Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΔΗΜΑΡΧΟ... ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΝ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ!


Νέες αναπτυξιακές συμφωνίες από τον Δήμαρχο Μαραθώνα

Mε τιμές αρχηγού κράτους έγινε δεκτός στην Κίνα ο Δήμαρχος Μαραθώνα και Πρόεδρος της Αμφικτυονίας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων, Ηλίας Ψηνάκης. Ο κ. Ψηνάκης έχει συνομιλίες με ανώτατους Κινέζους αξιωματούχους απ΄όπου προκύπτουν σημαντικές συμφωνίες σε θέματα οικονομίας, επιχειρηματικότητας, τουρισμού και αθλητισμού.
Ο Αντιπρόεδρος των Διεθνών Σχέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xia Yan παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Δημάρχου Μαραθώνα.



Για τη συνάντηση η επίσημη ιστοσελίδα της κινεζικής κυβέρνησης έκανε την εξής αναφορά:

«南京市人民政府外事办公室副主任夏炎先生代表市外办,设宴欢迎到访的希腊马拉松市市长阁下、希腊历史名城联盟主席伊利亚斯·普西纳基斯(ILIAS PSINAKIS)先生。普西纳基斯市长阁下的访问,为中国和希腊两个古老文明的交流提供了契机。双方探讨了两市在文化、体育、旅游、经贸等领域合作。夏炎副主任介绍了南京市政府奖学金的相关情况,普西纳基斯市长阁下希望双方开展教育合作,希腊方面也可以在雅典大学为南京学生提供对等的学习条件»

«Ο Κύριος Xia Yan Αντιπρόεδρος των Διεθνών Σχέσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας παρέθεσε ένα γεύμα προς τιμήν της Αυτού Εξοχότητας Δημάρχου Μαραθώνα και Προέδρου της Αμφικτυονίας αρχαίων Ελληνικών πόλεων κ. Ηλία Ψηνάκη. Η επίσκεψη της αυτού εξοχότητας Δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψηνάκη έδωσε την ευκαιρία σύσφιξης των σχέσεων των δυο χωρών με τους αρχαιότερους πολιτισμούς. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν τη συνεργασία σε επίπεδο πολιτισμού,αθλητισμού, τουρισμού και επιχειρηματικότητας μεταξύ των δυο χωρών και ο κ. Xia Yan ανακοινώσε την πρόθεση της κινεζικής κυβέρνησης για υποτροφίες Ελλήνων φοιτητών σε κινεζικά πανεπιστήμια και η αυτού εξοχότητα Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψηνάκης εξέφρασε την επιθυμία οι δυο χώρες να συνεργαστούν επίσης στον τομέα της εκπαίδευσης. Η ελληνική πλευρά να παρέχει τις ίδιες δυνατότητες εκπαίδευσης για Κινέζους φοιτητές στο πανεπιστήμιο Αθηνών».

Προς τιμήν του Δημάρχου Μαραθώνα ήρθε να τον συναντήσει από την Σαγκάη ο Διευθυντής Επενδύσεων Τουρισμού και Εμπορίου της Fosun κ.George Zhang. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Fosun κατατάσσεται ως η μεγαλύτερη εταιρία στον κατάλογο των κινεζικών επιχειρήσεων αφού αντιπροσωπεύει το 10% του ΑΕΠ της Κίνας.

Ο Ηλίας Ψηνάκης με τον κ. Χia Yan επισκέφθηκαν τον Ναό του Κομφούκιου, ένα από τα ιστορικότερα μνημεία της περιοχής που πιστεύεται από τους Κινέζους ότι προσφέρει καλή τύχη και ευημερία.


Μετά την επίσκεψη στον Ναό του Κομφούκιου ο Δήμαρχος Μαραθώνα εξέφρασε την επιθυμία να κάνει έναν μικρό περίπατο στα τείχη της Παλιάς Πόλης όπου τον ακολούθησε όλη η κινεζική αντιπροσωπεία και μάλιστα παρότι δεν θεώρησε απαραίτητη την αστυνομική συνοδεία εκείνοι επέμειναν, περπάτησαν και φωτογραφήθηκαν μαζί του.


Στην ανακοίνωσή της η αστυνομία της πόλης αναφέρει :

«希腊马拉松市市长阁下、希腊历史名城联盟主席伊利亚斯·普西纳基斯(ILIAS PSINAKIS)先生希望了解南京市老城保护工作,我们陪同

代表团一行参观老门东。普西纳基斯市长阁下希望在南京老城步行体验,我办做好适当安排»

«Η αυτού εξοχότης Δήμαρχος Μαραθώνα κ. Ηλίας Ψηνάκης εξέφρασε την επιθυμία να κάνει μία βόλτα με τα πόδια μέσα στα τείχη της Παλιάς Πόλης και με μεγάλη ευχαρίστηση τον συνοδεύσαμε».

Επιστέγασμα των επαφών του Προέδρου της Αμφικτυονίας των Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων Ηλία Ψηνάκη θα είναι το forum που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα με θέμα «Δημιουργικές Βιομηχανίες» με τη συμμετοχή της Αμφικτυονίας και της κινεζικής κυβέρνησης και στόχο τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο λαών σε θέματα οικονομίας, επενδύσεων, επιχειρηματικότητας, αθλητισμού. Στο forum θα μετέχουν οι 160 Έλληνες Δήμαρχοι της Αμφικτυονίας και περίπου 100 Κινέζοι Δήμαρχοι και επιχειρηματίες.
http://dexiextrem.blogspot.gr/2016/10/m_15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: