Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ: LOUTRAKI TOURISM ORGANIZATION





Λουτράκι,  1Ιανουαρίου, 2017
                     Αριθμ.Πρωτ: 382/01-02-2017




Προς: Περιβαλλοντικό Σύλλογο  Λίμνης Ηραίου
Υπόψη: Προέδρου Κας Κατημερτζή Αργυρώς
ΘΕΜΑ: ΔΥΣΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ


Κα Κατημερτζή
Αναρτήθηκε πρόσφατα στο διαδίκτυο επιστολή – καταγγελία του νεοσύστατου  Συλλόγου σας με αναφορά την ανεξέλεγκτη παροχέτευση λυμάτων στο θαλάσσιο χώρο της Λίμνης Ηραίου με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την δημιουργία κινδύνων για τη δημόσια υγεία.
Κάθε ενέργεια και πρωτοβουλία από οποιαδήποτε κατεύθυνση για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και την προστασία του φυσικού μας πλούτου,  θα μας βρει σύμφωνους και αρωγούς. Ωστόσο, η όποια ενέργεια θα πρέπει να γίνεται με τρόπο και διαδικασία που ταυτόχρονα θα διαφυλάσσει την τουριστική εικόνα και ταυτότητα του τόπου μας από την οποία εξαρτάται άμεσα η ύπαρξη εκατοντάδων τουριστικών επιχειρήσεων – και των χιλιάδων εργαζομένων σε αυτές  - στην περιοχή και τις οποίες εκπροσωπούμε.
Συγκεκριμένα, θεωρούμε εντελώς άστοχη και εσφαλμένη ενέργεια από πλευράς σας τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας σας στο διαδίκτυο,  η οποία μέσα από γενικότητες,  αοριστίες και αυθαίρετα συμπεράσματα βασισμένα σε προσωπικές μαρτυρίες (?), δημιουργεί την εντύπωση ότι η Λίμνη Ηραίου είναι ένας απέραντος δέκτης λυμάτων από τα καταστήματα και τις κατοικίες της περιοχής, αμαυρώνοντας έτσι την άριστη έως τώρα εικόνα του κατ εξοχήν επισκέψιμου (αρχαιολογικού τόπου και φυσικού κάλους)

προορισμού του Δήμου μας. Ήδη δεχθήκαμε σχετικά ερωτήματα από τουριστικά γραφεία και φορείς οι οποίοι εδώ και χρόνια συνεργάζονται με τις επιχειρήσεις της περιοχής στέλνοντας εκατοντάδες τουρίστες και επισκέπτες στα καταλύματα και  επισιτιστικά καταστήματα της περιοχής.
Σύμφωνα με τα  επίσημα στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας του κράτους για τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων  - της  Ειδικής  Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην Λίμνη Ηραίου είναι   εξαιρετική σε σταθερή βάση εδώ και χρόνια (!), γεγονός που καταδεικνύει  ότι η Λίμνη ήταν και παραμένει ένας πανέμορφος και πεντακάθαρος  τουριστικός προορισμός όπως όλοι γνωρίζουμε και  μόνον έτσι οφείλουμε να την προβάλλουμε προς τα έξω.
Εφόσον διαθέτετε συγκεκριμένα στοιχεία για κάποια  καταστήματα, κατοικίες κτλ  οφείλετε να τα καταθέσετε στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες. Σε αντίθετη περίπτωση, που δεν έχετε δηλ. στη διάθεσή σας τέτοια στοιχεία, τότε  οφείλετε αφενός μεν να μην προβαίνετε σε αυθαίρετες υποθέσεις  και συμπεράσματα,  αλλά πολύ περισσότερο να προβαίνετε στη δημοσιοποίηση αυτών στο διαδίκτυο προκαλώντας σοβαρή δυσφήμιση και επακόλουθη οικονομική ζημιά στην τοπική οικονομία.
Κατόπιν αυτού, σας καλούμε όπως προβείτε  σε  άμεση ανάκληση των δημοσιευμάτων από τα ΜΜΕ για την αποφυγή πρόκλησης περαιτέρω βλάβης στην τουριστική εικόνα της περιοχής, στη δημοσίευση νέας επιστολής με την οποία αναγνωρίζετε και εσείς την ποιότητα των υδάτων όπως πιστοποιείται από τον επίσημο φορέα και την αποφυγή  οποιασδήποτε παρόμοιες δημόσιες αναφορές στο μέλλον – χωρίς αυτό να συνεπάγεται ότι η δυσφήμιση δεν έχει ήδη γίνει.


Ο Τουριστικός Οργανισμός Λουτρακίου είναι στη διάθεσή σας για κάθε ενημέρωση και συνεργασία με σκοπό την προβολή και την αναβάθμιση της περιοχής. Θα μας βρείτε ωστόσο πολέμιους κάθε ενέργειας στην αντίθετη κατεύθυνση.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ – Σπύρος Καραβούλης                                Ο Γ. Γραμματέας – Γιάννης Κόντης

Δεν υπάρχουν σχόλια: