Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η πρώτη αποχώρηση από το Ποτάμι μετά την εκλογή Μητσοτάκη

Η πρώτη αποχώρηση από το Ποτάμι μετά την εκλογή Μητσοτάκη


Ποτάμι ανακοίνωσε ο Κυριάκος Χαρακίδης. Ο πρώην βουλευτής Δράμας και πολιτικός υπεύθυνος του τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Ποτάμι τονίζει πως το κόμμα “απέδειξε ότι αδυνατεί να παρέμβει και απέτυχε να καταστεί χρήσιμο στη χώρα και τους πολίτες”.
Αναλυτικά αναφέρει:

"Τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά αδιέξοδα στα οποία βρίσκεται η χώρα μας απαιτούν από όλους την επανεξέταση των απόψεων, των στάσεων, των συμπεριφορών και των επιλογών μας.
Προσωπικά, σημαντικός σταθμός στην πολιτική μου διαδρομή μετά την δεκαετή παρουσία μου στο Επιμελητήριο της Δράμας ως Πρόεδρος, είναι η εκλογή μου στη θέση του Δημάρχου Δράμας και αποκορύφωμα η εκλογή μου ως Βουλευτής Δράμας με το Ποτάμι.
Είχα επιλέξει να συνεργαστώ με το Ποτάμι, γιατί πίστεψα ότι θα μπορούσε να φέρει την ανανέωση και την δημιουργική αλλαγή για τον τόπο μας. Να αποτελέσει ένα φάρο ευθύνης, δικαιοσύνης και δύναμη ανατροπής όλων όσων μας κατάντησαν να πληρώνουμε δυσβάστακτους φόρους και χαράτσια χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών. Θυμίζω το σύνθημα «να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα». Δυστυχώς σχεδόν τίποτε δεν άλλαξε προς το καλύτερο και η χώρα γκρεμίζεται καθημερινά. Παράλληλα, το Ποτάμι απέδειξε ότι αδυνατεί να παρέμβει και απέτυχε να καταστεί χρήσιμο στη χώρα και τους πολίτες.
Ως Βουλευτής, αλλά και στη συνέχεια, προσπάθησα να βάλω κι εγώ ένα λιθαράκι για την αποτροπή λαθών αλλά και να διορθωθούν έστω κάποια κακώς κείμενα. Οι προσπάθειές μου δεν απέφεραν τα αποτελέσματα που επεδίωκα, επειδή, συνήθως, συναντούσαν τοίχο, αφού η ηγεσία του κόμματος δεν ήταν ανοιχτή σε προτάσεις και οι αποφάσεις λαμβάνονταν από τον επικεφαλής και μια μικρή και κλειστή ομάδα ακριβώς δηλαδή το αντίθετο από αυτό που χρειαζόταν το Ποτάμι και η χώρα. Η ελληνική περιφέρεια, και εγώ ως Βουλευτής του ακριτικού νομού της Δράμας όπου το Ποτάμι έλαβε το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό και στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις(8,4 % και 6% αντίστοιχα) νιώθαμε ότι είμαστε εντελώς στο περιθώριο.
Με αυτές τις σκέψεις, αποφάσισα να παραιτηθώ από πολιτικός υπεύθυνος του τομέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης και να σταματήσω τη συνεργασία μου με το κίνημα του Ποταμιού. Οι εξελίξεις στη χώρα είναι ραγδαίες και δεν περιμένουν πότε το Ποτάμι θα αποφασίσει να κάνει συνέδριο και τι είδους συνέδριο για να πάρει αποφάσεις.
Ζητώ συγγνώμη απ’ όλους όσους πίστεψαν και εναπόθεσαν τις ελπίδες τους σε μένα και με την εμπιστοσύνη τους με ανέδειξαν Βουλευτή, αλλά οφείλω, όπως πάντα με ειλικρίνεια, να τηρήσω τις αρχές μου και να μην αφήσω τις ελπίδες για τον τόπο μας να οδηγηθούν σε ματαίωση.
Σε μια Ελλάδα που ακόμα και σήμερα επικρατεί το ρουσφέτι και η αναξιοκρατία, που οι άνεργοι έχουν φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ, που η σπατάλη, τα συμφέροντα και ο λαϊκισμός κυριαρχούν στο πολιτικό σύστημα, είναι επιτακτική και άμεση η ανάγκη για μεγάλη εθνική συνεννόηση, ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό του κράτους, για μια οικονομία που θα παράγει σε ένα δίκαιο και κοινωνικό κράτος, για μεταρρυθμίσεις με προοδευτικό πρόσημο.
Πιστεύω ότι απαιτείται άμεσα η αφύπνιση όλων των προοδευτικών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων της χώρας και προσωπικά, δηλώνω ότι ως ενεργός πολίτης θα συνεχίσω να προσπαθώ να είμαι χρήσιμος στον τόπο μας"

Δεν υπάρχουν σχόλια: