Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ




H ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Λιμανιών Ελλάδας, η οποία σήμερα πραγματοποιεί 24ωρη Πανλιμενική Απεργία, ενάντια στο ξεπούλημα του ΟΛΠ, στο οποίο προχωράει η Κυβέρνηση.

Ξεχνώντας κάθε δέσμευσή της περί δημοσίων λιμανιών, η κυβέρνηση χαρίζει δισεκατομμύρια ευρώ στην Cosco και αντί να κατοχυρώνει τη δουλειά και τις εργασιακές σχέσεις εκατοντάδων εργαζομένων, περιορίζεται στα συνήθη μεγάλα λόγια και στα ευχολόγια που δεν κοστίζουν τίποτα.
Η Συνομοσπονδία είναι κατηγορηματικά αντίθετη στο ξεπούλημα των Λιμανιών της χώρας και θα στηρίξει με κάθε μέσο και τρόπο το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
Ιδιαίτερα στο ζήτημα της κατοχύρωσης των εργασιακών σχέσεων σε ΟΛΠ και  ΟΛΘ, το οποίο θεωρεί υψίστης σημασίας και άμεση υποχρέωση της Κυβέρνησης, θα παράσχει κάθε είδους ενεργούς στήριξης στους εργαζόμενους, σε συνεργασία με την Ο.Μ.Υ.ΛΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία του Λιμανιού.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ΓΡΑΦΕΙΟ



H RΥΑΝΑΙR ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΦΗΜΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

Μετά τα χρήματα που έπαιρνε από υποψήφιους εργαζόμενους για να τους προσλάβει, η αεροπορική εταιρία Ryanair συνεχίζει την παράνομη και αντεργατική της συμπεριφορά, βάζοντας στο στόχαστρο αυτή τη φορά το δικαίωμα στην απεργία.
Με μία προκλητική ανακοίνωση η εταιρία, που επιβεβαιώνει τη φήμη του «κακού εργοδότη», στρέφεται κατά των Ελλήνων Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και της συμμετοχής τους στη χθεσινή 24ωρη Απεργία, καλώντας τους επιβάτες να υπογράψουν ψήφισμα για απαγόρευση των απεργιών.
Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Κυβέρνηση να παρέμβουν-αν είναι δυνατόν-  κατασταλτικά.
Η ΓΣΕΕ καταδικάζει τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες, στις οποίες ειδικεύεται, όπως όλα δείχνουν,  η συγκεκριμένη εταιρία και απαιτεί με τη σειρά της την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων υπηρεσιών ώστε να μπει οριστικό τέλος σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια: