Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΛΟΥΤΡΑΚΙ : Πετύχαμε να φύγει ένα μεγάλο «βάρος» από τις πλάτες του Δήμου._


perahora.gr

΄Επειτα από συντονισμένες ενέργειες του Δημάρχου Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη, της Αντιδημάρχου Οικονομικών-Διοικητικών Υπηρεσιών Μαρίας Πρωτοπαππά και της Διεύθυνσης Οικονομικών


Υπηρεσιών, εγκρίθηκε (ΑΔΑ: ΨΔ3Μ465ΧΘ7-Ω51/10-03-2017) από τη Διεύθυνση Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών η επιχορήγηση του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων ύψους 3.002.427,74 ευρώ για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους.
Οι οφειλές αυτές αφορούν  δικαστικές αποφάσεις πληρωμών,  οι οποίες έχουν καταστεί τελεσίδικες και αφορούν κυρίως σε παλαιές πράξεις αναλογισμού και σε αμοιβές τρίτων.
ο όφελος που προκύπτει για τον Δήμο μας από την μη πληρωμή αυτών των υποχρεώσεων από τους Δημοτικούς μας πόρους είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αφού θα καταστεί δυνατό  να διοχετευθούν σταδιακά χρήματα για την εκτέλεση Δημοτικών έργων.
Το επόμενο βήμα είναι η εγγραφή του επιχορηγούμενου ποσού στην 1η Αναμόρφωση του Προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους. Μετά την απαιτούμενη έγκρισή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, οι εντολές πληρωμής, ύστερα από τον απαραίτητο έλεγχο, θα αποστέλλονται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο θα προχωρά στην πληρωμή του καθαρού ποσού προς τους τελικούς δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: