Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΛΑΘΡΟμετανάστες παντού: Μπήκαν και στους αρχαιολογικούς χώρους – Σύντομα τσαντίρια και στην Ακρόπολη


    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Δεν είχαν πού αλλού να πάνε τα… καημένα τα «προσφυγάκια» στην Χίο, μιας και το «hot spot» της περιοχής είναι τίγκα και αναζητώντας τον κατάλληλο χώρο για να στήσουν τα τσαντίρια τους κατέληξαν στον αρχαιολογικό χώρο του φρουρίου της Χίου! Και μιλάμε τώρα για δεκάδες…

Ωστόσο, η πρώτη απόπειρα δεν ήταν επιτυχής, καθώς μετά από τηλεφωνήματα και έντονα παράπονα των περιοίκων, η Αστυνομία τους απομάκρυνε. Αλλά, μετά από λίγο, τα «προσφυγάκια» επανήλθαν!

Εν τέλει, κινητοποιήθηκε η Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου (να μην παραλείψουν τα διαδικτυακά τρολάκια του ΣΥΡΙΖΑ και το Olympia.gr  να την καταγγείλουν για… ρατσισμό!) και ειδοποίησε εκ νέου την Αστυνομία ζητώντας την άμεση απομάκρυνση των σκηνών, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου αλλά και την αποκατάσταση της περίφραξης που γκρέμισαν τα «προσφυγάκια» για να εισέλθουν.

Έτσι, συνεργεία του Δήμου με τη συνδρομή της Αστυνομίας ξεκίνησαν την απομάκρυνση των σκηνών και την αποκατάσταση του χώρου «που στο μεταξύ είχε γεμίσει με πλαστικά σκουπίδια και άλλου είδους απορρίμματα» – σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ των τοπικών μέσων.

Όλα αυτά συνέβησαν χθες. Σήμερα όμως ξημέρωσε μια άλλη μέρα και καθόλου δεν αποκλείεται τα «προσφυγάκια» να είναι πάλι εκεί. Κι αν δεν πήγαν σήμερα, θα πάνε αύριο, μεθαύριο, και ούτω καθεξής…

Την επόμενη φορά στην Ακρόπολη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: