Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Πελοπόννησος: Μένουν και ενισχύουν τα μπλόκα τους οι αγρότες - Βγαίνουν νέα τρακτέρ σε Λακωνία και Κορινθία!


Πελοπόννησος: Μένουν και ενισχύουν τα μπλόκα τους οι αγρότες - Βγαίνουν νέα τρακτέρ σε Λακωνία και Κορινθία!


Σε πλήρη εξέλιξη οι κινητοποιήσεις και στην Πελοπόννησο με τους αγρότες να ετοιμάζονται για νέα μπλόκα...

Παραμένουν στα μπλόκα του Κουτσοποδίου Αργολίδας και του Βλαχιώτη Λακωνίας οι αγρότες της Πελοποννήσου, και σήμερα από νωρίς το πρωί, ενισχύονται με τρακτέρ χωρίς καμπίνα, τα οποία χθες δεν μπορούσαν να βγουν στον δρόμο λόγω της βροχόπτωσης. Στη Λακωνία έχει ξεκινήσει η μετακίνηση αγροτών με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από την περιοχή της Μάνης προς την περιοχή της Λίμνης, λίγο έξω από το χωριό Αιγιές, προκειμένου να στήσουν δεύτερο μπλόκο, επί της εθνικής οδού Σπάρτης-Γυθείου.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ανατολικής Μάνης, Δημήτρης Δημητριάδης, μιλώντας σηερα το πρωί, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα η κίνηση των τρακτέρ προς το σημείο του μπλόκου γίνονται εργασίες διευθέτησης του χώρου στην περιοχή της Λίμνης για να τα υποδεχτούν. «Θα μείνουμε στο μπλόκο και δεν υποχωρούμε. Δεν έχουμε σκοπό να κλείσουμε την εθνική οδό προς το παρόν, γιατί δεν στοχεύουμε να ταλαιπωρήσουμε τους συγχωριανούς μας και τους επαγγελματίες. Μήνυμα στην κυβέρνηση και έξω θέλουμε να στείλουμε, ότι δεν θα ανεχτούμε τον αφανισμό μας και θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων» υπογράμμισε ο κ. Δημητριάδης.
Εν τω μεταξύ, στον δρόμο ετοιμάζονται να βγουν και οι αγρότες της Κορινθίας, με μπλόκο που θα δημιουργήσουν πλησίον του νέου μεγάλου εμπορικού κέντρου στην Κόρινθος. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Συκιωνίων, Παναγιώτης Φιακάς, δήλωσε ότι τις προηγούμενες ημέρες έγιναν συναντήσεις με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Φάνη Κουρεμπέ, στο δημαρχείο Κιάτου, όπου συζήτησαν για τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων από ζημιές που προκάλεσαν χαλαζοπτώσεις και τους ενημέρωσε ότι με μεγάλη πίεση μπορεί να δοθούν μέσα στον Φεβρουάριο.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: