Βασιλική οικογένεια της Μακεδονίας, σε μια εποχή που στην περιοχή συνέβησαν σημαντικά ιστορικά γεγονότα.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Τι κονδύλια προτίθεται να διαθέσει για την άμεση συντήρηση του ήδη ανασκαφέντος τμήματος του λόφου Καστά και πότε υπολογίζεται πως το μνημείο θα είναι επισκέψιμο;
Ποιες πρωτοβουλίες σκοπεύει να λάβει για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του ανασκαφικού έργου από την ίδια ομάδα Ελλήνων αρχαιολόγων;
Ο ερωτών βουλευτής
Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή


ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Τ.Ο.ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: