Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Οι νικητές των Αμερικανικών Μουσικών βραβείων



Lady Gaga.

Η ετήσια τελετή απονομής των Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων (American Music Awards - AMA) πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Microsoft Theater του Λος Άντζελες, με πλήθος αστέρων να ερμηνεύουν στη σκηνή μεγάλες επιτυχίες τους, συνεχίζοντας έναν θεσμό που καθιερώθηκε το 1973, εναλλακτικό των Αμερικανικών Μουσικών Βραβείων Grammy. Τα ΑΜΑ επιλέγονται μέσω online ψηφοφορίας του κοινού.
Ο Καναδός ράπερ Drake κέρδισε τα πρώτα του American Music Awards, η Ariana Grande αναδείχθηκε καλλιτέχνης της χρονιάς ενώ το πανκ συγκρότημα Green Day έβαλε στο στόχαστρό του τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.
«Όχι Τραμπ! Όχι Κου Κλουξ Κλαν! Όχι φασισμός στις ΗΠΑ», τραγούδησαν στη σκηνή οι Green Day, ερμηνεύοντας το κομμάτι τους «Bang Bang» που καταγγέλλει τη βία των όπλων, παραφράζοντας μερικούς από τους στίχους. Ήταν η πιο ανοικτή αναφορά στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στην τρίωρη τελετή απονομής, το επίκεντρό της οποίας ήταν σίγουρα η μουσική.


Selena Gomez.
Η 24χρονη ποπ τραγουδίστρια Selena Gomez που εξέπληξε το κοινό κάνοντας την πρώτη της μεγάλη δημόσια εμφάνιση από τον Αύγουστο, όταν είχε συντομεύσει την παγκόσμια περιοδεία της για να αντιμετωπίσει κρίσεις πανικού και κατάθλιψη, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ποπ/ροκ γυναίκας καλλιτέχνη. Στη συγκινητική ομιλία της, η Gomez ευχαρίστησε τους θαυμαστές της για την αφοσίωσή τους και εξήγησε γιατί αισθανόταν την ανάγκη να κάνει ένα διάλειμμα. «Οι περισσότεροι από εσάς ξέρετε πολλά για τη ζωή μου, αν μου αρέσει ή όχι. Έπρεπε να κάνω ένα διάλειμμα. Είχα τα πάντα, αλλά ήμουν απολύτως εξαντλημένη», δήλωσε η καλλιτέχνης της οποίας είναι γνωστό το ταραχώδες ειδύλλιο με τον Justin Bieber τα τελευταία πέντε χρόνια.

Drake.
Ο 30χρονος Drake που είχε συνολικά 13 σημαντικές υποψηφιότητες, κέρδισε τα βραβεία του καλύτερου rap/hip-hop καλλιτέχνη, τραγουδιού και άλμπουμ για το «Views» που έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις και το οποίο νωρίτερα φέτος έγινε το πρώτο άλμπουμ που κέρδισε ένα δισεκατομμύριο streams στην online μουσική υπηρεσία Apple Music. O Zayn Malik, πρώην μέλος των One Direction, ο οποίος αποχώρησε από το βρετανικό συγκρότημα πέρυσι για να ακολουθήσει σόλο καριέρα, επικράτησε του 18χρονου Καναδού Shawn Mendes, λαμβάνοντας το βραβείο του καλύτερου νέου καλλιτέχνη.

Sting.
Ο Sting –με  το «57th and 9th», το πρώτο του ποπ/ροκ άλμπουμ έπειτα από δέκα χρόνια, να έχει κυκλοφορήσει την περασμένη εβδομάδα- ερμήνευσε μια μίξη των επιτυχιών του και έλαβε τιμητικό βραβείο για τη συμβολή του στη μουσική βιομηχανία.
Ο 65χρονος Βρετανός τραγουδιστής είπε ότι είχε ένα χρέος στο αμερικανικό rock n' roll και πρόσθεσε: «Ενώ μπορεί να είμαι ένας Άγγλος στη Νέα Υόρκη, η μουσική μου ψυχή είναι όλη αμερικανική».

Ariana Grande.
Ο Justin Bieber ερμήνευσε το «Never Give up» που μεταδόθηκε μέσω δορυφορικής σύνδεσης από συναυλία στην Ιταλία και κέρδισε τα βραβεία του καλύτερου ποπ/ροκ άνδρα καλλιτέχνη, καλύτερου άλμπουμ, τραγουδιού και βίντεο. Lady Gaga, Kendrick Lamar, Nicki Minaj, The Weeknd, Niall Horan, James Bay και John Legend ήταν ανάμεσα στους δεκάδες σταρ που εμφανίστηκαν στη σκηνή

Δεν υπάρχουν σχόλια: