Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ…



  Τουρισμός. Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα

 O τουρισμός είναι το άλφα αλλά και το ωμέγα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Μ' αυτό συμφωνούμε όλοι. Η Τουριστι­κή ανάπτυξη θα πάει τον Δήμο μας μπροστά. Αλλά για ποια τουριστική ανάπτυξη μιλάμε και ποιοι την δι­αχειρίζονται με επιτυχία; Το φετινό καλοκαίρι πήγε στο καλό. Τελείωσε και βαδίζουμε προς τα μέσα του φθινοπώρου. Αναμένω την ανακοί­νωση της Δημοτικής Αρχής ή των αρμοδίων φορέων για το πότε θα κάνουν, υπεύθυνα, τον απολογισμό του καλοκαιριού. Να δώσουν στη δημοσιότητα, με κοινή συνέντευξη, όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να καταλάβουμε εάν έκλεισε με θετικό ή αρνητικό πρόσημο η τελευταία καλοκαιρινή σεζόν. Εάν απέδωσαν τα μέτρα για τη βελτίωση της τουριστι­κής εικόνας του Δήμου μας.

Επιτέλους να πληροφορηθούμε πόσες διανυκτερεύσεις έγιναν τις καθημερινές ή τα Σαββατοκύριακα. Να πληροφορηθούμε από τους εστι­άτορες, εάν έμειναν ικανοποιημένοι οι ίδιοι αλλά και οι επισκέπτες. Να πληροφορηθούμε τις διαδικασίες κατάρτισης και κυρίως ανάθεσης του πολιτιστικού προγράμματος καθώς και τα οφέλη και τα έσοδα από τις εκδηλώσεις του Loutraki-Festival. Να πληροφορηθούμε εάν πέτυχε ο στόχος της συμμετοχής μας, σε εκθέσεις και εάν προσελκύσαμε του­ρίστες. Να πληροφορηθούμε εάν οι δράσεις του Τουριστικού Οργανισμού Λουτρακίου στον οποίο έχει εκχω­ρηθεί σημαντικός ρόλος παρά την ύπαρξη δημοτικών οργάνων απέδωσαν (θέμα για το οποίο θα επανέλθουμε. Να πληροφορηθούμε ποια ταξιδιωτικά γραφεία προτιμούν να φέρνουν τουρίστες, από Ελλάδα και εξωτερικό, στον Δήμο μας και για ποιο λόγο, γνωρίζοντας έτσι ποιες μορφές τουρισμού αναπτύσ­σονται, εάν αναπτύσσονται και ότι άλλο αφορά το προϊόν που λέγεται Τουρισμός.

Έχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα, θα μπορούμε να την επεξεργαστούμε, να καταλήξουμε σε συμπεράσματα και να σχεδιάσουμε το μέλλον, όσο μπορούμε καλύτερα. Με τόλμη, δι­ακριτούς ρόλους και διαφάνεια. Να πληροφορηθούμε εάν απέδωσε το μέτρο αφαίρεσης πινακίδων από τα αυτοκίνητα που στάθμευαν παράνο­μα επί της Ελευθερίου Βενιζέλου, τα έσοδα του Δήμου από την εξόφληση τους.

Ίσως μας θεωρήσετε κουραστικούς και θα επαναλάβουμε για την ημερίδα της εφημερίδας μας και αφορούσε την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, τον Ια­νουάριο του 2014, στο ξενοδοχείο "ΜΑΝΤΑΣ". Τότε ετοιμάσαμε και μοιράσαμε έντυπο με τα 39 βασικά σημεία των προτάσεων των εισηγη­τών της ημερίδας και των πολιτών που έλαβαν το λόγο.

Δεν θέλουμε να αδικήσουμε και άλλες ημερίδες που έχουν γίνει στον τόπο μας για την τουριστική ανάπτυ­ξη του Δήμου μας. Απλά διαπιστώ­νουμε ότι μόλις αυτές τελειώσουν και σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, όλα ξεχνιούνται. Κι εξακολουθούμε να λειτουργούμε ερασιτεχνικά, και μονωμένα και όχι συλλογικά. Όπως διευκολύνει και πιθανόν και όποιον διευκολύνει. Χωρίς προγραμματισμό. Χωρίς να αξιοποιούμε τα συμπερά­σματα των τουριστικών ημερίδων. Σαν να θέλουμε να τις διαγράψουμε από το παρόν και το μέλλον γιατί μας θυμίζουν κάτι ενοχλητικό.

Πολλά θα μπορούσαμε να γρά­ψουμε. Δεν θα το κάνουμε, θα στα­θούμε εδώ, περιμένοντας κάποιες ενέργειες από τη δημοτική αρχή και τους τουριστικούς φορείς του τόπου μας ώστε να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που θέσαμε πιο πάνω και απασχολούν την πλειοψηφία των κατοίκων του Δήμου μας.

 

Θα μαλλιάσει η γλώσ­σα μας, θα χαλάσουμε πολύ μελάνι, αλλά δεν πρόκειται ποτέ να σταματή­σουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους. Όπως εδώ και είκοσι χρόνια κάνουμε, χωρίς να κάνουμε μια σπιθαμή πίσω για το συμφέρον των δημοτών και της περιοχής.

Μέχρι τη μεταπολίτευση η πόλη είχε ταυτότητα, ήταν κα­θαρά ένα τουριστικό θέρετρο με τα όλα της. Μετά σιγά - σιγά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την πόλη, αφού το ρητό πλέον το έμαθαν και τα μικρά παιδιά, που όταν τα ρωτάς για το Λουτράκι, γελούν και σου λένε "κάθε πέρσι και καλύτερα, κάθε φέτος και χειρότερα".

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η πόλη έχασε την ταυτότητα που είχε την τουριστική, ήταν η βασίλισσα των λουτροπόλεων της Ελ­λάδας και σήμερα κάποιοι την κατάντησαν στην κατάσταση που είναι.

Η πόλη είναι ένα "μπάχαλο" χωρίς κατεύθυνση και προσα­νατολισμό.

Η πόλη λειτουργεί χωρίς όραμα.

Δυστυχώς το Λουτράκι το διοίκησαν και το διοικούν χωρίς όραμα. Μερίδιο ευθύνης

έχει και ο δημότης σε αυτό, όλοι εμείς που κάποιοι μας κούναγαν τα καθρεφτάκια κι εμεί τους ψηφίζαμε σαν σωτήρες.

Αυτοί οι σωτήρες! που κατάντησαν το Λουτράκι να είναι μια πόλη άρρωστη τουριστικά) και επαγγελματικά.        |

Δυστυχώς το Λουτράκι διοικούν οι ίδιοι και οι ίδιοι με τα ίδια μυαλά, πλην ολίγοι εξαιρέσεων.

Πριν λίγες ημέρες συνεργάτης της εφη­μερίδας μας βρέθηκε σε μια εκδήλωση πολιτιστική, όπου μετά το τέλος της εκδή­λωσης στον μπουφέ τα πολιτικά πηγαδάκια άρχισαν. Σε ένα από αυτά τα πηγαδάκια μι­λούσαν για το Λουτράκι και την τουριστική του κατρακύλα, που τη βλέπουν όλοι, μόνο αυτοί που πρέπει να τη δουν, δεν τη βλέ­πουν. Έτσι λοιπόν μιλούσαν και ο καθένας έλεγε την άποψη του για την τουριστική του κατρακύλα, όπως πιο πάνω γράφουμε. Κι ιδού π ατάκα ενός αυτοδιοικητικού σχετικά με το θέμα του τουρισμού. "Ρε μην πάτε μακριά, κοιτάξτε ποιοι είναι στο Διοι­κητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού και ποιοι είναι στο Διοικητικό του L.Τ.Ο. Τρις το γύρο που λέει και λαός μας".

Έτσι λοιπόν καθίσαμε με το συνεργάτη μου να δούμε εάν είναι αλήθεια τα λόγια του γάτου αυτοδιοικητικού. Έτσι λοιπόν διαπιστώσαμε ότι το Δ.Σ. του L.Τ.Ο. είναι και στο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιτροπής Του­ρισμού. Τα όποια συμπεράσματα δικά σας.

Ιδού τα Διοικητικά Συμβούλια L. T. Ο Και Δημοτικής Επιτροπής Λουτρακίου

 Δ.Σ. Δημοτικής Επιτροπής Τουρισμού Λουτρακίου

Η Δημοτική Επιτροπή Τουρισμού βάσει του νόμου πρέπει να έχει και δημοτικούς συμβούλους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ - Σακελλαρίου Αναστάσιος Βλάσσης Ευάγγελος - Κοφινάς Ηλίας - Γεωργίου Χαράλαμπος ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΚΑΡΑΒΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΑΣΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

Δ.Σ.  L Τ.Ο.

ΚΑΡΑΒΟΥΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ - ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΒΛΑΣΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Μέλη: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΩΝΗΣ - Νανόπουλος Βασίλης Βραχάτης Γιάννης


 

ΒΗΜΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ perahora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: