Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Λουτράκι: Πουλάει e-liquids και ηλεκτρονικά τσιγάρα σε περίπτερο της γετονιάς




Ήμαρτον πουλάει e-liquids σε περίπτερο της γειτονιάς, η συγκεκριμένη καταγγελία
έγινε από αγαπητό αναγνώστη μας, ο οποίος δεν ήθελε να αναφέρουμε το όνομα του.




Πριν ξεκινήσω, θα ήθελα στον πρόλογο μου να αναφέρω ότι τέτοιου είδους προσπάθειες με καταγγελίες που ευσταθούν, βοηθάνε να απομακρύνουμε τα κακώς κείμενα της κοινότητάς μας, σε αντίθετη περίπτωση που κλείνουμε τα μάτια μας, κάνοντας πως δεν υπάρχουν ή δεν βαριέσαι μωρέ αδερφέ, θα επιτρέψουμε το e-cg να λοιδορείται, ενώ στην πραγματικότητα έχει σώσει κόσμο από την μάστιγα του καπνίσματος.

Για να εξηγήσω σε όσους δεν γνωρίζουν, τα υγρά αναπλήρωσης και γενικά τα ατμιστικά είδη ανήκουν σε μία ξεχωριστή κατηγορία, αυτός που καλείται να τα πωλήσει, απαιτείται βάσει ευρωπαϊκής νομοθεσίας, να έχει ένα επίπεδο εξειδίκευσης ώστε να ενημερώσει τον καταναλωτή για τις ιδιαιτερότητες του προϊόντος και τις προφυλάξεις, για παράδειγμα η ουσίες  που εμπεριέχονται στη φιάλη, δύναται να προκαλέσουν αλλεργίες

Δεν μπορεί να υπάρχουν περιπτώσεις κατ' εξαίρεση ή  συνακολουθίας, αν ο συγκεκριμένος περιπτεράς που προσφέρει επί χρήμασι προϊόντα που εμπεριέχουν το  nicotine, είναι λιγάκι ζαμανφού, και έρθει ένα δεκατετράχρονο να ψωνίσει για τον εαυτό του e-liquid, νομίζετε πως θα έχει ενδοιασμούς αν θα πρέπει να το πουλήσει ή όχι, πιθανολογώ ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, αλλά ποιος με διαβεβαιώνει πως χάριν της κονόμας δεν θα μπει στον πειρασμό να το δώσει,και απο μαρτυρια εχει δωσει στον γιο του καταγγελων !!

Οσο για τα υγρα που εκτιθονται στον ηλιο τωρα το καλοκαιρι και σε εξωτερικη θερμοκρασια που αυτο το μηνα ξεπερναν τους 35 βαθμους η νικοτινη γινεται επικινδυνη διοτι τα μπουκαλακια με τα υγρα δεν πρεπει να ξεπερναν τους 25 βαθμους!

Όταν ένας ανειδίκευτος, στο αντικείμενο του ηλεκτρονικού τσιγάρου που ίσως να μην έχει ατμίσει ποτέ του, χωρίς να ξέρει καν τους στοιχειώδεις κανόνες ασφαλείας, λειτουργίας κ.τ.λ, μπορεί να προμηθεύει τον οποιονδήποτε, ανεξαρτήτου ηλικίας, εμπειρίας, γνώσεως, και χωρίς να τον έχει ξαναδεί ποτέ στη ζωή του, να λέει πληρώνεις και το παίρνεις.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους βοηθάνε πραγματικά να προχωρήσει ελληνική vaping κοινότητα. Να ξέρετε ότι με το μικρό λιθαράκι που βάζει ο καθένας, ίσως κάποια μέρα γίνει βουνό και θα μεγαλώσει η φωνή μας, θα αποκολληθούμαι οριστικά από την ανόητη σύγκριση εξίσωση με το κάπνισμα που γίνεται σκοπίμως για να διαβάλλουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Παρακαλούμε ενημερώστε μας, για οποιαδήποτε καταγγελία θεωρείται κατά τη γνώμη σας ότι  είναι άξια αναφοράς, αρκεί να έχει κάποια βάση και να μην δυσφημούμαι ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: