Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

«ΓΚΕΤΟ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΙΣΜΟΥ» ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΑΠΟ ″ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΑ″ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΛΟΓΟΘΕΤΗ;









Του Δημήτρη Καραπατά

Ζητείται άμεση παρέμβαση, καθώς ελλοχεύει τεράστιος και σοβαρότατος κίνδυνος για την κοινωνία μας, να μετατραπεί ολοκληρωτικά, ο αθλητικός χώρος του Κλειστού Γυμναστηρίου Λουτρακίου (στον οποίο σημειωτέον προσπαθούν να γαλουχηθούν παιδιά με τα αθλητικά ιδεώδη), σε εστία ανομίας, γκέτο χουλιγκανισμού και λόμπι τραμπουκισμού, από ανθρώπους της ομήγυρης του πρώην δημάρχου Κώστα Λογοθέτη!
Το θέμα που θα αναλυθεί ευθύς αμέσως, έχει εκτός των άλλων και μεγάλη πολιτική διάσταση. Κι αυτό γιατί, ο σύζυγος πρώην υποψήφιας δημοτικής συμβούλου του Κώστα Λογοθέτη, ο οποίος επί ημερών του τέως δημάρχου, είχε στρογγυλοκαθίσει (με αμφιλεγόμενο τρόπο) σε έμμισθη θέση στην ΔΕΥΑΛ, αφήνοντας ανέργους ανθρώπους, που διαθέτουν πολύ υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο και τίτλους σπουδών ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Κατ’ εξακολούθηση, αναίτια και απρόκλητα, έχει δημιουργήσει με νευρικά ξεσπάσματα, αναρίθμητα επεισόδια στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου σε πολλούς πολίτες. Επεισόδια που εμπεριείχαν από αντεγκλήσεις με ύβρεις, και απειλές, έως και απόπειρες σωματικών βλαβών σε τρίτους.
Πολίτες που κάποιοι από αυτούς εργάζονται στο καζίνο Λουτρακίου και υπομένουν καταστάσεις, δεν αντιδρούν, αφού τυχόν εμπλοκή τους σε καυγάδες, μπορεί να επιφέρει τον κίνδυνο της απόλυσής τους, δεδομένου ότι η συγκεκριμένη εταιρεία, είναι πολύ αυστηρή -και άριστα πράττει- με την κοινωνική συμπεριφορά των εργαζομένων της.
Ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι φορές που επεδείκνυε συμπεριφορά δημιουργώντας ερωτήματα, μαινόμενος κλώτσησε τις μπάλες στους τοίχους του γηπέδου, ο οποίος ως γνωστόν είναι από ξύλινο υλικό και έχει υποστεί από τέτοιες ακραίες συμπεριφορές, σοβαρές ζημιές σε διάφορα σημεία του.
Κι αυτό γιατί έχει την ψευδαίσθηση πως είναι το αντίγραφο του διάσημου αμερικανού μπασκετμπολίστα Κobe Βryant και δεν τον σταματάει κανείς στο μπάσκετ, με αποτέλεσμα σε ένα άθλημα που έχει εκ των ων ουκ άνευ την σωματική επαφή, πάμπολλες φορές σκληρή, κάθε επαφή να την θεωρεί de facto αντικανονική.
Όλα αυτά, σε επίπεδο εντελώς ερασιτεχνικό, που δεν διακυβεύεται κάποιο έπαθλο ή το αποτέλεσμα της φιλικής αναμέτρησης να έχει κάποια σημασία, καθ’ ότι διεξάγεται για την ψυχαγωγία και την αθλοπαιδιά των συμμετεχόντων! Ωστόσο, αν κάποιος νουνεχής, κάνει το λάθος και τον αμφισβητήσει, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα εισπράξει ουρανοκατέβατες στριγκλιές!
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο εν λόγω εμφανιζόμενος με περισσή μοχθηρία, έχει σχηματίσει κλίκα ομοϊδεατών του 3 ατόμων, έχει την καθοδηγητική και κατευθυντήρια συμπεριφπορά αυτής, ενώ ένας εξ αυτών -όλως τυχαίως- είναι συνεπώνυμος του πρώην δημάρχου!
Ειρήσθω εν παρόδω, ο εν λόγω με την υπερβατική συμπεριφορά από τα αθλητικά πλαίσια, καταφέρεται με συκοφαντικούς ψιθύρους και πάντα πισώπλατα και άνανδρα, εναντίον τρίτων, που δεν συμπαθεί για λόγους που μόνον ο ίδιος γνωρίζει, καλλιεργεί αρνητικό κλίμα εναντίον τους, επινοεί φανταστικά γεγονότα ώστε να τους απαξιώσει, και όλα αυτά κατά ανθρώπων που έχουν αποδείξει στην κοινωνία την ιεραρχία ηθικών αξιών που διαθέτουν.
Άλλοτε προβαίνει ακόμα και σε κηρύγματα μίσους και μισαλλοδοξίας -στα πρότυπα του νεοναζιστικού μορφώματος- ενώ προσπαθεί να προσεταιρίσει στην κλίκα του, ανυποψίαστους πολίτες που δεν έχουν αντιληφθεί την δράση του, ώστε βελούδινα να τους χειραγωγήσει, υποκρινόμενος ενδιαφέρον και υποδυόμενος τον φίλο, για να τους φέρει με το μέρος του και να τους στρέψει τελικά με αναίσχυντα ψεύδη απέναντι σε όποιον δεν του είναι αρεστός, προκειμένου να επιτύχει έντεχνα να τον αποκλείσει από τις αθλητικές συλλογικότητες και δραστηριότητες, του δημοτικού γηπέδου, παριστάνοντας τον «τσιφλικά» του γηπέδου (για την κατασκευή και την συντήρηση του οποίου πληρώνουμε όλοι δυσβάστακτους φόρους), προτάσσοντας το εύηχο πλουμιστό περιτύλιγμα, "είμαστε παρέα φύγε από εδώ".
Με άλλα λόγια προωθεί με πρακτικές Γκαίμπελς, τα κηρύγματα μίσους για τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον ρατσισμό κατά δημοκρατικών ανθρώπων. Συμπεριφορά που προφανέστατα εμπίπτει και στο νέο αντιρατσιστικό νόμο, ο οποίος επισείει αυστηρές ποινές φυλάκισης.
Τον τελευταίο καιρό, έχει λερναία εμμονή σε όσους στηλίτευσαν δημόσια τις κινήσεις και τις πολιτικές επιλογές του πρώην δημάρχου, γεγονός που έχει παραδεχθεί και εκείνος, σε ψυχρό χρόνο! Μάλιστα, την Παρασκευή 27-01-2017 στο κλειστό γήπεδο του μπάσκετ, τις ώρες κοινού, διαδραματίστηκαν σκηνές χουλιγκανισμού που δύσκολα συναντάει κανείς, ακόμα και σε αγώνες ποδοσφαίρου της Ά εθνικής κατηγορίας.
Με πρόσχημα μια αμφισβητούμενη φάση, ο συνεπώνυμος του πρώην δημάρχου, άρχισε να απειλεί, να εξυβρίζει χυδαία, να βεβηλώνει την μνήμη νεκρού, ενώ αποπειράθηκε να προκαλέσει σωματικές βλάβες σε δημότη.
Τα χειρότερα απεφεύχθησαν χάρη στην ολύμπια ψυχραιμία που επέδειξε ο δεινά βαλλόμενος πολίτης, ο οποίος και αποχώρησε, σεβόμενος τον εαυτό του, το κοινωνικό περίγυρο, αλλά πρωτίστως τα ανήλικα παιδιά που βρισκόταν στον χώρο!

Να προστατευτούν τα ανήλικα παιδιά...
Και όλα αυτά, μπροστά στα έντρομα μάτια ανήλικων παιδιών της ομάδας μπάσκετ του Ποσειδώνα Λουτρακίου, τα οποία κάθονταν στην κερκίδα αναμένοντας τη σειρά τους για να προπονηθούν, με κίνδυνο την αρνητική επίδραση όλων αυτών των σκηνών βίας στην παιδική τους ψυχοσύνθεση, αλλά και στην διαμόρφωση του χαρακτήρα τους, που δεν συνάδει με το ευ αγωνίζεσθαι και τα ιδεώδη του αθλητισμού.
Για τα σοβαρότατα αυτά περιστατικά, ενημερώθηκε αρχικά ο αξιωματικός υπηρεσίας του Α.Τ. Λουτρακίου και την Δευτέρα 30-01-2017 η Εισαγγελία Κορίνθου, εξέδωσε παραγγελία προς το ΑΤ Λουτρακίου, για την συμμόρφωση του υπευθύνου της όλης αναταραχής.

Συμπεριφορές που «μολύνουν» τους αθλητικούς χώρους...
Την περασμένη Παρασκευή 03-02-2017, ο καθοδηγητής της συγκεκριμένης ομάδας και το τρίτο μέλος αυτής της ιδιότυπης κλίκας, αντί να καταδικάσουν τις επαίσχυντες πράξεις και να επαναφέρουν στην τάξη με συστάσεις τον δράστη της 27-01-2017 έσπευσαν να τον συγκαλύψουν και να συνεχίσουν το τραμπούκικο έργο του, αξιώνοντας με νέες ύβρεις και νέες απειλές την απομάκρυνσή του θύματος, από το Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου.
Γεγονότα, που αποδεικνύουν αβίαστα, πως είναι μέλη της ίδιας ″τριπλέτας″ χουλιγκανισμού, που πυροδοτεί συχνά - πυκνά αναίτιες εντάσεις, ενώ τις τελευταίες εβδομάδες διαπράττουν κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία ποινικά αδικήματα.
Φασιστικές πρακτικές, που ενισχύουν τις υποψίες για την πραγματική πολιτική ταυτότητα τους, αφού τα γεγονότα φανερώνουν πως είναι διαπρύσιοι υποστηρικτές της βίας, ενώ φτάνουν στο σημείο να ζητούν στην ουσία την απομάκρυνση από τον δημόσιο - δημοτικό χώρο του Κλειστού Γυμναστήριο Λουτρακίου, όποιου ατόμου δεν είναι της αρεσκείας τους.
Το προαναφερόμενο γεγονός που διαδραματίστηκε την περασμένη Παρασκευή, έκανε επιτακτική την ανάγκη της παρέμβασης της αστυνομίας, για να επιβληθεί η τάξη στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου.
Ένας από τους λόγους για την εκδηλουμένη εμπάθεια του συγκεκριμένου πρώην υπαλλήλου της ΔΕΥΑΛ, της εξουσίας του Κώστα Λογοθέτη, αποκαλύφθηκε πρόσφατα, όταν ομολόγησε πως θεωρεί υπεύθυνους συγκεκριμένους ανθρώπους - αρθρογράφους που έχασε την δουλειά του στην ΔΕΥΑΛ, αφού τα δημοσιεύματα τους, ήταν αυτά που συνέβαλαν στο να μην ξανά εκλεγεί δήμαρχος ο εκλεκτός του, Κώστας Λογοθέτης.
Ιδού λοιπόν, ακόμα ένας λόγους (εκτός από την διανοητική του σύγχυση) που προκαλεί όλα αυτά τα άθλια περιστατικά, ο ″εκλεκτός″ του Κώστα Λογοθέτη, που τον νοιάζει μόνο να περνάει ζωή και κότα, αδιαφορώντας αν το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο βιώνει του «λιναριού τα πάθη» από πολιτικές επιλογές σαν του πρώην δημάρχου!
Πρόσωπα που εκφράζουν τον έρποντα φασισμό του πνεύματος, που βρίσκονται σε τελεία νοητική σύγχυση και επιθετική συμπεριφορά, η οποία όχι μόνο είναι αποκλίνουσα από τα αθλητικά ιδεώδη, όταν στερείται παντελώς ερείσματος στην νομιμότητα, στην λογική, στην ανθρωπιά, σε καμία των περιπτώσεων, δεν μπορούν να επανδρώνουν θέσεις στον δήμο.
Κι αυτό γιατί, δεν χρειάζεται να αναλυθεί το σύμπαν, ώστε να διαπιστωθεί, πως αποτελούν κίνδυνο για το κοινωνικό σύνολο και ειδικά για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα παιδιά και οι μητέρες τους που τα συνοδεύουν, στον συγκεκριμένο αθλητικό χώρο, δημιουργούν συνθήκες φόβου και ανασφάλειας, εξ αιτίας των ωμών πράξεων βίας.
Πρακτικές που δεν περιποιούν τιμή για τον τέως δήμαρχο, ο οποίος οφείλει δημόσια να καταδικάσει τα φαινόμενα αυτά, εάν θέλει να έχει πιθανότητες επανεκλογής, στο υπέρτατο αξίωμα του δήμου, για να αποδείξει ταυτόχρονα, πως δεν συμπεριλαμβάνει τέτοια άτομα στην ομήγυρη του!
Γι’ αυτό και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν διεξοδικά, τόσο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του δήμου Λουτρακίου, Περαχώρας & Αγίων Θεοδώρων, όσο και το Δ.Σ. του ιστορικού αθλητικού σωματείου μας ″Ποσειδώνας Λουτρακίου″, έτσι ώστε τα παιδιά να γαλουχηθούν απρόσκοπτα με τα αθλητικά ιδεώδη, μέσα σε συνθήκες ασφάλειας, ελευθερίας, Δημοκρατίας, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα, η ψυχική τους ηρεμία, από ωμές πράξεις βίας, όπως οι προαναφερόμενες!

Dimitris Karapatas dimitris.karapatas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: