Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου του Βουλευτή Έβρου και Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Αναστάσιου Δημοσχάκη «Από τον Έβρο… Στην Κατεχάκη»



19B68015CF7C67E01D75EA271885D330


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιμέλεια:Μίνα Γιαννούλη

 

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου στον  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και επίτιμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη με τίτλο «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη». Ονομαστικά, την εκδήλωση χαιρέτισε η πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νικόλαος Τόσκας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας. Τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτριος Σιούφας, ο Δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιώργος Κούρτης, στελέχη της φυσικής ηγεσίας των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, στην ενέργεια και στην εφεδρεία, πρώην και νυν Βουλευτές όλων των κομμάτων, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, τα Προεδρεία των Πολιτιστικών Συλλόγων Εβριτών στην Αθήνα, καθώς και εκπρόσωποι της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος.

Το πάνελ των ομιλητών. Από αριστερά, ο Επίτιμος Πρόεδρος Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. Λεωνίδας Θεοδωρακάκης, ο Αιδεσιμολογιώτατος Γιώργος Αποστολακίδης,  ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, ο συγγραφέας του βιβλίου Τάσος Δημοσχάκης και ο δημοσιογράφος Μανόλης Κοττάκης.
«Σας ευχαριστώ πολύ για την τιμή που μου κάνατε να παραστείτε στην αποψινή εκδήλωση. Και φυσικά ευχαριστώ ιδιαιτέρως τους ομιλητές που δέχθηκαν την πρόσκλησή μου να μιλήσουν σχετικά με το βιβλίο μου και το έκαναν με τόσο θερμά λόγια.Μετά από μια πορεία προσήλωσης στο καθήκον, σε μάχιμες και επιτελικές Υπηρεσίες, η Πολιτεία μου έκανε την υπέρτατη τιμή να μου εμπιστευθεί την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, για τη συνέχιση της διαφύλαξης του ύψιστου αγαθού της ασφάλειας, απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ασφαλώς επίμοχθο και κοπιαστικό, με πολλούς κινδύνους. Είναι από τις δουλειές που δεν κοιτάζεις το ρολόι, ο δε αγώνας είναι πολυμέτωπος, ιδίως στα θέματα που σχετίζονται με την εγκληματικότητα. Βέβαια θα πρέπει να υπογραμμιστεί και η πολυμέρεια του Σώματος, η οποία εκφράζεται με μια σειρά από άλλες δράσεις, όπως κοινωνικές, πολιτιστικές, αθλητικές, θρησκευτικές κ.λπ. Από τις βασικές προτεραιότητες του Αρχηγού είναι να εμπνέει τα στελέχη του και να εγγυάται την αρραγή ενότητα του Σώματος. Επέμενα στη σύζευξη δυνάμεων και δυνατοτήτων, με το σκεπτικό ότι από την κοινή προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας, αλλά και πάντα μεριμνούσα για την αξιοποίηση κάθε δυναμικής που θα μπορούσε να αναπτυχθεί προς την κατεύθυνση νέων προοπτικών, υπενθυμίζοντας πάντα σε όλους μια βασική αρχή: «Να είσθε χρήσιμοι και όχι αρεστοί».
Ο Ιατρός του Γ.Ν Κορίνθου κ. Αναστάσιος Γκιολής και ο κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης

Τα έσοδα από τις πωλήσεις αυτού του βιβλίου, τόσο από εμένα όσο και από τον εκδότη, θα διατεθούν κατά 50% υπέρ των ορφανών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι γονείς των οποίων έπαθαν ή έπεσαν από βίαιο περιστατικό, είτε από την τρομοκρατία είτε από το οργανωμένο έγκλημα, το δε υπόλοιπο 50% θα διατεθεί για την ίδρυση ιδιωτικού φορέα πατριωτικού χαρακτήρα με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της Θράκης. Εκτιμώ ότι ο φορέας αυτός θα συμβάλλει στη θωράκιση της χώρας. Προκομμένος Έβρος και Θράκη εξασφαλίζουν την ισχυρή Ελλάδα. Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές μου, αλλά και τους Προϊσταμένους υπό τις διαταγές των οποίων υπηρέτησα κι εγώ. Η ευδόκιμη πορεία μου, σε μεγάλο βαθμό, οφείλεται και στο δικό τους θετικό έργο! Το βιβλίο εκδίδεται με την υποστήριξη του εκδοτικού οίκου ΕΥΡΑΣΙΑ ιδιοκτησίας Φαίδωνα ΚΥΔΩΝΙΑΤΗ, καθώς και της εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH, ιδιοκτησίας Ντίνου ΡΟΥΤΖΟΥΝΗ, τους οποίους ιδιαίτερα τιμώ και ευχαριστώ.»

Το «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη» περιγράφει τους σημαντικότερους σταθμούς μιας πορείας ζωής και μιας επαγγελματικής σταδιοδρομίας, που ξεκίνησε από ένα ακριτικό χωριό του Έβρου και κατέληξε στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Με πρόθεση να αποτελέσει το βιβλίο χρήσιμο ανάγνωσμα για τους νεότερους, ο συγγραφέας περιγράφει τη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών, αναπτύσσοντας παράλληλα άγνωστες μέχρι τώρα ανθρώπινες ιστορίες, καθώς και συναντήσεις καθ” όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης με πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας και της Ευρώπης. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)


No virus found in this message.
Checked by AVG - www.avg.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: