Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ- ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων καλεί τα Σωματεία Μέλη του, τους εργαζομένους,
τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες της πόλης μας, να συμμετάσχουν στη 48ωρη Γενική Απεργία, που κήρυξε η ΓΣΕΕ, την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παραπλανεί τον ελληνικό λαό, φέρνοντας για ψήφιση στη βουλή, μέσα στο Σαββατοκύριακο, το νομοσχέδιο «έκτρωμα» για το ασφαλιστικό, θέλοντας να διαλύσει συντάξεις, μισθούς και να υφαρπάξει τ’ αποθεματικά των εργαζομένων από τα ταμεία.
Απαιτούμε όχι άλλη φορολόγηση, όχι άλλη ανεργία, όχι χαμηλές συντάξεις, όχι πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, όχι τα κόκκινα δάνεια σε funds του εξωτερικού.
Ζητάμε την πλήρη προστασία των κύριων και των επικουρικών συντάξεων, την προστασία της πρώτης κατοικίας. Διεκδικούμε αύξηση του αφορολόγητου. Κανένας εργαζόμενος άνεργος ή απολυμένος.
Άμεση απόσυρση της προτεινόμενης από την Κυβέρνηση ασφαλιστικής αντι-μεταρρύθμισης.
Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τις ομαδικές απολύσεις.
Έμπρακτο σεβασμό από το Κράτος και την εργοδοσία της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων και των δικαιωμάτων που τη συναποτελούν με κυρίαρχα το δικαίωμα ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και το δικαίωμα απεργίας.
Θωράκιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων παροχής αγαθών και υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα – Άμεση απόσυρση της νέας φορολογικής επιδρομής.
Όλοι οι εργαζόμενοι ενωμένοι απεργούμε, διαδηλώνουμε και διεκδικούμε την αξιοπρέπειά μας. Αγωνιζόμαστε ενάντια στα βάρβαρα, αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα της κυβέρνησης και των δανειστών.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/5 & ΣΑΒΒΑΤΟ 7/5

Το Δ.Σ.Ελευθερίου Βενιζέλου 16  Τ.Κ. 20300

                       Τηλ. : 2744068208 ΦΑΞ :2744023794                   

Λουτράκι , 05/05/2016


Δεν υπάρχουν σχόλια: