Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Αργος: Μαθητές έφτιαξαν ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους πρόσφυγες



Η ταινία “Το χρέος” αφιερωμένη στους πρόσφυγες από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους
Adtech Ad
Οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Άργους και 1ου Ε.Κ. Άργους με αφορμή άρθρο με τίτλο “Ξεπληρώνει ένα χρέος 100 ετών βοηθώντας τους πρόσφυγες στη Λέσβο” που έκανε το γύρο του διαδικτύου, διασκεύασαν σε σενάριο το άρθρο και δημιούργησαν μια ταινία για τον Ed St’ George που τον Νοέμβριο ήρθε από την Καλιφόρνια στην Λέσβο με σκοπό να ξεπληρώσει ένα χρέος που μετρά 100 χρόνια. Τίτλος της ταινίας τους “Το Χρέος”.
AdTech Ad
 Την αφιερώνουν στους πρόσφυγες, στους απλούς ανώνυμους εθελοντές, που βοήθησαν και βοηθούν όλους αυτούς τους ξεριζωμένους συνανθρώπους μας. Αλλά και στη μνήμη του Παπά Στρατή που μας δίδαξε τι σημαίνει Αγάπη. Η όλη δράση ήταν για τις ανάγκες Πολιτιστικού προγράμματος που εκπονείται στο σχολείο.
Η ιδέα για τη δημιουργία της ταινίας, στηρίχθηκε σε ένα άρθρο του Παναγιώτη Σαμαρά που έκανε το γύρο του διαδικτύου με τη συγκινητική ιστορία του Ed St’George. Η διασκευή του σεναρίου έγινε από την Βίκυ Σωτηροπούλου και η μουσική επένδυση έγινε με τα υπέροχα τραγούδια των Λευτέρη Μέρου, (ενορχήστρωση Νίκου Παπαδόπουλου), Δημήτρη Ζερβουδάκη και την θεϊκή μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.
Ηχογράφηση, επεξεργασία εικόνας και ήχου, μοντάζ, εύρεση αρχειακού υλικού, από τους ακούραστους μαθητές και μαθήτριες που συμμετέχουν στην ομάδα με την βοήθεια των καθηγητών τους. Η ταινία είναι ομολογουμένως, από τις πιο εμπνευσμένες δημιουργίες των μαθητών τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: