Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2016

Ο ΦΟΝΙΑΣ: ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ , 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣΘΕΑΤΡΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙΟΥ

ΓΙΑ 2 ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ


''Ο ΦΟΝΙΑΣ''του Μήτσου Ευθυμιάδη με αφετηρία το θέατρό μας και με μια διαδρομή περίπου ενός έτους σε κεντρικές πόλεις του νομού μας και σε πανελλήνια ερασιτεχνικά φεστιβάλ όπου βραβεύτηκε με σημαντικά βραβεία, τερματίζει την διαδρομή του έπειτα από την πρόκρισή του ανάμεσα σε 30 θιάσους απ όλη την Ελλάδα στο 32 πανελλήνιο φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων Καρδίτσας τον Μάρτιο, όπου θα διαγωνιστεί μαζί με άλλους 7 θιάσους, εκπροσωπώντας τον Δήμο Κορινθίων αλλά και όλη την Κορινθία.
Πριν την αναχώρηση του για την πόλη του θεσσαλικού κάμπου θα δώσει 2 παραστάσεις στον χώρο του γι αυτούς που δεν μπόρεσαν να τον δούν.

Σάββατο 5 και Κυριακή 6 Μαρτίου ώρα 8:30 μ.μ
                     Επικοινωνία, κρατήσεις θέσεων:  27410 86330         6977408956
                                                                    theatroperigialiou.wordpress.com

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Μήτσου Ευθυμιάδη

‘’Ο ΦΟΝΙΑΣ’’

Βραβείο 1ης Καλύτερης παράστασης
Βραβείο 1ου Ανδρικού ρόλου
Βραβείο 1ου Γυναικείου ρόλου
Στο 5ο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου στην Ιεράπετρα
Σκηνοθεσία: Γωγώ Ξανθάκη
Ηθοποιοί:
Πολυξένη Ορκοπούλου-Ξανθάκη
Ηλίας Λέκκας
Τάκης Τζεβελέκος
Αλέκος Ξανθάκης
Πρωτότυπη μουσική:Τάκης Τζεβελέκος

                      Το έργο ανήκει στην σύγχρονη νεοελληνική δραματουργία. Γραμμένο το 1981 έρχεται να μας θυμίσει χαμένες ηθικές αξίες, κοινωνικούς προβληματισμούς και ανισότητες μεταξύ του υποκόσμου και της “καθώς πρέπει” κοινωνίας. Δια μέσου των ηρώων του ο Ευθυμιάδης αποκαλύπτει αλήθειες που δεν τολμάμε να πούμε, υπενθυμίζοντάς μας αξίες όπως η αξιοπρέπεια και το ήθος. Μέσα από έναν ωμό ρεαλισμό, σκληρής γλώσσας και άμεσου λόγου, ξετυλίγεται η πολυπλοκότητα της σύνθεσης των χαρακτήρων του έργου. Έργο με αστυνομική ατμόσφαιρα, που καταδεικνύει την απουσία της πολιτείας - κοινωνικά και πολιτικά - εντός και εκτός των τειχών της φυλακής. Στο σαλόνι ενός μικροαστικού σπιτιού οι ήρωες αποκαλύπτουν κρυμμένα μυστικά και αναπάντητα ερωτήματα ενός παρελθόντος που θα οδηγήσει στη σύγκρουση. Τέσσερα πρόσωπα που γίνονται πότε θύματα και πότε θύτες. Η αποκάλυψη της αλήθειας ίσως δεν φέρει την λύτρωση, αφού ο κύκλος των ενοχών και της προδοσίας είναι πολύ μεγαλύτερος από ότι αρχικά είχαν φανταστεί οι ήρωες.
Πρόκειται για ένα παράλογο - λαϊκό δρώμενο, που με χιούμορ, τόλμη και διεισδυτικότητα, αλλά χωρίς προκαταλήψεις ή σκοπιμότητες ψηλαφίζει γνωστά σε όλους ιστορικά και κοινωνικοπολιτικά γεγονότα που διαμόρφωσαν την εικόνα της χώρας.

Ευχαριστούμε από βάθος ψυχής όλους εσάς που μας μας στηρίζετε με την παρουσία σας και την αγάπη σας δίνοντας μας δύναμη και κουράγιο να κρατάμε όρθιο αυτό το στολίδι της περιοχής μας,Δεν υπάρχουν σχόλια: