Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Α.ΠΕΤΡΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ :Εχει φθάσει η θάλασσα μέχρι και την Αγία Μαρίνα


 ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
AΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ 5/5/2016

ΠΡΟΣ:
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕΣ/ ΚΥΡΙΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΦΟΡΟΥ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ
Τον μήνα Φεβρουάριο 2016 καλέσατε σε ανοικτή συζήτηση τους κατοίκους της πόλης μας προς ενημέρωση από τους γεωλόγους μελετητές toy Ι.Γ.Μ.Ε. που είχατε αναθέσει την γεωλογική μελέτη του υδροφόρου ορίζοντα,  σχετικά τα συμπεράσματα για την κατάσταση των υδάτινων αποθεμάτων.
Η πιο απογοητευτική διαπίστωση της μελετητικής ομάδας ήταν όταν ανέφεραν ότι τώρα ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής μας έχει επηρεαστεί αρνητικά, δηλαδή έχει φθάσει η θάλασσα μέχρι και την Αγία Μαρίνα.
Βέβαια εδώ τη χαριστική βολή την έδωσε η γεώτρηση που ανοίξατε στο αμαξοστάσιο, τροφοδοτώντας την μονάδα αφαλάτωσης , που δεν άφησε υδραυλική εγκατάσταση απείραχτη και φύλλο πράσινο.
Το θαλασσόνερο που περίσσευε από την διύλιση έπεφτε δίπλα από την μονάδα αφαλάτωσης και πήγαινε στο ποτάμι.
Κυρίες και Κύριοι τοπικοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Το ζήτημα για το πώς φτάσαμε εδώ είναι παλαιά ιστορία που ξεκινάει από την δεκαετία του 60 και θα μιλήσουμε γι αυτό άλλη φορά γιατί και τότε οι γεωλόγοι είχαν επισημάνει για τις ελάχιστες δυνατότητες που είχε ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής μας και ήταν αδύνατον  να καλύψει τις τόσες μεγάλες ανάγκες που δημιουργήθηκαν στην περιοχή μας με πρώτο και καλύτερο τον Κωνσταντίνο Κάντα γεωλόγο του πανεπιστημίου Πατρών που έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου με τον οποίο για να μας ενημερώσει, συναντιόμασταν κρυφά και σε ουδέτερο χώρο, γιατί τότε το πάνω χέρι το είχαν οι έμποροι του νερού και οι ιδιοκτήτες πηγαδιών που καλοπερνούσαν και όλοι εμείς σιωπούσαμε.
Σεβαστοί μου Τοπικοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν ανοιχτεί ερευνητικές γεωτρήσεις πάντα με τις υποδείξεις των γεωλόγων  των αρμοδίων υπηρεσιών σε βάθος 300 και 350 μέτρων,
1ον στο Βερόρι
2ο Στον Άγιο Γεώργιο
30 Στο Πράθι
4ο Βορειοανατολικά του Αραμπατζή
5ο Στο Λουτράκι εκεί που στρίβουμε για το Πράθι 350 μέτρα βάθος. Εκεί ήθελαν οι Λουτρακιώτες να μας κάψουν το γεωτρύπανο, όμως πήραν την πρέπουσα απάντηση, αλλά δυστυχώς νερό δεν βρέθηκε.
Το 1979 η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ άνοιξε δυο πηγάδια δυτικά της μονής  Πραθίου κάτω στο ρέμα για να φέρει νερό στα διυλιστήρια.
Αντισταθήκαμε και τελικά τα πηγάδια τα άνοιξε ακριβώς βόρεια του ρέματος στα όρια της Κοινότητας Πισσίων. Αλλά και εκεί νερό δεν βρέθηκε.
Αργότερα ενεπλάκη η Κοινότητά μας με τον Δήμο Λουτρακίου στα δικαστήρια και τι το όφελος; Κι εκεί νερό δεν βρέθηκε.
Μετά από τα παραπάνω  και από την έκθεση που μας παρουσίασαν οι γεωλόγοι μελετητές του Ι.Γ.Μ.Ε. που τους έχετε αναθέσει την μελέτη, που κανείς δεν ξέρει πόσο στοίχισε, βγαίνει το συμπέρασμα ότι ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής μας είναι φτωχός και αν πάμε έτσι, ιδιαίτερα σε χρονιές άνυδρες, όπως η φετινή, θα μας λείψει το νερό ακόμα και για τις στοιχειώδεις ανάγκες μας.
Πρέπει να σας αναφέρω επίσης ότι από το 1982 μέχρι και τελευταία έχουν ανοιχτεί γεωτρήσεις στην περιοχή μας, που αξιοποιήθηκαν αλλά που στην πορεία τους στέρεψαν.
Και αυτές είναι
1ο ΠΗΓΑΔΙ ΣΤΟ ΜΕΤΟΧΙ 300 ΜΕΤΡΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 10 ΚΥΒΙΚΑ/ΩΡΑ
2ο ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΑ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΑ. ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΨΑΜΕ ΜΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΜΗΧΑΝΗ, ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΡΕΨΕ.
3ο ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΥΙΓΕΣ. ΟΤΑΝ ΤΟ ΓΕΩΤΡΗΠΑΝΟ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ 45 ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ ΕΞΩ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΑΥΛΆΚΙ. ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΑΜΕ , ΤΗΝ ΑΝΤΛΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΕΡΕΨΕ.
4ο ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΝΤΑΡΤΙΖΑ. ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΕΡΕΨΕ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΣΤΟ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ.
5ο ΔΥΟ (2) ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ. ΕΚΕΙ ΦΤΙΑΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΓΩΓΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΤΕΡΕΨΑΝ.
6ο ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΓΕΩΤΡΗΣΗΣ ΣΤΟ ΛΟΥΜΙ ΤΕΜΙ. ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΕΡΕΨΕ. ΕΚΕΙ ΣΤΕΡΕΨΕ ΚΙ Η ΥΔΡΟΜΑΣΤΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ , ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΤΑΜΑΚΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΕΡΧΟΤΑΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ, ΟΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΕΠΛΕΝΑΝ ΤΑ ΧΟΝΤΡΟΡΟΥΧΑ ΣΤΟ ΠΟΤΑΜΙ.
ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΕΚΟΜΕΝΑ.
1ο Γεώτρηση στο ΔΕΛΤΑ βορειοδυτικά του Αγίου Νικολάου .
2Ο Γεώτρηση νοτιοδυτικά του Πλατάνου
3ο Γεώτρηση νότια από το κτήμα του Λαζάρου στην περιοχή ΜΥΙΓΕΣ
4Ο Δεν γνωρίζω να σας πω την συμπεριφορά της γεώτρησης στο ΠΡΟΪΚΑΜΠΙ

ΥΔΡΟΜΑΣΤΕΥΣΕΙΣ ΠΗΓΩΝ
1ο Πλατάνου, που το νερό το καλοκαίρι μοιράζεται με τους δικαιούχους καλλιεργητές, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 100 κυβικά το 24ωρο
2Ο Οι υδρομαστεύσεις του ΜΠΟΥΑΪ και του ΜΑΝΠΕΤΑ που δεν φαίνονται από τα βάτα τους καλοκαιρινούς μήνες στερεύουν και ιδιαίτερα φέτος με την ανομβρία που επικράτησε δεν βοήθησαν ούτε τους χειμερινούς μήνες που άλλοτε μέχρι τον Μάιο βοηθούσαν και την υδροφόρο λεκάνη.
Επομένως εάν πάρετε υπόψη σας τα όσα σας ανέφερα θέλω να μου πείτε που στηρίζεστε;;;
Στις τέσσερις (4)  γεωτρήσεις στο Αραμπατζή και στην πηγή Σοροβίτσας;;;
Λέτε χρόνια τώρα ότι θέλετε να κάνετε επέκταση του Σχεδίου πόλης χιλιάδων στρεμμάτων και βιοτεχνικά πάρκα.
Έχετε ποτέ καταλάβει και αναλογιστεί τις ευθύνες σας , προτού θέσετε τον εαυτό σας, υποψήφιο για το αξίωμα του τοπικού άρχοντα;;; ότι το φορτίο που παίρνει ο καθένας επάνω του είναι βαρύ; Ο κύκλος αυτός  του καθενός που εκλέγεται σε τέτοια αξιώματα μοιάζει σαν μαγγανοπήγαδο, που για να γεμίζει την δεξαμενή με νερό πρέπει να γυρίζει το μαγγανοπήγαδο και όχι ν’ αναπαύεται στις καλοπληρωμένες γεωλογικές μελέτες για να λέει μετά ότι εγώ δεν φταίω σε τίποτα.
Τελειώνοντας,  θέλω να σας προσκομίσω στοιχεία σχετικά με την συνεργασία του Δήμου μας με τον Δήμο Μεγαρέων για την υδροδότηση της περιοχής Κινέττας και των Αγίων Θεοδώρων που ξεκίνησαν με την υπ’ αριθμόν 216/15/12/99 Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου με θέμα ‘’Επέκταση τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης από την ΕΥΔΑΠ’’.
Είχαμε φτάσει μέχρι ενός ορισμένου σημείου, αλλά από το 2003 που παραδώσαμε στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο κο Γεώργιο Σοφία, ο οποίος ήταν ενήμερος για τις προσπάθειες του Δήμου μας, αφού άλλωστε υπερψήφισε ως Σύμβουλος της μειοψηφίας την παραπάνω Απόφαση, η οποία ήταν ομόφωνη.
Επιπλέον επί του θέματος αυτού, τον είχα ενημερώσει με σχετικό Μνημόνιο, που του παρέδωσα, για όλα τα θέματα, ώστε να διευκολυνθεί στις παραπέρα ενέργειες για τα σε εξέλιξη έργα.
Αναρωτιέται κανείς , μα καλά ούτε γι’ αυτό δεν ενδιαφέρθηκε;;;;

Προφανώς, λόγω της αδιαφορίας του Δήμου μας για το εν λόγω θέμα, ο Δήμος Μεγαρέων, κινήθηκε πλέον μονομερώς.
Στην ανοιχτή συζήτηση του Φεβρουαρίου 2016 που αναφέραμε, ετέθη το εξής ερώτημα στον Δήμαρχο κο Γεώργιο Γκιώνη:
΄΄ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΕΤΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ;;’’
Η απάντησή του ήταν καταλυτική, δηλώνοντας ότι ο Δήμος  Μεγαρέων χρωστάει χρήματα στην ΕΥΔΑΠ και κινδυνεύει να κοπεί και το νερό στον Δήμο, πόσο μάλλον να φέρει το νερό στην Κινέττα. Το θεωρούσε δεδομένο ότι το θέμα έληξε.
Συνεπεία της παραπάνω δηλώσεώς του, αναγκάστηκα να επισκεφθώ τον Δήμαρχο Μεγαρέων κο Γρηγόριο Σταμούλη , ο οποίος με υποδέχθηκε εγκάρδια και για να έχω πιο πλήρη ενημέρωση του θέματος, κάλεσε τον προϊστάμενο της αρμόδιας υπηρεσίας Ύδρευσης και με ενημέρωσαν,  ότι η Κινέττα υδροδοτείται πολύ σύντομα από τη ΕΥΔΑΠ και σας παραθέτω το υπ’ αριθμ. 2354/12/1/2016 έγγραφο της Δ/νσης προγραμματισμού και Υποδομών , Δ/νσης τεχνικών έργων Δυτικής Αττικής το οποίο αναφέρεται στην Σύναψη προγραμματικής Σύμβασης για τα έργα Υδροδότησης του Οικισμού της Κινέττας, προϋπολογισμού 6.700,00 € .
Μετά τα παραπάνω και εφόσον θέλετε το καλό του τόπου μας, αναλογιστείτε τις ευθύνες σας, αφήστε τα ψέματα, συντονιστείτε ταχύτατα με τον Δήμο Μεγαρέων και τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να ενταχθούμε και εμείς στο πρόγραμμα αυτό, διότι είναι η τελευταία ευκαιρία για τον τόπο μας.


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
 ΤΕΩΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: