Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Την ενίσχυση του τοπικού τύπου πρότεινε ο Τιμολέων Πιέτρης



Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Κόρινθος 2014-2019» Τιμολέων Πιέτρης, έθεσε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την πρότασή του για ενίσχυση των τοπικών μέσων ενημέρωσης.
Ο κος Πιέτρης ανέφερε:


«Συμπληρώνοντας ένα χρόνο ως Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης & Δημοτικός Σύμβουλος διαπιστώνω από συζητήσεις, κυρίως με νέους ανθρώπους, την έλλειψη ενημέρωσης στις δράσεις, προτάσεις και αποφάσεις που λαμβάνονται στα όργανα του Δήμου Κορινθίων.
Αρκετοί αγνοούν από τους τόπους συνεδρίασης και την θεματολογία, έως το ποιοι απαρτίζουν το κεντρικό και τα τοπικά συμβούλια, καθώς και τις αρμοδιότητές τους.
Προτείνω λοιπόν, την ενίσχυση των τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης (τηλεοπτικοί – ραδιοφωνικοί σταθμοί, έντυπος – ηλεκτρονικός τύπος) με ετήσιο κονδύλι από τον δημοτικό προϋπολογισμό. Με τον τρόπο αυτό, αναγνωρίζεται ο καθημερινός τους αγώνας και ενισχύεται η αντικειμενικότητά τους με διαφάνεια και ισομερώς σε όλους.
Η ζωντανή προβολή και δημοσιογραφική κάλυψη θα «ζωντανεύσει» τις συνεδριάσεις, θα δίνει ίσο χρόνο προβολής στους θεσμικούς παράγοντες άσκησης πολιτικής και στις δημοτικές παρατάξεις.
Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις του Δήμου μας θα λαμβάνουν πληρέστερη και αντικειμενική – σφαιρική ενημέρωση και θα πληροφορούνται άμεσα για τις εργασίες των οργάνων τοπικής αυτοδιοίκησης, διαγωνισμούς, θέσεις εργασίας καθώς και αποφάσεις σχετικές με το αντικείμενό τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: