Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!

 Άρθρο της Μίνας Γιαννούλη
Χαμένη η κυβέρνηση κάτω από το βάρος του ασφαλιστικού. Συντονισμένες οι επιθέσεις που δέχεται αυτό το διάστημα, τόσο από τα Μ.Μ.Ε, όσο και απ΄όλες σχεδόν τις κατηγορίες των επαγγελματιών της Χώρας. Αχ, βρε Αλέξη. Αλλιώς μας τα έλεγες ως αντιπολίτευση, αλλιώς μας τα λες ως κυβέρνηση. Που πήγαν εκείνες οι ανεπανάληπτες στιγμές του παρελθόντος, τότε που η πλειοψηφία των Ελλήνων κρεμόταν από τα χείλη σου και πίστευε στην ελπίδα της αλλαγής. Εξαφανίστηκαν και αυτές με την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Δε πρέπει όμως να έχετε παράπονο. Όλοι οι κυβερνώντες βάλατε την υπογραφή σας για να ΣΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Να το κάνουν οι άλλοι και εσείς πρώτη φορά αριστερά να μείνετε απ΄έξω. Γίνεται, δε γίνεται…
Image result for συριζα 

΄΄Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω΄΄, φωνάζατε σε όλους τους τόνους. Τώρα πληρώστε τα πρόστιμα...Θα χτυπούσατε τη φοροδιαφυγή και συλλαμβάνετε τη γιαγιά με τον μαϊντανό, τον καστανά και πρόσφατα τον αυγουλά. Μεγάλες επιτυχίες!
Φωνάζατε για τα πόθεν έσχες των βουλευτών. Όχι των δικών σας, των άλλων. Πώς εξηγείτε και οι δικοί σας να είναι σαν τους άλλους; Ξεχασιάρηδες.
Να αναφέρουμε το ξεπούλημα των εθνικών πόρων. Παράνομες οι συμφωνίες για την περιουσία των Ελλήνων, λέγατε. Τσουνάμι πουλήματος εσείς. Ακίνητα του Δημοσίου, αεροδρόμια, λιμάνια, στο σφυρί σε τιμές ΄΄σούσι΄΄.
Image result for συριζα 
Επαναφορά του 13 μισθού και αύξηση της σύνταξης. Ορίστε; Οριζόντιες περικοπές και πάρτε μια συνταξούλα, ίσα-ίσα για να πληρώνετε του φόρους. Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021 για να επιβιώσουν τα ταμεία και να αποβιώσουν οι συνταξιούχοι.
Τι να πούμε για τους μετακλητούς και το Δημόσιο. Δεν αφήσατε έξω από αυτόν ούτε αδελφό, ούτε ξάδελφο, ανίψι, σύζυγο και σύντροφο! Μέσα τώρα που προλαβαίνετε.
Mέχρι και τους δικηγόρους κατεβάσατε στο πεζοδρόμιο΄. Το ΄΄κίνημα της γραβάτας΄΄, δια στόματος πρωθυπουργού. Επώνυμης και κρεμασμένης για να κάνει τη διαφορά. Έφοδο στις ντουλάπες και να μπει φόρος πολυτελείας.
Μπλόκα αγροτών. Oι αγρότες δεν πάνε με στόχο απλά και μόνο να διαμαρτυρηθούν, να αντισταθούν, να μπλοκάρουν και να ανατρέψουν την πολιτική που τους φτωχοποιεί και τους ξεκληρίζει. Πάρτυ στους δρόμους κάνουν, διασκεδάζουν, τρώνε και πίνουν. Μόνο κρασί φυσικά για να επικροτήσουν την αύξηση του Φ.Π.Α.
Πέσατε στην παγίδα του Δ.Ν.Τ και των Βρυξελλών. Μέσα σε ένα χρόνο κατάφεραν να σας φθείρουν πολιτικά θέτοντας διαρκώς περισσότερα προαπαιτούμενα με τους πολίτες να αμφισβητούν την κυβέρνηση σας. 
Χρόνια πολλά, ασυμβίβαστη Αριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: